Nicole: ‘We hebben al anderhalf jaar geen seks meer’

Na tweeënhalf jaar hebben Karin en haar vriend nog steeds geen seks

Karin (28) heeft tweeënhalf jaar een relatie met Niels (33). Hoewel ze op de buitenwereld overkomen als het klefste stel op aarde, hebben de twee nog nooit seks met elkaar gehad. Het lukt Niels simpelweg niet. “Elke dag vraag ik me af hoelang ik dit nog volhoud.”

Karin: “Ik ben op seksueel vlak altijd van het proberen geweest. Elkaar leren kennen om erachter te komen wat je wel en niet fijn vindt samen. Ik heb zelfs ooit van die Tupperware-achtige party’s georganiseerd, maar dan met speeltjes. Omdat het me geinig leek en ik wel wat extra geld voor mijn hypotheek kon gebruiken. Maar ik kwam er al snel achter dat het toch niets voor mij is: ik hou heus wel van seks en speeltjes, maar dan wel met mijn partner.

Niels is niet de meest aantrekkelijke man ter wereld, maar op zich wel een leuke jongen om te zien en hij is enorm makkelijk in de omgang. We gingen al jaren naar dezelfde kroeg en het was me eigenlijk nooit opgevallen dat hij me zag staan. Tot op een avond de vonk ineens oversloeg. We spraken wat af, zoenden en kregen een relatie. Na een paar weken merkte ik dat er behalve zoenen eigenlijk helemaal niets gebeurde. Aangezien ik zelf ook niet zo’n initiatiefnemer ben, wachtte ik rustig af. Ergens vond ik het ook wel leuk dat een man van die leeftijd zo voorzichtig met me deed. Want zelfs als hij bleef slapen, bleef het bij zoenen. Langzamerhand probeerde hij meer, maar het leek wel of hij zestien was en alles voor het eerst deed. Het was namelijk wat klungelig en onzeker. Nadat er nog wat weken voorbij waren gegaan waarin het bij zoenen bleef, wilde ik eindelijk wel weten wat er aan de hand was. Waarom hij zo onhandig was en waarom we niet een stap verder gingen. Ineens begon hij hard te huilen. Hij was dan wel dertig, maar hij was nog maagd.”

Stapelgek op me

“Ergens vond ik het schattig en fijn. Ik hoefde me gelukkig nergens druk om te maken. We zouden het gewoon rustig aan doen en wel zien waar het schip zou stranden. Toen het na weken proberen voor de eerste keer bijna lukte, was het voor hem te pijnlijk. We probeerden allerlei crèmes en condooms, maar niets hielp.

Waarschijnlijk was hij er zo mee bezig, dat het hem daardoor ook niet meer lukte zijn erectie te behouden. Ik dacht dat hij misschien homo was of dat er iets gebeurd was in het verleden waardoor het nu niet lukte. Ik verzon wel duizenden redenen en oorzaken. Ik dacht na een aantal maanden zelfs dat hij mij niet meer lief en aantrekkelijk vond. Maar hij verzekerde me dat hij me mooi vond en stapelgek op me was. Dus gingen we door met proberen. Ik merkte dat hoe meer ik het erover had, hoe minder hij op z’n gemak was. De druk nam voor hem dan zo toe, dat hij het liever niet eens probeerde omdat hij wist dat het toch niet zou lukken. Hij dacht dat het vanzelf ooit goed moest komen, dus ging hij niet naar een dokter, neuroloog of seksuoloog. Ik stelde voor het in de ochtend te doen omdat zijn penis dan vaak stijf was. Ik bestelde Viagra, maar dan was hij weer bang dat hij 72 uur lang een erectie zou hebben of dat het pijn zou doen. Op vakantie sleepte ik lingeriesetjes mee en lag ik met hoge hakken en jarretels bevallig op bed te wachten. Ik probeerde het hardhandig, lief, teder en ruw. Maar nog lukte het niet.”

Volhouden

“Voor de buitenwereld zijn wij zowat het klefste stel op aarde. Als de een naar de wc gaat, krijgt de ander al een kus. Als we met zijn tweetjes op de bank liggen, zijn we erg close. We gaan vaak samen op stap, gaan naar festivals en plannen ook veel weekendjes weg. Niemand heeft ook maar vermoedens dat er zich in onze slaapkamer totaal geen spannende taferelen afspelen. Mijn vriendinnen denken dat we van alles proberen en dat het na een rustige start helemaal goed is gekomen met ons seksleven. Zij weten niet dat ik mezelf elke dag afvraag hoelang ik dit nog volhoud. Ik baal dat ik tegen mijn vriendinnen moet liegen over mijn situatie. Dat ik het er niet met hen over kan hebben omdat ik Niels beloofd heb het tegen niemand te zeggen. En als ik dan weer wat verzonnen heb over ons seksleven, kom ik vaak overstuur thuis omdat ik een leugen om bestwil heb moeten verzinnen. Ik wil er graag over praten. Ook met Niels, om samen naar oplossingen te zoeken. Maar de enige oplossing die hij aandraagt, is ‘meer proberen’. En dat doen we dus al tweeënhalf jaar. Maar niets lukt. Er gebeurt niets en er verandert helemaal niets. Elke maand zeg ik tegen Niels dat als het deze maand nog niet gebeurd is, ik bij hem wegga. Maar dat legt de lat voor hem nog hoger. Dus doen we alleen voorspel en meer niet. Hij kan mij wel laten komen, maar raakt daar zelf niet opgewonden van. Soms heeft Niels een kleine erectie, maar hij is nog nooit in mijn bijzijn klaargekomen. En ik probeer hem echt op zijn woord te geloven wanneer hij zegt dat hij zichzelf wel regelmatig aftrekt. Maar daar mag ik dan weer nooit bij zijn.”

Spannend en nieuw

“Ik werd zo onzeker van de situatie dat ik bevestiging nodig had van andere mannen. Bevestiging dat een man mij nog aantrekkelijk vond en wel opgewonden van me kon raken. Dus toen met carnaval Erik, een vage kennis van Niels, zei dat hij met me wilde zoenen, kon ik de verleiding bijna niet weerstaan. Toch bedankte ik hem voor zijn aanbod en liet ik het er voor die dag bij zitten. Een dag later nodigde hij me uit op Facebook, stuurde hij me een berichtje, en al snel ging dat over in veelvuldig whatsappen. Ik wist dat ik op dat moment al fout bezig was. En toch deed ik het. Ik voelde me goed bij de aandacht die hij me gaf. Het was spannend, nieuw. Erik gaf me de bevestiging tegen mijn onzekerheid. Niet alleen zei hij dat ik er goed uitzag en noemde hij me een lekker ding, hij vertelde ook in geuren en kleuren wat hij allemaal met me wilde doen. Precies iets waar Niels en ik nauwelijks over praatten. Een hele tijd wist ik een afspraakje af te houden. Dat kwam ook doordat hij getrouwd is en twee kinderen heeft. Bovendien was ik absoluut tegen vreemdgaan omdat ik uit ervaring weet hoeveel verdriet je daar iemand mee kunt doen. Maar toen we op een middag alle twee vrij waren en het zo makkelijk was om af te spreken, stond hij binnen een uur voor mijn deur. Die middag hebben we gezoend. Meer mocht niet. Het kon niet. Dit was al fout. Het ging tegen al mijn principes in. Ik deed precies waarvoor ik veel mannen verachtte: vreemdgaan. Maar ondanks alles voelde ik me supergoed.”

Frustrerend

“Diezelfde avond kwam Niels thuis en ging alles zoals gewoonlijk. We gaven elkaar een kus en een knuffel, kookten samen en aten wat. Ik merkte dat ik ineens heel veel behoefte had om bij hem te zijn. Hem vast te houden. Alsof ik nu pas besefte hoeveel ik van hem hield en hoe goed ik het met hem had. Ik weet niet of het schuldgevoel was of gewoon besef, maar dezelfde avond wiste ik Eriks nummer. Wat er gebeurd was, was eenmalig en afgelopen. Ik had een relatie met Niels en met niemand anders. Maar Erik bleef me berichtjes sturen waarin stond wat hij allemaal met me wilde doen. Ik merkte dat ik dat stiekem toch wel heel erg fi jn vond. Het frustreerde me dat het intussen nog altijd niet gelukt was met Niels, dus besloot ik toch een keer met Erik af te spreken. Cru gezegd misschien, maar ik heb tenslotte ook behoeftes. We deden het dezelfde dag nog bij mij thuis. Ik was zielsgelukkig om te weten dat er toch nog een man seks met me wilde en kon hebben. Echte seks. Niet alleen het voorspel. Ik ging ermee door, maar rustig aan. Ik probeerde het ondertussen namelijk ook met Niels. Het moest een keer lukken, nietwaar? In het vervolg zou Erik mij berichtjes sturen, ik hem niet. Dat was de afspraak. Zijn vrouw controleerde zijn telefoon en we konden het niet riskeren dat ze achter onze avontuurtjes kwam. Ik moest er ook niet aan denken wat voor narigheid dat voor zijn kinderen zou betekenen. Bij mij en Niels lag dat anders. Als hij het zou ontdekken, hadden maar twee mensen verdriet. Twee volwassen mensen. In zes maanden tijd heb ik Erik vier keer gezien. Die vier keer hebben we ook seks gehad. Tot een week geleden. Ik heb namelijk gemerkt dat ik Erik leuk vind en dat als ik hiermee doorga, ik hem té leuk ga vinden. Onlangs stonden we op hetzelfde feest in de stad. Hij met zijn vrouw, ik hand in hand met Niels. Toen besefte ik dat dit niet langer door kan gaan. Het moet stoppen.”

Dezelfde dromen

“Mijn toekomst is met Niels. We delen dezelfde visie, hebben dezelfde dromen. We willen groter gaan wonen. Het liefst met twee extra slaapkamers voor kinderen. Toch houd ik dat nog even tegen. Ik vind dat we eerst een andere stap moeten nemen voordat we overgaan tot het kopen van een groter huis. Eerst moeten we seks hebben. Want zonder seks komen er sowieso geen kinderen. Maar hoelang gaat dat nog duren? En wat als we nooit seks gaan hebben? Hoelang houd ik het nog met hem uit en wat blijft er dan van onze toekomst over? Ik weet zeker dat als het een keer lukt, het helemaal goed komt tussen ons. Maar ergens maakt het me ook wel bang. Want stel dat het ons lukt: wat voor seksleven krijgen we dan? Hij zegt nu wel dat hij van alles wil proberen, dat hij seks met me wil hebben in de auto en in het bos bijvoorbeeld. Maar denkt hij er straks ook nog zo over als het lukt en we eindelijk een seksleven kunnen opbouwen samen? Ik bedoel: misschien vindt hij uiteindelijk het hele seksgebeuren wel helemaal niets aan. De ideale relatie betekent voor mij samen dezelfde richting op kijken. Het erg leuk en gezellig hebben met z’n tweeën. En seks is daarbij gewoon heel belangrijk. Ik wil niets liever dan bij Niels blijven en samen een toekomst opbouwen. Maar wél met seks: nog vijftig jaar als ‘non’ leven, dat zie ik ook niet zitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij in zo’n geval doen: bij hem blijven of het uitmaken?

 • Ans.Richter
  Goed gesprek aan gaan, je vriend weet niet wat die mist
  Beantwoorden
 • Ans.Richter
  Een goed gesprek aan gaan met je vriend, hij weet niet wat die mist,:inlove::inlove::inlove:
  Beantwoorden
 • riadamen
  riadamen
  ik heb al bijna 4 jaar geen seks meer, de eerste 3 jaar van mijn relatie wel
  Beantwoorden
 • fatie
  fatie
  Als hij niet snapt dat je partner dat wel nodig is dan kan en mag hij heel lief en heel knap zijn .Maar dan zou ik het niet blijven accepteren je bent nog te jong om jezelf weg te cijferen, zelfs iemand van 50 wil dat niet.
  Beantwoorden
 • Warna65
  Warna65
  Ga samen praten met een seksuoloog, er kunnen meerdere factoren meespelen.. Als je dit ook zelf wilt en je wilt bij hem blijven... probeer dat eens
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen