Persoonlijke verhalen

Vriendin 47: Ellen vindt haar beste vriendin een slechte moeder

“Ik erger me aan de kinderen van mijn vriendin”

Jarenlang waren ze beste vriendinnen, maar sinds Annemarie kinderen heeft, ergert Ellen (37) zich kapot aan haar. Zo erg dat hun vriendschap eronder lijdt. “Steeds vaker denk ik: van mij hoeft het niet meer.”

“‘Zo zal ik nooit worden!’ Ik hoor het Annemarie nog zeggen, nu acht jaar geleden. Allebei waren we zwanger van ons eerste kind, zij van Daan en ik van Sophie. Een gezamenlijke vriendin van ons had een kind van drie en deed in Annemaries ogen van alles fout: ze stelde geen grenzen, ze was niet streng genoeg, haar kind liep over haar heen, haar kind was irritant, ze liet haar hele leven om het kind draaien, ze had geen interesse meer in haar vriendinnen…Ik denk nog vaak aan wat ze toen zei, en ik kan maar één ding concluderen: Annemarie is precies zo geworden en haar kinderen zijn net zo vervelend als het kind waar ze toen zo’n afkeer van had."

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 47 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Durf jij commentaar te leveren op de opvoeding van een ander?

Nee, daar houd ik me buiten

Om de dood eenvoudige reden, ieder denkt zijn kind goed op te voeden, maar iedereen maakt fouten (daar hoort kindermishandeling niet bij dat kan zeker niet, maar dat verschil zie je en dan moet je wel je mond opentrekken):o 😮 😮

Nee, daar houd ik me buiten

ik heb ook zo’n vriendin en ik weet van te voren dat als ik er wat van zou zeggen er de pleures uit breekt , misschien niet eerlijk van me maar heb geen zin om me te mengen in haar opvoeding

Ja, soms wel

Als de kinderen dingen doen wat mijn kinderen absoluut niet mogen en ook niet doen, wat ik dan bij andermans kinderen wel zie gebeuren.

Ja, soms wel

ik laaat wel weten als ik ergens niet mee eens ben dan heb ik me eigen menig zeker als ze het zal vragen

Instagram