Twee drielingmoeders in één dorp! ‘Bij haar vind ik herkenning’

Wendy (35) en Desiree (35) kregen allebei, tegelijkertijd én in hetzelfde dorp een drieling. “Als we ergens onzeker over zijn, hebben we elkaar.”

Wendy (35) en Desiree (35) kregen allebei, tegelijkertijd én in hetzelfde dorp een drieling. “Als we ergens onzeker over zijn, hebben we elkaar.”

Desiree: “Mijn allerliefste wens was altijd om een groot gezin te hebben. Francesco, mijn man, heeft twee fantastische zoons uit een eerdere relatie waar ik erg mee heb geboft. Hij wilde nog een kind met mij, maar niet meer dan één. Ik droomde vaak van een tafel waaraan ik met vijf kinderen zat. En ik dacht dat het bij een droom zou blijven, tot ik zwanger bleek te zijn van een drieling, nu ongeveer twee jaar geleden.

Het bijzonderste van de eerste echo was dat Francesco meteen in de wolken was bij het zien van drie kloppende hartjes. We waren overrompeld, maar tegelijkertijd zielsblij. Het klonk dan ook cru toen de gynaecoloog vroeg of we een van de baby’s wilden laten weghalen. Ze legde uit dat een vrouwenlichaam er niet op is gebouwd om drie baby’s te dragen. De kans op complicaties bij een drielingzwangerschap is groot. Als één zwangerschap zou worden afgebroken, zouden de kansen van de andere twee baby’s toenemen. Francesco en ik wilden er niet eens over nadenken. We waren nu al zo blij met ze. Hoe konden we nou beslissen wie van de baby’s niet verder mocht leven? Het was een onmogelijke opgave.”

Lees ook: Monique kreeg een tweeling: ‘Eén kind via ivf en één door spontane bevruchting’

Immense verandering

Wendy: “Datzelfde gesprek voerden mijn man Sebastiaan en ik ook met onze gynaecoloog, een paar weken eerder. Het bericht dat we een drieling zouden krijgen overviel ons, maar ook wij wilden ervoor gaan. Waar veel mensen vooral beren op de weg zien bij het krijgen van een drieling, zagen wij ook voordelen. Onze kinderen zouden gelijk opgaan in hun ontwikkeling waardoor we niet – zoals ouders met meerdere kinderen van verschillende leeftijden – jarenlang bezig waren met flesjes geven, luiers verschonen, en niet weg kunnen vanwege slaapjes.

Natuurlijk zou de komst van drie kinderen een immense verandering teweegbrengen. En ook alles aan de zwangerschap was anders. Zo was de aanschaf van een kinderwagen al een klus. Toen ik op Facebook las dat Desiree in hetzelfde dorp woonde en ook zwanger was van een drieling, stuurde ik haar een berichtje. Desiree had een drielingkinderwagen gekocht en ik was benieuwd hoe die eruitzag. Het was fijn om contact met haar te hebben. We wisselden tips en ervaringen uit. Soms, als we ergens onzeker over waren, stuurden we elkaar een berichtje. De zwangerschap was voor ons allebei best pittig. We leefden met elkaar mee bij elke controle. Toen ik 33 weken zwanger was, werd ik opgenomen in het ziekenhuis zodat ik absolute rust kreeg. Thuis bleef ik maar wasjes doen en poetsen. Niet te doen met een enorme buik.”

Lees ook: Ankes leven hing aan een zijden draadje: ‘Tijdens mijn bevalling was Annelies m’n reddende engel’

Enorme buik

Desiree: “Ik was ontzettend blij toen Wendy me een appje stuurde dat ze was bevallen van drie mooie jongens: Tijn, Morris en Job. Ze werden op 26 april 2018 geboren. Een maand later werd ik moeder van zoons Boaz en Noah en dochter Liv. Ze kwamen met 33 weken ter wereld. Een korte periode lagen Wendy en ik in hetzelfde ziekenhuis. Toen
ik net was opgenomen en niets meer kon door mijn enorme buik, haalde Wendy me op met de rolstoel om samen koffie te drinken en haar jongens te zien. Op de gang kwamen we Wendy’s gynaecoloog tegen, die zei dat het niet de bedoeling was dat Wendy mijn rolstoel duwde. Ze was net bevallen en moest rust houden.”

Lees ook: Sientje: ‘Mijn bevallingsverhaal: 3 gezonde meiden binnen 6 minuten’

Lees het hele verhaal van Desiree en Wendy in Vriendin 33.

Drielingmoeder Sientje

In april interviewden wij drielingmoeder Sientje. Sindsdien schrijft ze om de week een blog voor Vriendin. Je kunt alle blogs van Sientje hier vinden.

Tekst: Sonja Brekelmans. Foto’s: Yasmijn Tan. Visagie: Lisette Verhoofstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen