Stel

Vanessa: ‘Op vakantie werd ik verliefd. Op een ander’

Om haar relatie een tweede kans te geven, ging Vanessa in haar eentje op vakantie. Maar daar werd ze verliefd, op een Griek.

Vanessa (36): “Het idee kwam van mijn moeder. Wat heeft ze een spijt gekregen van haar voorstel. Ze wilde graag oma worden, en drong er daarom op aan dat ik mijn relatie nog een kans zou geven. Nu ís ze oma, maar haar kleinkinderen wonen ver weg: in Griekenland. Gelukkig komt ze vaak over en bestaat er Skype.”

Broer-zusrelatie

“Het is nu zes jaar geleden. Ik logeerde bij mijn moeder, die gescheiden is van mijn vader. Toen ik haar vertelde dat het niet lekker liep tussen mij en mijn vriend Bas, met wie ik al tien jaar samen was, schrok ze. Ze zag ons als het ideale stel en hoopte op een baby. ‘Hij is zo’n goede vent,’ benadrukte ze. ‘Probeer het nou toch nog een keer. Ooit waren jullie zo verliefd!’ Ooit, ja. Maar nu waren we in een broer-zusrelatie beland. Seks? Ik wist amper nog wat dat was. En baby’s: hoe moesten we die krijgen als we elkaar amper nog aanraakten? Bas had zich er al bij neergelegd dat ik hem zou verlaten, al vond hij het vreselijk.”

Alleen op vakantie

“Door mijn moeder kreeg ik toch twijfels. ‘Weet je,’ zei ze. ‘Ik stuur jou een week op vakantie. In je eentje. Je zult zien dat je hem hartstikke gaat missen.’ Doodeng vond ik het. Alleen op vakantie, dat had ik nog nooit gedaan. Maar misschien zou wat afstand mij inderdaad goed doen. Ik liet me door mijn moeder meevoeren naar een reisbureau. Mijn moeder betaalde alles en gaf me ook nog wat zakgeld mee.”

Opwindende man

“Maar op het Griekse eiland Samos liep alles anders dan mijn moeder had gehoopt. Alleen de eerste dag was ik eenzaam. Ik dacht steeds aan Bas, en aan hoe gezellig het zou zijn als hij hier ook was geweest. Misschien was het toch wel zonde om alles wat wij hadden weg te gooien. Met een hart vol liefde ging ik slapen, in een veel te groot bed voor mij alleen. Maar op de tweede dag ontmoette ik Giorgos. Een knappe Griek met een internetcafé. We bleven lang kletsen. Toen ik mijn hotelkamer opzocht, klopte mijn hart in mijn keel. Wat een leuke man! Voor het eerst sinds jaren voelde ik opwinding door mijn lichaam razen. Ik dacht dat mijn libido was uitgeblust, maar ik kon opeens aan niets anders meer denken dan aan seks. ’s Avonds ging ik opnieuw bij hem langs. Er gebeurde niets, tóen nog niet. Wel hebben we tot drie uur ’s nachts zitten praten.”

Lees ook: Fay werd verlaten door haar vakantieliefde: ‘Ik dacht dat we een toekomst hadden’

In elkaars armen

“De volgende dag besefte ik dat ik tot over mijn oren verliefd was. Ik wist niet hoe snel ik weer naar Giorgos moest gaan. Zijn ogen straalden toen ik bij hem aan de ijskoffie zat. De sfeer was zwoel, er hing duidelijk iets in de lucht. Hoe hij me aankeek! Die middag, toen hij voor de siësta zijn zaak sloot – hij ging veertig minuten eerder dicht dan normaal – liep hij op me af en kuste me zelfverzekerd. Mijn hele lichaam trilde en ik was op slag buiten adem. Ik wilde hem zó graag! We hebben ons op de grond laten zakken, achter de bar, zodat niemand ons kon zien. Daar kleedde hij me uit. Ook hij was al snel naakt. De seks was geweldig: ik had in jaren niet, misschien zelfs wel nooit, zo van iemand genoten. De hele week zijn we samen geweest, en elke gestolen momenten lagen we in elkaars armen. Ik wist: hoe dit ook verder zal lopen, terug naar mijn vriend ga ik niet. Ik voelde nu weer echt dat ik leefde. Dit fantastische gevoel zou ik met Bas nooit meer terugvinden.”

Enorm verliefd

“Sprookjes bleken te bestaan. Giorgos en ik zijn nog steeds samen. Toen ik na mijn vakantie thuiskwam heb ik het direct uitgemaakt met Bas – wat leidde tot vele tranen bij hem én bij mijn moeder, maar er was niets aan te doen: ik moest voor mezelf kiezen. Ik heb ook meteen opnieuw een reis naar Griekenland geboekt. En na een jaar heen en weer reizen ben ik bij Giorgos gaan wonen. We zijn nu al zes jaar samen, ik ben nog altijd enorm verliefd. Ik weet nu dat het tussen Bas en mij echt niet goed zat, want met Giorgos is alles zó anders. We hebben twee kinderen en zijn altijd druk, maar sleur tussen ons is er absoluut niet. En de seks? Die is nog altijd even geweldig!”

Lees ook: Lianne: ‘Het kan wél, gelukkig worden met je vakantieliefde’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij wel eens een vakantieliefde gehad?

 • saskia65
 • aapjes
  aapjes
  Ja in Engeland en in Spanje en in Frankrijk en in Duitsland...
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Susanna
  Ik was in Italië. Ik was hevig verliefd. Hij niet achteraf. ?
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen