Stel (9)

Louise: ‘In Nederland stond mijn vakantieliefde ineens op de stoep’

Op vakantie leek die Fransman best leuk, maar Louise had niet verwacht dat hij een halfjaar later op de stoep zou staan. “Ik had helemaal geen zin in een relatie.”

Vakantieliefde

Louise (28): “De eerste avond spotte ik hem al: de té knappe barman van de Franse campingbar. Als happy single besloot ik er maar meteen op af te gaan. Who cares, het is vakantie! Ik had geen zin in een gebroken hart, maar wel in een leuk avontuur. Hij liet zich vrij makkelijk vangen, dus al de derde avond belandden we in zijn tentje.”

Gegevens uitwisselen

“Hij was student filosofie en had de mooiste gedichten in het Frans. Ik studeerde Frans en kon dat wel waarderen. We hadden een superleuke tijd. Overdag ging hij mee naar het strand of liet ons de beste plekjes van de buurt zien. Aan de vakantie kwam een einde en we wisselden gegevens uit, meer voor de vorm dan om een andere reden.”

Lees ook: Fay werd verlaten door haar vakantieliefde

Geen zin in

“Tot hij aan het begin van de herfst ineens voor mijn neus stond! Hij had de trein naar Amsterdam gepakt en wilde hier weleens de bloemetjes buiten komen zetten. Even wist ik niet wat ik moest doen. Ik had helemaal geen zin in een relatie, laat staan meteen een soort ‘samenwonen’. Ik besloot maar gewoon te kijken hoe het zou gaan.”

Buitengesloten

“Al heel snel was ik erop uitgekeken: meneer blowde de hele dag, laadde mijn boodschappenkar vol dure dingen, betaalde vervolgens niet mee en gebruikte mijn appartementje als hotel. Toen ik na vijf dagen thuiskwam uit mijn werk, hij nergens te vinden was en mijn huis geëxplodeerd was met zijn zooi, was ik het zat. Ik heb zijn tas ingepakt, opvallend in het portaal beneden gezet en de knip op de deur gedaan. Ik heb hem de hele nacht laten aanbellen, maar gewoon buiten laten staan. Geen idee hoe het verder met hem afgelopen is.”

Lees ook: Lianne: ‘Het kan wél, gelukkig worden met je vakantieliefde’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen