Persoonlijke verhalen

Vriendin 43: ‘De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd’

Nathalie (38) scheidde vier jaar geleden van Dirk. Sinds een half jaar heeft hij een nieuwe liefde en hebben Nathalie’s kinderen Jolien (13) en Nick (7) dus een stiefmoeder. ”Zij leest nu soms een verhaaltje voor en stopt Nick in. Dat steekt.”

Nathalie: “De laatste jaren van ons tienjarige huwelijk maakten Dirk en ik veel mee. Ik kreeg een postnatale depressie na de geboorte van de jongste en Dirk kreeg te maken met een faillissement op zijn werk. Het stormde nogal in ons huwelijk. Sommige stellen komen sterker uit zo’n moeilijke tijd, maar het dreef Dirk en mij juist uit elkaar. De liefde was op. We gingen als vrienden uit elkaar en besloten in co-ouderschap voor Jolien en Nick te zorgen. Omdat Dirk aan de andere kant van het land ging wonen, hadden we het zo geregeld dat de kinderen drie weekenden per maand bij hem waren en zo veel mogelijk vakanties en feestdagen. Daarnaast deden we nog veel dingen samen. We vierden de verjaardagen van de kinderen met elkaar en Sinterklaas. We waren een gezin met twee huizen, zo brachten we dat ook aan de kinderen. Ze gingen er goed mee om. Natuurlijk waren ze in het begin ook wel verdrietig, maar over het algemeen ging het best goed.”

Huilend in bed 
“Net na de scheiding vond ik het wel moeilijk om de kinderen aan mijn ex mee te geven. Voordat we uit elkaar gingen, voedde ik de kinderen op. Ik verzorgde ze, bracht ze naar school en deed na schooltijd leuke dingen met ze. Dirk is eigenlijk pas na de scheiding vader geworden. Ik moest mijn kinderen loslaten en dat was niet mijn sterkste kant. Dat ‘thuis’ niet langer alleen míjn huis voor de kinderen was, daar moest ik erg aan wennen. De eerste maanden heb ik aardig wat tranen gelaten, ook door het verdriet om de scheiding. Na een paar maanden herpakte ik mezelf. Ik zag dat mijn ex het prima deed met Jolien en Nick. Als de kinderen niet bij mij waren, stortte ik me op mijn hobby, schilderen. Die afleiding hielp me er doorheen. Ik genoot steeds meer van de vrije tijd die ik had."

Burn-out 
Dirk en ik waren twee jaar uit elkaar toen hij een burn-out en een depressie kreeg. Ik had al wat signalen opgepikt vanuit de kinderen. Na een weekendje bij hun vader kwamen ze niet langer ontspannen maar geprikkeld thuis. Ik ging in gesprek met Dirk. In tranen vertelde hij dat hij het heel zwaar had en dat hij geregeld suïcidale gedachten had. Daar schrok ik erg van. ‘Je komt maar een tijdje bij ons wonen, totdat je hier doorheen bent’, stelde ik voor. Mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar ik voelde met heel mijn hart dat dit de enige juiste beslissing was. Ik moest er niet aan denken dat hij zichzelf iets zou aandoen en dat onze kinderen daardoor hun vader moesten missen.”

Een nieuwe mevrouw 
“Toen het weer beter ging met Dirk vertrok hij naar een appartement bij ons om de hoek. Ondanks dat we duidelijk naar de kinderen waren geweest, was het toch even slikken voor ze toen hun vader voor de tweede keer vertrok. Ze waren nu natuurlijk ook ouder en hadden veel meer door dan ten tijde van onze scheiding. Dirk en ik probeerden hun verdriet zo goed mogelijk op te vangen en na een tijdje keerde de rust terug. Maar toen kreeg Dirk een nieuwe vriendin. Dat kwam voor mij als een grote verrassing. Ik wist helemaal niet dat hij op zoek was. We hadden met elkaar afgesproken dat we het eerst samen zouden bespreken, mocht het zover komen.''

Lees verder in Vriendin 43.

Heb jij ook moeite met de nieuwe vriendin van je ex? Of vind je haar juist geweldig? Deel je verhaal en praat mee op het forum.

Lees ook: 'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'

 

Reageer op dit artikel

dillian

Herkenbaar. Verschrikkelijk dat een andere vrouw zich over jouw kind ontfermt.:(

Beantwoorden

Instagram