Persoonlijke verhalen

Stefanie: ‘Wat maakt het uit, een pondje meer of minder’

Op mijn verjaardag heb ik van mijn zus een massagebon gekregen, maar ik wacht al tien maanden op het ideale moment om hem gebruiken. Het probleem? Ik zit altijd volgepland.

Onzeker op de massagetafel

Als Adriana op een zaterdagochtend voor een kinderfeestje wordt uitgenodigd, pak ik die gelegenheid aan om de cadeaubon te gebruiken. Ik kies voor een massage met magnesium treatment en een rugscrub. Ik heb alle tijd. Nou ja, ik moet wel mijn benen scheren en een nette onderbroek uitzoeken. Om mijn eeltige voetzolen te bedekken, neem ik enkelsokjes mee. ‘Je mag je sokken wel uit laten, want ik behandel je voeten ook. Daarna pak ik ze in met handdoeken’. Daar heb je het al! Beschaamd verontschuldig ik mij voor mijn voeten. ‘Ach, dat hebben we allemaal’, stelt de masseuse mij gerust. Ik geef mij over en ga, bijna geheel ontkleed, op de massagetafel liggen.

Lees ook deze blog van Stefanie: ‘Wil je mindful zijn? Ga kamperen!’

Gedachten vervagen

Magnesium is goed voor onder andere je botten, tanden en helpt tegen stress. Het wordt door de huid opgenomen. Terwijl ik het mineraal voel prikken denk ik vooral aan mijn eeltachtige voeten, witte benen en dikke kont. Hoewel ik geen verstand van masseren heb, merk ik dat de masseuse een prof is. Op de achtergrond klinkt ontspanningsmuziek en langzaamaan ontspan ik. Het voelt weldadig. Mijn gedachten vervagen en ik denk niet meer aan mijn uiterlijk. Tijdens de rugscrub krijg ik het compliment dat mijn rug mooi glad is, zonder onzuiverheden. Niet dat je daar veel aan hebt, omdat je rug meestal bedekt is, maar toch.

Twintig jaar jonger

Na de behandeling voel ik mij goed. Ik sta open voor de wereld. Ontspannen fiets ik naar het koffiebarretje waar ik met Dirk heb afgesproken, maar hij is er nog niet. Ik ga vast op een loungebank zitten. ‘Ik wacht op iemand’, zeg ik tegen de serveerster die naar mij toe komt. Het meisje gaat niet ver bij mij vandaan achter de bar staan. Ik kijk naar buiten om te zien of Dirk er al aan komt. Het lijkt wel of ik een date heb. Volkomen ontspannen, met mijn poriën wijd open voel ik mij wel twintig jaar jonger. Als Dirk binnenkomt, zeg ik gniffelend: ‘Daar is mijn date al’. ‘Hé, Steef!’, glimlacht Dirk. Ik krijg een zoen en voel mij bevoorrecht met mijn lieve, vertrouwde date. We bestellen een latte caramel en nemen zelfs een schuimgebakje. Wat maakt het uit, een pondje meer of minder. Ik merk dat ik straal en het cliché ‘dat echte schoonheid van binnenuit komt’ is voelbaar.

OVER STEFANIE

Stefanie (45) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 8 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar! Lees hier al haar blogs terug.

Reageer op dit artikel

Annie Kemps

Wat vertel ik je h e t weer mooi!

Beantwoorden