Persoonlijke verhalen

Vivian is weddingplanner: ‘Het kan de nodige emoties met zich meebrengen’

Weddingplanner Vivian heeft geluk. Zij heeft van feestvieren namelijk haar werk kunnen maken. “Een ceremonie op een bergtop? Heerlijk om te regelen!”

Vivian (35) werkt als weddingplanner voor haar bedrijf het Bruidsmeisje.

Toekomst als weddingplanner

Vivian: “In mijn vorige baan als psycholoog was ik vooral met problemen bezig. Tien jaar geleden bracht dat me geen voldoening meer. Ik wilde iets anders, maar wist niet goed wat. Ik vroeg mijn vriendinnen om hulp en plande een ‘droomsessie’. Onder het genot van een hapje vroeg ik ze te fantaseren over mijn toekomst. Welk werk vonden zij bij me passen? Een van mijn vriendinnen noemde het vak weddingplanner. Als er iets te vieren
viel, stortte ik me immers met hart en ziel op de organisatie. En mijn verjaardagen waren altijd tot in de puntjes verzorgd. Ik vond het meteen een geweldig idee en besloot het gewoon te gaan doen.”

Ceremonie op een hoge bergtop

“Uiteindelijk vind ik het werk nóg leuker dan ik van tevoren dacht. Ik ben dol op organisatorische uitdagingen, zoals het regelen van een ceremonie op een hoge bergtop. Maar het allermeest hou ik van mensen. Het blijft bijzonder als mensen zó veel van elkaar houden dat ze dat met al hun dierbaren willen vieren.”

Zussen Martine en Karlijn trouwden op dezelfde dag

Emotionele aangelegenheid

“Mijn specialiteit zijn bourgondische bruiloften, waarbij de sfeer ongedwongen en romantisch is, en het accent ligt op samen genieten. Mijn achtergrond als psycholoog komt in m’n werk goed van pas. Een bruiloft is vaak een emotionele aangelegenheid, en ook de voorbereidingen kunnen de nodige emoties met zich meebrengen. Ik vind het fijn dat ik het bruidspaar en hun familie hierin kan bijstaan als ze daaraan behoefte hebben.”

Moe maar voldaan

“Samen met de mensen van de trouwlocatie creëer ik graag een sfeer waarin de liefde bijna voelbaar wordt. Mijn rechterhand hierbij is mijn zus Anouk. Ze helpt me bijna altijd en daar ben ik ontzettend blij mee. Na een bruiloft rijden we altijd moe maar voldaan naar huis, terwijl we honderduit kletsen over de prachtige dag die we hebben meegemaakt.”

Lees ook: deze liedjes waren populair op bruiloften in het jaar dat jij trouwde

Foto: Barbara Kroon

Reageer op dit artikel