Sterrenbeeld kat

Dít zegt het sterrenbeeld van je kat over zijn persoonlijkheid 

De sterren hebben een hoop invloed op onze eigen karakters, maar heb je er weleens over nagedacht dat dit ook voor je huisdier geldt? Welk sterrenbeeld jouw kat heeft zegt namelijk veel over zijn persoonlijkheid. 

Ram kat (21 maart – 19 april)

Is jouw kat een Ram? Dan is het waarschijnlijk een echte avonturier die altijd op weg is. Hij houdt van een fysieke uitdaging en je ziet hem dan ook vaak op hoge en onmogelijke plekken rondlopen. Het zijn moedige beestjes die bomvol energie zitten en ze houden ook wel van een spelletje. 

Stier kat (20 april – 20 mei)

Als we een Stier kat in één woord zouden moeten omschrijven, zeggen wij: relaxed. Deze katten maken zich niet druk en zijn erg trouw aan hun baasje(s). Verder houden ze van aandacht en een fijne aai over hun bol. Wel kunnen ze flink koppig zijn en zullen ze niets doen waar ze geen zin in hebben. Geef deze katten een zachte mand en ze zijn helemaal tevreden. 

Tweelingen kat (21 mei -20 juni)

Deze katten zijn aanwezig en enthousiast en ze houden ervan om te spelen. Eigenlijk zijn Tweelingen katten gewoon eeuwige kittens. Ze zijn ondeugend en weten precies waar ze wat lekkers kunnen vinden. Ze houden niet erg van vreemden in huis: dan gaan ze namelijk onder de bank liggen. Maar hebben ze iemand leren kennen die ze leuk vinden? Dan zijn ze vrienden voor het leven.  

Kreeft kat (21 juni – 22 juli)

Katten met dit sterrenbeeld zijn ontzettend loyaal, trouw en beschermend. Ze houden van niemand meer dan van hun baasje(s) en liggen het liefst de hele dag bij je te kroelen. Ook verzorgen ze zichzelf goed. Bij deze katten is het belangrijk dat je hun kattenbak extra goed schoon houdt, je regelmatig hun vacht borstelt en dat ze een fijne plek hebben om te slapen. 

Leeuw kat (23 juli – 22 augustus)

Is jouw kat een Leeuw? Dan is er maar één iemand die de baas is. En een ding is zeker: dat ben jij niet. Leeuw katten zijn echte leiders, houden van aandacht en zijn moedig en sterk. Ook hebben ze een beschermend karakter en houden ze van een aai over hun bol. Maar dan alleen als het hen uitkomt.

Maagd kat (23 augustus – 22 september)

Maagd katten zijn de hele dag druk bezig met observeren. Ook in een diepe slaap hebben ze alles haarfijn door. Het zijn enorm slimme beestjes en zijn ze erg gevoelig. Deze katten hebben daarom een zachte aanpak nodig. Verder kunnen ze een langere tijd alleen zijn omdat ze erg onafhankelijk zijn.

Lees ook: Dit zegt het sterrenbeeld van je hond over zijn karakter

Weegschaal kat (23 september – 22 oktober)

Heb jij een Weegschaal kat? Dan is hij of zij waarschijnlijk sociaal en charmant en houdt hij ontzettend van knuffelen. Geeft deze kat jou veel aandacht dan laat hij weten dat je veel voor hem betekent. Wel kunnen deze katten een beetje wispelturig zijn: de ene keer vinden ze het nieuwe voer lekker en de andere keer hebben ze er helemaal geen oog voor. Deze katten zijn rustig, maar ook een beetje lui. 

Schorpioen kat (23 oktober – 21 november)

Schorpioen katten zijn intens. Hebben zij hun zinnen ergens op gezet? Dan gaan zij daar ook echt voor. Het maakt ze dan ook niet uit dat ze ervoor moeten zeuren tot ze een ons wegen. Verder kennen deze katten geen gevaar en zijn ze erg avontuurlijk. Wel komen ze altijd weer naar huis, want Schorpioen katten zijn erg loyaal aan hun baasje(s). 

Boogschutter kat (22 november – 21 december)

Katten met dit sterrenbeeld zijn eigenlijk nooit thuis, omdat ze altijd op avontuur zijn. Het maakt ze dan ook niet uit dat ze erg ver van huis gaan. Deze katten willen nieuwe plekken en mensen ontdekken. Echte knuffelaars zijn het niet, want daar hebben ze nou eenmaal teveel energie voor. 

Steenbok kat (22 december – 19 januari)

Katten met het sterrenbeeld Steenbok zijn praktisch, intelligent en ook een tikje impulsief. Ze zijn vaak druk met het overwegen van hun opties: lekker op de bank blijven liggen tot ze eten krijgen of zelf gaan vragen om wat lekkers. Dit zijn nette katten die houden van een schone kattenbak, een geborstelde vacht en een opgeruimd huis. 

Waterman kat (20 januari – 18 februari)

Katten met dit sterrenbeeld zijn erg vriendelijk en loyaal aan hun baasje(s). Dit dier is extreem intelligent, creatief en tovert alles om in een speeltje. Ze houden ervan om te knuffelen, maar zijn ook graag alleen. Maak je je daarom geen zorgen als deze kat zich wat vaker terugtrekt: dit heeft niks met jou te maken. 

Vissen kat (19 februari – 20 maart)

Vissen katten gaan altijd af op hun intuïtie en ze voelen precies aan hoe hun baasje zich voelt. Het zijn echte schatten en uiten hun liefde naar degene die hen verzorgt. Het zijn ontzettende knuffelaars en ze lijken soms een beetje lui. Dit komt doordat ze vaak wat tijd nodig hebben om tot zichzelf te komen door alle gevoelens en emoties die ze oppikken.

Tip van de redactie

Op zoek naar design voer- en drinkbakken die mooi passen binnen jouw interieur? De GIZMO keramische voerbakken met standaard zijn de perfecte oplossing voor jouw kat! Doordat de voerbakjes verhoogd boven de grond hangen, zorgt dit voor een prettige eetpositie en houding voor jouw huisdier. De voerbakjes zijn gemaakt van keramiek en daardoor vaatwasserbestendig. Voor meer info klik op onderstaande button.

Gizmo Voerbak
Bekijk bij bol.com

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.