Persoonlijke verhalen

Vivienne: ‘Zijn geflirt is onschuldig, maar ik word er gek van’

Vivienne (29) weet dat haar man Bo (33) graag complimenten uitdeelt. Maar sinds hij een nieuwe baan heeft, flirt hij erop los. “Ik word misselijk als ik eraan denk hoe hij bij de vrouwen de populaire man uithangt.”

Vivienne: “In principe maakt mijn man Bo geen onderscheid. Jong, oud, dun, dik, knap of minder aantrekkelijk: hij flirt met iedereen. De bloemiste complimenteert hij met haar ‘mooie bossen en blossen’, bij de bakkersvrouw ruikt alles ‘heerlijk, inclusief zijzelf’ en de moeders op het schoolplein én hun kinderen worden door Bo allemaal hartelijk goedemorgen gewenst. Tot voor kort kon ik daar wel mee leven. Het hoort nou eenmaal bij zijn spontane, innemende karakter. Het sierde hem. Mijn moeder is niet voor niets dol op haar schoonzoon: hij ziet meteen dat ze naar de kapper is geweest of twee kilo is afgevallen. Ook mijn halfzusjes vinden Bo te gek, want hun zwager is bij elke belangrijke sportwedstrijd aanwezig en is hun grootste supporter. Maar sinds vorige zomer trek ik zijn geflirt niet meer. En ook al zegt iedereen dat ik er niks achter moet zoeken, ik vind het vreselijk. Laat nu een ander maar eens complimenten uitdelen. Ik wil zijn aandacht voor mezelf!”
 

‘Hij noemt collega’s standaard schatje, lieverd of knapperd’

 

Verschrikking
“Sinds augustus vorig jaar werkt Bo in het onderwijs. Als zij-instromer kon hij, vanuit het bedrijfsleven, meester worden op een basisschool. Een hartewens van hem. Hij wilde altijd al naar de pabo, maar om allerlei redenen koos hij toch voor een economiestudie. Een vriend van ons, die directeur is op een basisschool, wist uit eerdere gesprekken dat Bo een baan als meester wilde. Hij vertelde over een vacature die was vrijgekomen op zijn school en vroeg of Bo interesse had. Bo twijfelde niet: dit moest hij doen. Financieel was het wel even slikken, want hij verdient nu bijna vijfhonderd euro minder dan op kantoor. Dat hebben we deels gecompenseerd doordat ik twaalf uur meer ben gaan werkenen we het kinderdagverblijf konden opzeggen. Bo heeft zo veel vrije uren gekregen door het continurooster op school, dat hij ’s middags de zorg van Kiki, onze dochter van drie, op zich kan nemen. Mijn moeder vult de ontbrekende uren in."

Allemaal leuke vrouwen
"Ik heb er een vrolijkere man aan overgehouden. Het werk past bij hem en hij is altijd vrolijk: de ideale ‘Mees Kees’. De kinderen van groep vijf vinden hem fantastisch. Naast de directeur is hij de enige man op school, wat hem mateloos populair maakt. Maar dus óók bij de moeders en zijn collega’s. Allemaal leuke vrouwen. En dat is mijn probleem. Waar hij tot voor kort met mannen op een afdeling zat en hij op zijn werk hooguit met de koffiedame en de receptioniste flirtte, zijn het nu allemaal juffen van 22 tot 25 jaar. Vaak gaat hij ’s avonds nog naar een werkbespreking, of blijft hij op maandag, mijn vrije dag, langer hangen op school. Volgens Bo om nakijkwerk te doen, maar het zit me niet lekker."

Lees het hele verhaal in Vriendin 23. Heb je advies voor Vivienne? Praat mee op ons forum. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram