Vrouw (6)

Sabine: ‘Ik kan met engelen praten, maar mijn man denkt dat ik gek ben’

​Als Sabine (45) zeven jaar geleden met zichzelf in de knoop zit, zijn het de engelen die haar helpen. Sindsdien is ze gelukkiger, liefdevoller.

Sabine: “Er is geen grotere kracht ter wereld dan liefde. Zonder liefde zou ons leven maar vreugdeloos en kil zijn. Hoewel die liefde zo verschrikkelijk belangrijk is, moeten we vaak moeite doen om vanuit liefde te reageren en niet vanuit angst of boosheid. Engelen kunnen ons hierbij helpen. Zij herinneren ons aan wie we ten diepste zijn: een vonk van god. Ik geloof dat god, het maakt niet uit welke, liefde is. Iedere mens heeft een stukje van gods liefde in zich, ook wel de ziel genoemd. Als pasgeboren baby staan we in contact met die onuitputtelijke bron van liefde, maar hoe ouder we worden, hoe meer we ervan afgesloten raken. Teleurstellingen en verdriet zorgen ervoor dat we een soort muur om ons hart bouwen uit zelfbescherming. Maar als je je hart afsluit, voel je ook geen liefde.

Helaas kan ik hier over meepraten. Zeven jaar geleden liep ik emotioneel vast. Ik raakte snel geïrriteerd en werd boos om de kleinste dingen. Een vriendin die niet snel genoeg reageerde op mijn appje of mijn moeder die mijn zus uit winkelen vroeg in plaats van mij, was voldoende om een fikse woedeaanval te krijgen. Dan kon ik verschrikkelijk zeuren en snauwen. Nu zie ik in dat mijn ongelukkige gevoel in mij zat, maar destijds gaf ik mijn omgeving de schuld. In mijn ogen werd ik continue tekortgedaan. Als je iets sterk gelooft, zie je het ook bevestigd.”

Op slag verliefd

“Voor mijn man Dirk was het niet makkelijk samen te leven met een vrouw die zo vaak  boos was. Op een avond gaf hij aan dat mijn moodswings een schaduw wierpen op zijn geluk. Ik vond dit oprecht heel erg. Dirk is een fantastisch lieve en leuke man. Toen ik hem zestien jaar geleden ontmoette, was ik op slag verliefd. Het was direct serieus tussen ons. Een jaar na onze eerste date was ik zwanger van onze dochter Joy, die nu veertien is. Ik ben altijd dankbaar geweest voor mijn man en dochter. Ik wilde niets liever dan een leuke vrouw en moeder zijn, maar hoe ik dat moest aanpakken wist ik niet. Het leek alsof ik gevangen zat in mezelf.

De dag na het gesprek met Dirk liep ik door de stad. Zoals wel vaker als ik me slecht voelde, probeerde ik mezelf op te vrolijken door te shoppen. Maar die dag was ik zo verdrietig, dat de mooiste jurk me niet blij maakte. Met mijn ziel onder mijn arm liep ik door de winkelstraat. Talloze keren had ik door die straat gelopen, maar die dag viel me pas het bordje op waarop ‘engelenheling’ stond. Ik voelde een bemoedigend duwtje in mijn rug om ernaar toe te lopen, maar er stond niemand achter me. Nu weet ik dat dit een engel moet zijn geweest. Ik trof binnen een vriendelijke vrouw aan met voor haar een stapel kaarten. Christa heette ze, en ze vertelde dat op de kaarten boodschappen van engelen stonden en vroeg me ze te schudden en er een paar te trekken. Terwijl ze de kaarten omdraaide, vertelde ze wat de engelen me wilden meegeven.

De tranen biggelden over mijn wangen toen Christa zomaar over mijn pestverleden begon. Als kind werd ik vaak gepest en buitengesloten en thuis vond ik geen begrip of troost. Mijn ouders vonden dat ik van me af moest bijten en niet moest zeuren. Uit angst te worden afgewezen, werd ik hard, voor anderen, maar vooral voor mezelf. Eigenlijk was ik verschrikkelijk bang dat ik niet goed genoeg was. Door de boodschappen die de engelen me gaven, zag ik in hoe ik mijn hart had gesloten.”

Op de goede weg

“Na die reading leek het alsof er een zware last van me af was afgevallen. Volgens Christa was dit het werk van de engelen. Volgens Dirk was het grote onzin. Dirk is heel nuchter. Toen ik hem vertelde over de kaarten en wat Christa me gezegd had, vond hij dat ‘gezwets’. En toen hij hoorde dat ik voor de reading moest betalen, werd hij boos en noemde hij Christa een oplichter. Volgens hem was ik labiel en maakte Christa daar misbruik van. Best straffe uitspraken.

Ik bleef Christa daarna bezoeken en ging op zoek naar meer informatie over engelen. De bezoeken aan Christa maakten me blijer en ik voelde me gesterkt door het besef dat de engelen bij me waren om me te steunen. Regelmatig vond ik op straat een wit veertje, en als ik op de klok keek, stonden vaak dezelfde cijfers op de display, zoals 1.11 of 2.22. Volgens Christa waren dit tekens van engelen om me te laten weten dat ik op de goede weg was, volgens Dirk zag ik spoken. Ik voelde dat Christa gelijk had en ik begon ook zelf contact met engelen te leggen.

Engelen communiceren op een wonderlijke manier. Ze kunnen boodschappen geven door middel van beelden, geuren, geluiden en tekens, zoals de veertjes of dezelfde cijfers op de klok. Iedereen kan contact maken met engelen, maar je moet er wel voor openstaan. Dirk merkt de tekens niet op omdat hij er niet in gelooft. Hij zag wel dat ik beter in mijn vel zat. Iedere ochtend als ik opstond, vroeg ik de engelen om me te helpen om liefdevoller te zijn en dit werkte. Mijn woedeaanvallen verdwenen.”

Lees ook: Florence: ‘Mijn beste vriendin verloor zichzelf in spiritualiteit’

Zichtbaar ontroerd

“De engelen hielpen me ook de juiste dingen te zeggen of te doen zodat ik anderen in hun hart kon raken. Toen ik een vrouw een paar jaar geleden op straat verdrietig aantrof, hoorde ik een engel zeggen dat ik haar moest vragen of ik wat voor haar kon doen. De vrouw reageerde zichtbaar ontroerd. Ze vertelde dat ze door een moeilijke fase ging. Nadat we een kwartiertje met elkaar hadden gepraat, namen we afscheid met een knuffel. Dit moment was zo bijzonder. We waren vreemden van elkaar, maar ook weer niet omdat we op zielsniveau contact hadden en dit heel vertrouwd en goed voelde.

De laatste tijd zie ik ook engelen. Ze zijn zo schitterend dat ze me telkens weer ontroeren. Engelen hebben een hele mooie energie. Ze zijn niet mannelijk of vrouwelijk. Ze laten zich vaak in een figuur met vleugels zien omdat mensen ze dan kunnen herkennen. Van oudsher en in allerlei verschillende geloven en culturen nemen mensen engelen waar. Er zijn ontelbaar veel engelen. Na al die jaren blijf ik nog steeds over engelen leren en ons contact blijft zich verdiepen.

De band met mijn beschermengel is het meest hecht. Iedere mens heeft een beschermengel. Deze engel waakt over je en weet wie je ten diepste bent. In tijden waarin je op de proef wordt gesteld, zal je beschermengel je helpen herinneren aan de oneindige liefde die je in je hebt. Die liefde zal je helpen heling te vinden. Ik geloof dat de zachte aanraking die me zeven jaar geleden naar de praktijk van Christa leidde, van mijn beschermengel kwam die mijn leven op het goede spoor wilde zetten.”

Vanuit liefde reageren

“Sinds ik contact heb met engelen zegt Dirk vaak dat ik positiever ben geworden. Ik antwoord dan dat dit door de engelen komt. Dirk reageert vervolgens standaard met een nerveus lachje. Hij voelt zich duidelijk ongemakkelijk bij mijn zienswijze. Vroeger kon hij heel respectloos reageren. Hij rolde dan met zijn ogen en riep dat engelen niet bestonden. Een keer zei hij zelfs dat hij dacht dat ik gek was geworden. Die opmerking kwetste me, maar ik besloot te reageren vanuit liefde. De oude Sabine zou waarschijnlijk snauwen, maar de nieuwe Sabine probeert niet te oordelen. Dat is soms best een opgave, maar ik hou van Dirk en ik weet dat hij een goed hart heeft. En doordat ik zo liefdevol blijf, laat hij mij nu ook meer in mijn waarde.

Dirk snapt niets van engelen, maar hij voelt wel dat mijn geluk afstraalt op hem en onze dochter. Dirk geniet van de gezelligheid en warmte thuis. Hij voelt dat we met elkaar verbonden zijn door een liefdeskracht, maar kan het niet verklaren en dat is oké. Ik praat er wel graag over, maar alleen met mensen die hier open voor staan. Ik geloof dat we allemaal verbonden zijn met elkaar en elkaar helpen met liefde. Als ik zie dat mensen verdriet of pijn hebben, zoals de vrouw die ik tegenkwam op staat, doe ik daar iets mee. Ik kan niet al het leek van de wereld op mijn schouders nemen, maar in veel situaties kan ik wel liefdevol reageren. Daarbij word ik geholpen door de engelen.”

Wonderlijke dingen

“Sinds ik met engelen communiceer voel ik me niet alleen beter, er gebeuren ook allerlei wonderlijke dingen. Ik raak spontaan in gesprek met interessesante mensen en ik kreeg onlangs die promotie die ik zo graag wilde. Ik zag het als het werk van de engelen, Dirk als het resultaat van mijn positievere levenshouding. Als ik Dirk vervolgens probeerde uit te leggen hoe die twee thema’s verband hielden met elkaar, haakte hij af. En dat is prima. Ik ga geen strijd met hem aan.

Ik geloof dat alle problemen, groot of klein, kunnen worden opgelost met liefde. Zelfs grote rampen zoals de opwarming van de aarde of hongersnood kunnen we verhelpen als we eensgezind besluiten het goede te doen. Mensen kunnen een hemel op aarde maken als we écht willen. Dirk en veel andere mensen denken dat dit wensdenken is, maar de engelen hebben me laten zien dat liefde ons echt tot betere mensen maakt en de wereld tot een betere plek. Liefde is onze redding. Dat antwoord krijg ik ook telkens door van mijn beschermengel. Als ik me zorgen maak om de aarde vraag ik hem tijdens een meditatie om hulp. Soms hoor ik zijn stem, of geeft hij me een teken in de vorm van een liedje dat net op de radio klinkt met een bijzondere tekst. Vanochtend klonk What the world needs now van Dionne Warwick ineens. Natuurlijk was dit een teken van boven.

Op zolder heb ik nu een hoekje gemaakt waar ik mediteer. Het liefst zou ik van onze woonkamer een mooie ruimte maken zodat ik me constant in engelensferen waan, maar ik weet dat Dirk niets met dat ‘occulte gedoe’ heeft. Maar met Kerst ga ik los. Dan staat er een mooie, grote engel op ons dressoir met een stralende krans van licht om zijn hoofd. Zelfs Dirk vindt hem mooi. Ik moet bekennen dat ik hem nog niet heb opgeborgen.”

Lees ook: Marlies: ‘Niemand hoeft te weten dat ik paranormaal begaafd ben’

Foto: Getty Images