slapen bed

3x waarom je altijd in een koude slaapkamer zou moeten slapen

Hoewel een koude temperatuur het opstaan minder prettig maakt, brengt het slapen in een frisse kamer een heleboel voordelen met zich mee. We sommen ze voor je op.

1. Het heeft een verjongend effect

Slapen in een koude slaapkamer kan een verjongend effect hebben. In een warme slaapkamer wordt de aanmaak van het hormoon melatonine namelijk geremd, een stofje dat het verouderingsproces vertraagt. Om ervoor te zorgen dat je lijf dit stofje wél aanmaakt, kun je dus beter in een koude ruimte slapen.

2. Je slaapt beter

Uit onderzoek is gebleken dat je het beste kunt slapen in een ruimte waar het 18 graden is. Dit heeft te maken met het feit dat je lichaamstemperatuur zakt wanneer je slaapt, en aan het einde van de slaapcyclus weer stijgt om je lijf wakker te laten worden. Wanneer je kamer te warm is, kan deze cyclus worden verstoord en kun je last krijgen van slapeloosheid.

3. Je valt af

Wetenschappers van de US National Institutes of Health hebben ontdekt dat je meer gewicht verliest wanneer je in een frissere kamer slaapt. De deelnemers die naakt sliepen, verbrandden zelfs het dubbele aantal calorieën. De reden hiervoor is dat je door de kou zogenoemd ‘bruin vet’ ontwikkelt: dit vet houdt je warm, door bestaand lichaamsvet (‘wit vet’) te verbranden.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen