Miekes man heeft een heel laag libido: ‘Inmiddels ben ik zó toe aan seks, dat zelfs vreemdgaan logisch klinkt’

Mieke (28) is hartstikke gelukkig met Rob (33), maar één ding ontbreekt: goede seks. Dat frustreert haar inmiddels zo, dat ze serieus overweegt om vreemd te gaan.

“Als je steeds wordt afgewezen, raak je gevoelig voor aandacht van anderen”

Mieke: “Natuurlijk wil ik niet vreemdgaan. Rob betekent alles voor me en ik wil hem niet kwetsen. Maar zonder dat hij het zo bedoelt, kwetst hij me wel door me in bed keer op keer af te wijzen. Een vrouw van nog geen dertig hoort niet praktisch seksloos door het leven te gaan. En hoe langer dit duurt, hoe gefrustreerder ik raak. Soms denk ik dat er nog maar één manier is om onze relatie te redden: door met iemand anders tussen de lakens te duiken.”

Verademing

“Rob en ik leerden elkaar kennen op een feestje van vrienden. Het was echt geen liefde op het eerste gezicht, maar we hebben die avond wel lang met elkaar staan praten. Ik moest om hem lachen. Dus toen hij me de volgende dag toevoegde op Facebook en vroeg of ik zin had om een keer met hem uit eten te gaan, zei ik ja. Een week later hadden we die date en die avond voelde ik wel een vonkje overspringen. Ik denk niet dat ik ooit eerder zo goed met een man heb kunnen praten. Het ging meteen ook echt diep: over onze angsten, over wat we voor de toekomst hoopten, over kinderen, over reizen die we gemaakt hadden en dingen die we door schade en schande geleerd hadden. Voor Rob heb ik zeven jaar een relatie gehad met een man uit wie je echt alles moest trekken, dus dit was een verademing. Na het etentje hebben we bij mij thuis op de bank thee gedronken tot de zon weer opkwam. Toen ik mijn ogen echt niet meer open kon houden, ging Rob naar huis. Bij het afscheid gaf hij me een kus op mijn mond. Ik was verkocht.”

Wolk van verliefdheid

“Daarna ging het snel. Een paar dagen later spraken we bij Rob af, hij had voor me gekookt. Maar in de gang begonnen we al te zoenen en daar stopten we niet meer mee. De pasta werd koud, we zijn die avond niet meer aan eten toegekomen. En de volgende ochtend ook niet aan ontbijten. Voor ik het wist, waren we iedere dag samen. Ik leefde op een roze wolk van verliefdheid, ik was zó gelukkig! Het was winter, buiten was het koud, maar ik voelde me constant warm, knus, geliefd. En de seks? Ik had het weleens spannender meegemaakt, maar het was prima. We deden het vaak, konden met elkaar lachen in bed. Dat we het altijd in de missionarishouding deden, maakte me niet uit. Die creativiteit in bed komt nog wel, dacht ik. Laten we elkaar eerst maar eens beter leren kennen.”

Steeds saaier

“Maar die creativiteit is nooit gekomen. Sterker nog, het wordt hoe langer hoe saaier in onze slaapkamer. En dan bedoel ik ook echt alleen de slaapkamer, want wat ik ook probeer: het is me nog nooit gelukt Rob te verleiden het op een andere plek te doen. Zelfs niet op de bank. Hij doet het gewoon liever in bed, want dat is ‘praktisch’. Ik vind dat gek: seks is voor mij niet praktisch, seks heeft te maken met lust en liefde en die voel ik niet alleen in bed. Maar de plek waar we het doen, is nog het minste probleem. Als we alleen maar in bed zouden vrijen maar verder was het allemaal erg bevredigend, zou je mij echt niet horen klagen. Maar bevredigend is het dus niet. We zijn nu drieënhalf jaar samen en hebben het nog nooit op een andere manier gedaan dan ik onder, hij boven. Als ik bovenop hem klim, weet hij me altijd weer zachtjes van zich af te duwen. Als ik voorstel het eens op een andere manier te doen, is het altijd ‘Volgende keer’. Orale seks? Zelden tot nooit. En als we dat al doen, doe ik het bij hem. Ik kan me niet herinneren wanneer het voor het laatst bij mij is gebeurd. Daarbij neemt de frequentie ook af. Het is niet meer voor te stellen dat we de eerste nacht dat we samen sliepen vijf keer seks hadden, want nu doen we het nog maar één keer per maand. Ik merk ook dat ik zelf steeds minder vaak het initiatief neem. Op een gegeven moment ben je er gewoon wel klaar mee dat je vent, als je hem op intieme plekken probeert aan te raken, telkens je hand weghaalt.”

Verdrietig

“Ik weet echt niet meer wat ik hiermee moet. Ik heb al van alles geprobeerd. Van heel spannende, expliciete sms’jes sturen tot mezelf in mooie lingerie hijsen. En van leuke speeltjes kopen tot aanbieden om samen porno te kijken – ook al lijkt me dat niks. Niets helpt. Praten heeft ook geen zin, dat heb ik al op meerdere manieren geprobeerd. Fantasieën zegt hij niet echt te hebben als ik daarnaar vraag, wensen ook niet. Als ik het onderwerp aansnijd, wordt Rob stil en kijkt hij verdrietig. Eén keer moest hij zelfs huilen. ‘Ik wil je niet teleurstellen’, snikte hij. Maar wat er verder in hem omging, kreeg ik er niet uit. Hij zegt wel dat hij ook vindt dat het beter kan in bed. Dat het met exen wel goed ging, maar dat hij nu even niet ontspannen genoeg is. Hij heeft een drukke baan en een lastige tijd gehad met het verkopen van het huis dat hij met zijn ex had. Dat beïnvloedt zijn libido, zegt hij. Als we het tijd geven, komt het volgens hem vanzelf wel weer goed. Maar eerlijk gezegd geloof ik dat niet meer. Ik geef het nu al dik twee jaar de tijd en er zit geen enkele verbetering in. Ook niet nu hij het op zijn werk rustiger heeft gekregen omdat er een collega bij is gekomen en zijn oude huis is verkocht. Ik heb voorgesteld naar een seksuoloog te gaan, maar ook dat ziet hij niet zitten. Hij blijft geloven dat het vanzelf goedkomt.”

Afgewezen

“Inmiddels begin ik gefrustreerd te raken. Vroeger gaf ik eigenlijk niet zo veel om seks, maar dat komt denk ik doordat ik met mijn ex niet meer zo gelukkig was. Dat ben ik wel met Rob. Ik ben nog nooit samen geweest met iemand bij wie ik me zo veilig voel. We kunnen – op ons seksleven na – over alles praten. Hij maakt me aan het lachen, is stoer en zorgzaam tegelijk en haalt het beste in me naar boven. Rob heeft me geleerd blij te zijn met mezelf, voor mezelf op te komen en goed voor mezelf te zorgen. Hij is alles wat ik ooit heb gewild in een man. En daarom verlang ik ook zo naar hem: ik vind hem leuk, lief, lekker en heb gewoon behoefte om met hem te vrijen. Dat hij dat veel minder heeft en dat het, áls we het dan doen, ronduit saai is, is niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Want al blijft Rob volhouden dat het niet aan mij ligt en dat hij me sexy vindt: als je zo vaak afgewezen wordt, ga je je echt niet mooier voelen.”

Terug flirten

“En dan raak je ook gevoelig voor de aandacht van anderen. Zo heb ik een collega, echt een lekker ding, die vaak met me flirt. En tegen wil en dank merk ik dat ik daar de laatste tijd steeds gevoeliger voor word. Dat ik terug flirt en me weer even op-en-top vrouw voel als hij naar me lacht. Ik wil helemaal niets met die man, maar door zijn aandacht voel ik me gevleid. Als ik weer eens teleurgesteld naast Rob lig, die zich met een ‘Ik hou zo veel van jou, lieffie’ van me afdraait, gaan mijn gedachten weleens naar die collega. Wat zou het makkelijk zijn me een keertje met hem in een vergaderhok terug te trekken… Maar dat doe ik niet, écht niet. Ik wil niet het bed in duiken met een bekende, daarmee maak ik het probleem alleen maar groter. TEKST Maar met een onbekende? Soms denk ik dat ik dat maar eens moet doen, om van dat gefrustreerde gevoel af te komen. Want inmiddels ben ik zó toe aan een zinderende vrijpartij, dat zelfs vreemdgaan logisch klinkt. Ik heb al eens gegoogeld naar gigolo’s, maar om nou te gaan betalen voor seks… Aan de andere kant zie ik het ook niet zitten om iemand op te pikken in een kroeg of op Tinder. En ik weet ook wel dat dit geen oplossing is voor het echte probleem: dat Rob en ik in bed gewoon totaal niet blijken te matchen.”

Grijpt enorm aan

“Ik denk nog steeds dat we hier professionele hulp voor moeten zoeken: samen komen we er niet uit. Ik geloof gewoon niet meer dat het slechts een kwestie is van ‘Mijn libido is nu even laag’. Daarvoor duurt dit al veel te lang. En hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt de situatie nog te veranderen. Maar ik durf er met Rob niet meer over te beginnen, ik wil niet dat ons probleem weer weggewuifd wordt. Ik vraag me ook af hoe het zit in zijn hoofd: heeft hij door hoe erg ik hiermee zit? En vindt hij het zelf ook vervelend, of vindt hij het wel best zo? Ik zou willen dat ik tot hem door kon dringen, dat hij me nou eens zou vertellen wat er aan de hand is. Desnoods zegt hij dat hij me gewoon ontzettend onaantrekkelijk vindt, dan vinden we daar ook wel weer een oplossing voor. Nu tast ik in het duister en dat is echt heel vervelend. Als ik naar de toekomst kijk, weet ik soms niet meer of we samen wel door moeten gaan. Rob is de liefde van mijn leven, maar de gedachte dat ik nog nog geen dertig ben en al amper meer seks heb, grijpt me soms enorm aan. Ik denk erover hem binnenkort een ultimatum te stellen: óf we zoeken hulp, of we kappen ermee. Ik wil echt niet bij Rob weg, maar hopelijk gaat er hierdoor bij hem ook een alarmbel af. Want gewoon maar doorgaan met hoe het nu gaat, verpest onze relatie uiteindelijk ook.”

Lees ook: Marjolein: ‘Mijn man heeft me bedrogen, maar ik wil hem niet kwijt’

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Flopsie
  Hoi, Ik zou graag met je in contact komen. Ik zit namelijk met hetzelfde probleem! Mijn man heeft een fetisj, dat zeker 6 jaar duurde voordat hij dit aan mij durfde te vertellen. Ik hoor het graag als je eens wil kletsen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jeffrey
  Tja ik ben een man van 48, mijn vrouw heeft sinds 2 jaar ook weinig zin in sex. Ik snap het gevoel dat vreemdgaan in je opkomt. Dat heb ik ook maar ik kan het niet omdat ik heel veel van m’n vrouw hou alleen die weinige sex frustreert me
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Heleen
  Met ex echtgenoot kreeg steeds minder zin in spontane sex, ik moest op een gegeven moment altijd het initiatief nemen. En zo langzamerhand had ik er ook helemaal geen zin meer in met hem. Deden we het al een keer was het rechttoe rechtaan gericht op vooral zijn orgasme. Naast allerlei andere zaken heeft dat uiteindelijk mede geleid tot een echtscheiding. Ik dacht dat het allemaal aan mij lag... maar met mijn huidige vriend is de sex weer tot uitstekende zelf beter dan ooit proporties gestegen. Wat een weelde. Dus werkelijk, als hij zijn best er niet voor wil doen en jij hebt er wel behoefte aan, dan kan ik alleen maar zeggen doe je zelf niet te kort. Je bent nog zo jong! Ik was 55 toen ik ging scheiden na jaren waardeloze sex. Als ik had geweten wat ik nu weet...
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Billy
  Ben 40 en mijn vrouw heeft ook geen of bijna nooit zin in sex. Kan het heel goed begrijpen dat het in je opkomt om vreemd te gaan. Mijn vrouw is ook zo van het type bed oke maar andere plaatsen kan nie. Zelfde bij orale sex kan het mij niet meer voorstellen wanneer zij het gedaan heeft bij mij, terwijl ik er geen probleem mee heb om het te doen bij haar.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  OMG wat herkenbaar !! Ik ben dus. Niet de enige.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Wendy
   Hier hetzelfde probleem.is bijna sept en mijn man en ik hebben dit jaar 2x sex gehad.ik hou er wel n sexpartner op na.dit neent heel veel druk en stress weg in mijn relatie met mijn man.ik krijg nu ergens anders sex en onze relatie is er beter op geworden.we hebben geen ruzie of stress meer omdat hij niet meer hoeft te presteren.ik zou zeggen : neem het er es lekker van met je collega.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Vrouw 35
  Wij zijn pas 35 en 38 en houden veel van elkaar. De seks was vanaf het begin al iets anders dan ik gewend ben. Alleen dat mijn man zo weinig zin zou hebben.... zelfs beide zwangerschappen wou ik graag seks. Ondertussen is het al maanden geleden. Mijn man heeft zo laag libido en heeft mij vaker afgewezen. Ik begin ook steeds vaker te denken aan vreemdgaan, omdat ik gewoon zo enorm behoefte heb aan een goede sekspartij
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Dit is zo herkenbaar! Praten hier ook geprobeerd maar leidt tot niks. Uiteindelijk wil ik niet bij hem weg en heb hem voor de keuze gesteld een 3 jaar geleden. Of je doet er wat aan. Of ik doe er wat aan met iemand anders. Hij beloofde beterschap... we zijn 3 jaar verder en niks opgeschoten. De keuze is gemaakt hier. Ik ga wel vreemd in die zin ik heb hem voor het blok gezet. Hij kan het niet veranderen. Ik accepteer dat en hij dat ik dus met een andere man het bed deel.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  anoniem
  Herkenbaar ik heb het zelf ook maar weet niet wat ik moet doen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  anoniem
  Ik heb het ook weet niet wat ik moet doen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Girlsmom
  Hey, Dit verhaal is zo bekend voor me. Een fantastische man hebben die alles voor mij en de kids doet, maar me steeds afwijst in bed. 8 jaar heb ik geweend, ruzie gemaakt, met vanalles zitten dreigen, niks hielp. Tot ik door had dat zijn interesse naar iets anders uitging. Het is verschieten als je plots honderden pornofilmpjes vindt van jonge mannen... :-( Weet dat het niet aan jou ligt!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  A-no-niem
  Ga a.j.b. bij hem weg. Heb hetzelfde probleem en ben nu al 17 jaar seksloos. Het is bizar hoe jouw verhaal op het mijne lijkt. Het wordt alleen maar erger, geloof me.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Roos
  Alsof ik mijn eigen verhaal lees. Ik heb het 10 jaar de kans gegeven. Uiteindelijk van mijn beste maatje gescheiden. We zijn nog steeds goede vrienden. Maar heb nu wel al 3 jaar een relatie met degene die echt bij mij hoort. Voor mij de beste keus die ik heb gemaakt. En dat terwijl alles behalve de sex perfect was.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen