Persoonlijke verhalen

Vriendin 6: Kim is al jaren op zoek naar haar biologische vader

‘Niemand in de familie vertelt mij wie mijn echte vader is’

Jarenlang verzweeg haar moeder wie haar biologische vader was. En nog altijd weet Kim (30) niet wie hij is. 'Je zou denken dat je iemand die je niet kent, niet kunt missen. Toch voel ik een sterk verlangen als ik aan mijn vader denk.'

Kim: “Al jaren had ik het gevoel dat ik niet dezelfde vader heb als mijn broer en zus. Zij hebben allebei donker haar en donkere ogen, ik ben blond en heb blauwe ogen. Bovendien voelde ik me altijd al een buitenbeentje. Anders dan mijn broer en zus, die speciaal onderwijs volgden, ben ik pienter en kan ik goed leren. Ook heb ik een heel ander karakter. Maar als ik mijn moeder vroeg hoe dat kon, beweerde ze altijd dat ik wel degelijk dezelfde vader had. Pas op mijn twaalfde verjaardag bleek dat mijn vermoedens kloppen. Op die dag werd ik gebeld door de man van wie mijn moeder altijd zei dat hij mijn vader was. Zij waren toen al jaren uit elkaar. Hij zei tegen me: ‘Jij bent geen kind van mij en ik vind dat je het recht hebt dat te weten.’ Ik rende meteen naar mijn moeder met de vraag wie dan wél mijn biologische vader was, maar daarover deed ze vaag. En dat doet ze tot op de dag van vandaag. Ik ben nu dertig, maar nog steeds weet ik niet wie wél mijn vader is.”

Psychische problemen
“Mijn leven is vrij ingewikkeld en moeizaam verlopen. Mijn moeder is zwaar verslaafd aan alcohol. Ze kreeg zeven kinderen van drie mannen, maar ze kon voor geen enkel kind goed zorgen. Naast haar alcoholmisbruik kampte ze met psychische problemen. Haar moeder, onze oma, nam de zorg van haar over. Mijn oudste broer, mijn zus en ik zagen onze moeder alleen op verjaardagen en feestdagen. Onze vader – tenminste, de man over wie werd verteld dat hij mijn vader was en wiens achternaam ik droeg – verdween al snel uit beeld. Ook hij had problemen met alcohol en ze scheidden uiteindelijk definitief toen ik een jaar of drie was. Dankzij mijn lieve oma heb ik nog een redelijk fijne jeugd gehad, zij gaf ons veel liefde. Maar met onze moeder had ik nauwelijks een band. Zij is op een gegeven moment hertrouwd met een man met wie ze nog vier kinderen kreeg. Onze halfbroers en -zussen. Zij zijn overigens allemaal door Jeugdzorg uit huis geplaatst en in verschillende pleeggezinnen ondergebracht."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram