Ontwerp Zonder Titel 2020 03 25t124337.552

Vriendin aan de keukentafel dag 6: ‘Ons huis is nu onze veilige haven’

Van de ene op de andere dag wordt Vriendin vanaf de keukentafel gemaakt. In dit blog vertellen redacteuren met verschillende thuissituaties hoe de coronacrisis en het thuis werken hun leven beïnvloedt. Dit keer: redacteur Erica.

Vriendin aan de keukentafel dag 5

Naam: Erica
Functie: lifestyle redacteur

‘We maken er het beste van’

Aan de keukentafel met z’n tweeën is niet ideaal, maar ook niet het einde van de wereld. We maken er het beste van. De man maakt koffie, ik maak lunch en zo zijn de taken verdeeld. Als de een een belangrijk telefoongesprek heeft, gaat de ander even naar boven of buiten. Dit kan nu! Voorheen woonden we in Amsterdam op 53m2 op een hoog. Sinds een half jaar wonen we in een heel huis, met tuin en extra kamers. Perfect als je even dat momentje voor jezelf nodig hebt.

Social distancing

Maar of het onprettig is of niet, of ik mijn collega’s en de gezelligheid van kantoor mis, is niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat we beseffen dat social distancing echt van levensbelang is. Gewoon even niet op een bakkie bij opa, oma, je vader of moeder of met vrienden lekker borrelen. Nee, afstand houden is het makkelijkst en tegelijk moeilijkst dat we kunnen doen om onze dierbaren, maar ook ouderen en zwakkeren te beschermen. Daar zijn we hier ook van doordrongen. Ons huis is nu onze veilige haven. De plek waar we leven en hopelijk gezond blijven. Er komt dus niemand in en we blijven zoveel mogelijk thuis. Met koffie en een gezonde lunch. Op rustige momenten maken we een wandeling en vermijden drukke plekken zoals de markt. Met appen en videobellen houden we contact met iedereen die ons lief is.

Gezondheid

Ieder snifje of hoestje van mezelf en man wordt nu onder een vergrootglas gelegd: voel je je wel oké? Heb je koorts? Nies je vaker dan normaal? En is die verstopte neus nu hooikoorts of een verkoudheid? Voor nu wens ik iedereen gezondheid toe. Let op jezelf en elkaar en probeer te denken in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Het is een onzekere tijd, maar we kunnen dit met z’n allen! En tot die tijd gaan wij hier aan de keukentafel vrolijk, en soms wat minder vrolijk, verder. Stay safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen