Stefanie: ‘Geen vakantie van het moederschap’

Adriana speelt met een paar barbiepoppen in bad. Ze had gisteravond al in bad gemoeten, maar toen was ze moe van het spelen en zwemmen op het feest van ons buurjongetje. Heerlijk genieten. Dat is vakantie!

Adriana speelt met een paar barbiepoppen in bad. Ze had gisteravond al in bad gemoeten, maar toen was ze moe van het spelen en zwemmen op het feest van ons buurjongetje. Heerlijk genieten. Dat is vakantie!

Ik heb nu ook vakantie. Dirk is nog aan het werk, dus zorg ik ervoor dat het huishouden klaar is wanneer hij thuis komt. Daar heb ik genoeg tijd voor. Toch heeft mijn ritme zich nog niet aan de vrijheid en warmte aangepast. Voordat Dirk om 07:00 uur naar zijn werk ging, was ik gedoucht, had ik de was opgevouwen en draaide er al een nieuwe was. 

Tijd overhouden

Ik werk vaak vooruit. Hoewel ik in het nu probeer te leven, kan ik niet altijd onthaasten, want ik wil tijd overhouden om te schrijven. Tijd overhouden is niet gemakkelijk als je vakantie hebt, want in de vakantie wil ik leuke dingen doen met Adriana. ’s Avonds kom ik ook nergens aan toe. Mijn dochter gaat laat naar bed vanwege de hitte. Ze hoeft de volgende dag toch niet naar school. 

Lees ook: Stefanie: ‘Wil je mindful zijn? Ga kamperen!’

Zomerlezen

Wel doen we ´s avonds aan ‘zomerlezen’ om tijdens de lange vakantie het lezen bij te houden. Omgekocht voor een knuffeldiertje met glitteroogjes, leest Adriana elke avond fanatiek uit ‘Heksje Lilly en het wilde paarden avontuur’ of ‘Foeksia en het beestenfeest.’ En natuurlijk lees ik ook nog gezellig voor.

Altijd iets te doen

Alles in de relaxmodus, omdat we vrij zijn. Toch fluistert er een stemmetje zinnetjes in mijn oor: ‘Zorg dat je blog af komt, maak een opdracht voor de schrijfcursus, houd het dagboek van Adriana bij, maak een hoofdstuk voor het kinderboek dat je wilt schrijven.’ 

Lees ook: Stefanie: ‘Durf je eigen dromen te hebben. Ook met een druk gezin’

Vergeten te eten

Ik leef niet als een karakteristieke schrijver die ’s nachts een plot uitwerkt, onder het genot van een stevige borrel, waarbij hij vergeet om te eten. Ik heb mijn nachtrust hard nodig en houd niet van alcohol, maar wel van eten en dat vergeet ik niet. Het leven van een klassieke schrijver zal ik nooit volhouden. Maar het stemmetje in mijn hoofd, dat zegt dat ik moet doorzetten, blijft komen, zelfs in de vakantie. Ik probeer mijn schrijfmomentjes te nemen, als Adriana in bad zit bijvoorbeeld.

Nooit vakantie

‘Mama! Wil je nog een barbie voor mij pakken?’ Ik ren de trap op om de mand met barbiepoppen naar de badkamer te brengen. Wat mijn eigen dromen ook zijn, ik ben in de eerste instantie moeder. Van het moederschap wil ik niet eens vakantie hebben, ook niet bij tropische temperaturen.

Lees ook: Stefanie: ‘Tot rust komen aan het begin van de vakantie’

OVER STEFANIE

Stefanie (45) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 8 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar! Lees hier al haar blogs terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen