Persoonlijke verhalen

Ria en haar man ruziën over de kinderen

‘Wij denken zo anders over de opvoeding, ons huwelijk gaat eraan kapot’

Nu hun kinderen puberen wordt pijnlijk duidelijk hoe verschillend Ria (42) en haar man Karel (45) over de opvoeding denken. "We staan echt lijnrecht tegenover elkaar, hebben hier in huis zelfs kamp mama en kamp papa."

Ria: “Kinderen zijn slim. Heel slim. Ze weten precies bij welke ouder ze moeten zijn om iets voor elkaar te krijgen. Onze kinderen zijn daar meesters in. Hoe klein ze ook waren, ze wisten: bij papa krijg ik meer gedaan als het om cadeaus of zakgeld gaat. Ik was weer makkelijker met vriendjes laten spelen, logeren en mee-eten. Dus vroegen ze dat altijd aan mij.
Als het om de maaltijden ging, zorgde ik ervoor dat de kinderen gezond aten, terwijl Karel meestal vette dingen klaarmaakte en rustig op maandagavond, als ik naar yoga was, pannenkoeken bakte als de kinderen daar om vroegen. Achteraf waren dat relatief kleine dingen, geen onoverkomelijke issues. We discussieerden er even over en kwamen er dan altijd wel uit. Inmiddels is dat heel anders. Nu de kinderen ouder worden en er grotere opvoedkwesties spelen, staan we steeds weer lijnrecht tegenover elkaar en vrees ik zelfs voor onze huwelijk.”

Steeds meer een strijd
“Karel en ik houden het al 22 jaar met elkaar uit, maar we zijn heel verschillend. We hebben ieder een andere achtergrond: ik kom uit het Gooi, mijn vader was bankdirecteur. Karel komt uit Rotterdam, zijn vader werkte in de havens. Ook qua karakter lijken we niet op elkaar: ik ben rustig en serieus, hij is joviaal en spontaan, en houdt van grappen en grollen. Karel bedenkt rustig op donderdagavond dat we een nieuwe tv moeten hebben en rent dan vlak voor sluitingstijd naar de Media Markt, waar hij dan in tien minuten voor negenhonderd euro een nieuw exemplaar koopt. Zonder eerst advies in te winnen of met mij te overleggen. Dat kan ik niet echt waarderen. Zelf zou ik, voordat ik zo veel geld uitgeef, eerst alle rapporten van de Consumentenbond bestuderen.
Maar ik heb er in de afgelopen jaren geleerd mee om te gaan. Het maakt Karel tot wie hij is: spontaan en bijzonder. Ooit ben ik om die eigenschappen verliefd op hem geworden. In onze verkeringstijd verraste hij me bijna elk weekend met leuke uitjes. Vergeleken met hem waren die serieuze jongens van school ontzettend saai. Karel en ik kregen samen drie kinderen: Kiki, Bas en Anna, nu zeventien, vijftien en twaalf. We zijn allebei stapelgek op ze, maar vullen het ouderschap heel anders in. Karel wil de beste vriend van onze kinderen zijn en ziet het leven als een feestje. Terwijl ik mezelf in eerste instantie echt als moeder en opvoeder zie, en hun jeugd beschouw als een leerproces ter voorbereiding op de maatschappij. Ik vind het heerlijk om met Kiki te winkelen, maar dan ben ik gewoon ‘mama’. Vriendinnen heeft ze genoeg. Er is maar één moeder."

Lees het hele verhaal in Vriendin 8 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

riekajanette

Jan dat gevoel ken ik niet op 1 lijn zijn”:tired:

Beantwoorden
riekajanette

Jah dat gevoel ken ik samen niet op 1 zijn”:tired:

Beantwoorden
bettyod2

My novel number
girls sexy horse adult cams for free free download c launcher android 7 inch tablet market google apps
http://erotic.googleplay.twiclub.in/?leaf.angie
best rpg games free sex online games free android market software temple run 2 free download for mobile android applications of mobile phones

Beantwoorden

Instagram