Persoonlijke verhalen

Vriendin 2: Betty vermoedt dat haar man zijn geld niet eerlijk verdient

‘Mijn man is crimineel, maar ik knijp een oogje dicht’

De zaak van Betty’s man loopt goed. Zo goed, dat Betty (53) zich afvraagt of het allemaal wel zuivere koffie is. Maar ze vraagt haar man er niet naar. “We hebben zo’n fijn leven, ik wil gewoon niet dat er iets verandert.”

Betty: “Toen ik in de krant las dat Frank Masmeijer in België was opgepakt door de politie, moest ik meteen aan zijn vrouw denken. Hield hij haar echt overal buiten, zoals ze beweert, of wist ze wel degelijk meer? De afgelopen weken heb ik vaak aan haar gedacht. Misschien wilde ze de geheimen van haar man gewoon niet weten. Misschien sloot ze haar ogen wel voor alles, precies zoals ik jarenlang deed. Want ook mijn man heeft heel wat uitgespookt.
Nu zie ik in dat ik het juist prettig vond om niets zeker te weten. Wat niet weet, wat niet deert, toch? En dus vroeg ik Hans nooit waar alle stapels geld in huis vandaan kwamen. Of waar ons vakantiehuis van was betaald. Ik geloofde maar al te graag dat Hans goed verdiende met zijn eigen zaak. Ik wilde gewoon niet dat ons leven zou veranderen.”

Lees het hele verhaal van Betty in Vriendin 2 en praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Zou jij, net als Betty, een oogje dichtknijpen?

Nee, absoluut niet

wie zijn billen brand moet op de blaren zitten maar ook denken aan slachtofers

Instagram