Thekla: ‘Mijn kinderen zijn beter af bij hun vader’

Sandra is helemaal weg van Simon Keizer: ‘Ik zou hem bespringen!’

Sandra (36) is al zes jaar gek op Simon Keizer. Ja, die van Nick en Simon. Ze fantaseert over hem, draagt zijn foto bij zich en volgt alles wat hij doet. Daarnaast is ze gelukkig getrouwd met Anton (46).

Sandra (36) is al zes jaar gek op Simon Keizer. Ja, die van Nick en Simon. Ze fantaseert over hem, draagt zijn foto bij zich en volgt alles wat hij doet. Daarnaast is ze gelukkig getrouwd met Anton (46).

Lekker ding

“De allereerste keer dat ik Simon écht duidelijk zag, weet ik nog goed. Dat was in 2010, vlak voor de start van The voice of Holland. Ik kende Simon natuurlijk wel al langer als één van het duo Nick Simon, maar omdat ik hun muziek niet bijster goed vond, had ik weinig aandacht aan hem besteed. Maar nu maakte hij met anderen een promofilmpje voor The voice of Holland en werd hij van heel dichtbij in beeld gebracht. De camera zoemde in op zijn gezicht, ik zag het kuiltje in zijn wangen en zijn ondeugende lach en mijn hart ging als een razende tekeer. Wat een onwijs lekker ding!

Ik riep meteen tegen mijn man dat ik per se naar The Voice wilde kijken, al houd ik helemaal niet van talentenshows. Maar dit was zo’n woest aantrekkelijke man, die wilde ik wel vaker bekijken.

Hij klopt

“Vanaf dat moment ben ik alles gaan volgen op tv waar Simon in te zien was. Naast The Voice, keek ik naar de Volendamse vrienden op reis, The American Dream, Nick & Simon bij Martin Moreiro in zijn villa. Vooral toen ik Simon daar bij Moreiro kwetsbaar hoorde vertellen over zijn vader, dacht ik: ‘je bent echt mijn droomman. Je bent niet alleen knap, je klopt ook van binnen’. Simon heeft zijn vader heel vroeg moeten missen en heeft een enorme sterke band met zijn moeder. Ik vond hem zo openhartig in dat gesprek. Sindsdien ben ik smoorverliefd. Zijn muziek vind ik oké, maar niet bijzonder. Ik heb wel al hun cd’s en roep wel altijd lachend: ‘Hoor! Dat liedje zingt hij voor mij’, want Simon is zo’n heerlijke romanticus als hij zingt. Maar ik heb bij zijn muziek niet hetzelfde als bij Marco Borsato, waar ik enorm fan van ben. Maar dan puur als artiest, want als persoon trekt hij mij niet aan.

Ook Nick vind ik niks bijzonders. Veel te vol van zichzelf en het is zo’n saaie, doorsnee man. Simon is compleet anders. Zijn net-uit-bed gestylde kapsel, zijn baardje, zijn nonchalante kleding en dat ondeugende bekkie. Ik kan er niet naar kijken zonder te smelten. Datzelfde had ik ook met mijn eigen man. Anton is geen fotomodel, maar toen ik hem voor het eerst ontmoette, viel ik voor zijn ondeugende blik. Ik val in eerste instantie op uitstraling en dat zit bij Anton en Simon wel goed!”

Ik zou hem bespringen!

“Er gaat geen dag voorbij waarop ik niet even de naam van Simon noem of iets over hem zeg. Hij is nooit uit mijn gedachten. Ik like de Nick & Simon-pagina op Facebook, maar reageer alleen op posts van Simon. Onder elk bericht van Simon reageer ik met smiley’s met hartenoogjes. Ik complimenteer hem of vertel wat ik van een bepaald optreden vond. Zo zat hij een keer bij Koffietijd met zijn haren strak naar achteren gekamd en vol in de make up: lelijk. Nou dan schrijf ik ook eerlijk op de Facebookpagina dat ik hem liever met nonchalant haar zie of met een petje op.

Sowieso staat hij als screensaver op mijn mobiele telefoon in plaats van foto’s van mijn man of kinderen. Ik heb gekozen voor de foto van Simon waarin hij halfnaakt poseert op de cover van het tijdschrift Men’s Health. Om mijn telefoon te moeten openen, swipe ik met mijn vinger over zijn lichaam. Elke keer als ik dat doe lach ik tegen mijn man: ‘Oh kijk schat wat ik weer met mijn vinger bij Simon doe!’

Lees ook: Kirsten: ‘Mijn droomman gaat trouwen, maar niet met mij’

Erotische dromen

“Maar ik weet niet of mensen echt beseffen hoe diep het zit. Dat ik écht élke dag aan hem denk. En dat ik af en toe erotische dromen heb over Simon en dat die voor mij voelen als liefdevolle ontmoetingen die bijna echt lijken te hebben plaatsgevonden. Of dat ik fantaseer hoe het zou zijn als hij hier voor me zou staan. Hoe zou hij ruiken? Hoe zou hij voelen? Ik zou met mijn hand over zijn gezicht gaan, over het kuiltje in zijn wang.

Mijn man is gelukkig vrij ruimdenkend. Anton kan veel hebben van mijn gedweep met Simon en is niet jaloers aangelegd, maar hij vindt het niet altijd even leuk. Als ik bijvoorbeeld weer eens zit te zwijmelen bij de halfnaakte Men’s health-foto en zeg: ‘Zie dan hoe hij naar me lacht.’ Of als ik grap: ‘Als Simon hier voor me stond, zou ik hem bespringen!’ Dan zegt hij soms: ‘San, houd er nu eens over op.’ Hij trekt ook de grens bij foto’s in huis. Ik zou best mijn wc willen volhangen met plaatjes van Simon, maar dat wil Anton echt niet. En dat snap ik. Andersom zou ik het afschuwelijk vinden als hij zo idolaat was van een artieste of fantaseerde over zo’n vrouw. Anton heeft weleens gezegd: ‘De enige met wie je ooit zou mogen vreemdgaan, is Simon. Als je het doet, doe het dan maar goed.’ Maar dat lijkt me uitgesloten. Ik ben met mijn korte koppie en maatje 46 totaal niet zijn type. Bovendien is hij gelukkig getrouwd. Al wil je niet weten wat voor lelijks ik allemaal over zijn vriendin heb gezegd toen bekend werd dat ze gingen trouwen. En als hij foto’s plaatst van zichzelf met vriendinnen, zoals Nicolette van Dam, of met zijn eigen vrouw, dan zeg ik altijd tegen iedereen die het maar wil horen: ‘Waarom moeten die stomme wijven er nou bij zijn? Waarom mogen zij hem wel aanraken en ik niet?’ Heel erg, maar dan ben ik echt jaloers.

Tijdens een uitje met het werk vroeg mijn directeur wie er op mijn telefoon stond. Toen flapte ik eruit: ‘O, dat is mijn minnaar, mijn grote liefde.’ Hij keek me raar aan. Alsof ik niet helemaal spoorde. Later vroeg hij of ik dat tv-programma kende, over mensen die geobsedeerd zijn door bekende personen. Volgens hem zou ik daar prima in passen. Het klinkt misschien stom, maar ik vind mezelf heel anders dan zij. Ik vind dat eigenlijk simpele zielen. Maar toen ik mijn man vertelde wat m’n directeur had gezegd, gaf hij hem gelijk. ‘Ik weet het niet San, maar volgens mij kom jij aardig in de buurt van een geobsedeerde fan’.”

Spontaan verlegen

“Toch zie ik dat zelf niet zo. Oké, mijn katten heten Nicky en Simon – en uiteraard is Simon mijn favoriet. En toen ik hoorde dat Simon een hekel had aan het parfum Angel van Thierry Mugler, mijn lievelingsgeur, heb ik meteen tegen mijn man gezegd dat ik een andere parfum zou gaan dragen. Ik wilde niet dat, mocht ik ooit Simon tegenkomen, mijn geur hem zou tegenstaan. Dat is wel een beetje apart natuurlijk. Maar mijn verliefdheid is best onschuldig. Hoe stoer ik nu ook lijk, als ik eenmaal oog in oog met Simon sta, klap ik volledig dicht en verander ik in een timide meisje. Samen met mijn vriendin Linda ben ik laatst naar de opnames geweest van het tv-programma Zullen we een spelletje doen? Toevallig kwam ik in Simons team terecht. Maar toen er werd gevraagd wie hem en Kees Tol wilde helpen, was ik te verlegen om mijn vinger op te steken.

En laatst hadden we vip-passen voor de Vrienden van Amstel Live. We konden helemaal tot aan het podium komen. Bij het optreden van Marco Borsato stond ik vooraan en danste en zong lekker gek mee, maar toen Simon optrad, bleef ik schuchter bij de bar staan. Net alsof ik me dan geen raad weet. Aan concerten van Marco Borsato geef ik ook best veel geld uit, terwijl ik nog nooit zelf een kaartje voor een concert van Nick & Simon of Simon alleen heb gekocht. Ik heb ze wel live gezien, maar op een festival waar meer artiesten optraden. En één keer kreeg ik een kaartje cadeau voor hun kerstshow en ben ik daar met Linda geweest. Ik vind dat toch fijner dan daar met mijn man heen te gaan. Het voelt alsof ik me dan voor hem moet inhouden en niet zo lang ongegeneerd naar Simon kan kijken.”

Geen stalker

“Dat mensen mij voornamelijk zien als Sandra-die-bezeten-is-van-Simon-Keizer vind ik alleen maar lollig. Ik ben al jaren aan het kwakkelen met mijn gezondheid en ik zit in de medische molen. Het begon toen mijn zoon Thijs een huilbaby bleek te zijn en ons nachten wakker hield. Sindsdien ben ik chronisch moe en kamp ik met allerlei gezondheidskwalen. Vier jaar geleden is er ook nog reuma bij me geconstateerd en blijk ik slaapapneu te hebben, waardoor ik per nacht maar twee uur slaap en met concentratieproblemen kamp. Maar eigenlijk heb ik altijd wat en daar baal ik van. Ook omdat ik soms merk dat mensen weleens denken: jeetje, daar heb je háár weer met haar pijntjes, moeheid en kwaaltjes. Ik vestig liever niet de aandacht op mijn gezondheidsproblemen en daarom vind ik het niet erg als mensen me kennen als Sandra
die een crush heeft op Simon. Dit zet mij op een grappige en leukere manier in de spotlights.

Tegelijkertijd helpt Simon mij. Hij maakt me blij en doet me de pijn vergeten. Er zijn dagen dat ik mijn bed bijna niet uit kom of zelfs te moe ben voor een leuk uitje met vriendinnen. Het is dan heel fijn als ik een foto van Simon zie of een stukje van een tv-programma met hem kijk en daardoor weer helemaal vrolijk word. Dus mocht Simon dit lezen: hij hoeft niet bang te zijn dat ik hem zou gaan stalken of andere gekkigheid ga uithalen. Ik zou het super vinden als hij een stukje op zijn Facebook-pagina zou schrijven over dit interview of me zou willen ontmoeten. Maar ik ben verder heel ongevaarlijk. Ik laat Simon met rust. Alleen niet in mijn gedachten.”

Dit verhaal komt uit Vriendin 24 2016.

Lees ook: Renate: ‘Als zij op tv is, ligt hij bij mij in bed’