Vrouw Kind

Petra: ‘Ik weet nu hoe mijn vriendin echt over mijn kind denkt’

Petra is goed bevriend met Linda. Tenminste, dat dacht ze. Als ze een bericht leest dat niet voor haar bedoeld is, verbreekt ze de vriendschap.

Aanwezig kind

Petra (36): “Mijn middelste zoon is niet makkelijk, dat weet ik zelf ook wel. Hij is druk en aanwezig en laat zich lastig sturen. Ik heb mijn handen vol aan hem en mijn vriendinnen weten dat ik soms echt niet weet hoe ik hem moet aanpakken. Ook maak ik me weleens zorgen over de toekomst: nu is Marvin pas vier, hoe moet dit als hij puber is?”

Op de thee

“Die zorgen deel ik met mijn vriendinnen en zij proberen me te steunen. Ook Linda. Althans, dat dacht ik. Regelmatig ga ik even bij haar op de thee, ze woont twee straten verderop. Dan neem ik mijn drie jongens mee, die leuk met haar twee dochters spelen. Ik had het idee dat Linda begreep dat Marvin soms gewoon niet te hanteren is en dat ze me steunde. Maar vier maanden geleden veranderde alles.”

Verkeerde chat

“Ik was bij haar geweest en appte haar ’s middags over iets waar we het die ochtend over hadden gehad. Wat ze terugstuurde, was duidelijk in de verkeerde conversatie gestuurd: Dat ettertje heeft alles overhoop getrokken en P deed natuurlijk weer eens niets. Erachter stond zo’n geïrriteerde smiley. Dit raakte me in mijn hart. Ik stuurde vraagtekens terug, hoewel ik het bericht wel degelijk had begrepen.”

Vertrouwen is weg

“Ze belde en zei dat het niet zo was bedoeld, het was allemaal een misverstand. Ik heb opgehangen en toen ze de volgende dag voor de deur stond, heb ik haar weggestuurd. Nu zien we elkaar nog af en toe op een verjaardag. Dat vindt Linda heel ongemakkelijk. Ze heeft weleens gezegd dat ze hoopt dat het goedkomt. Ik denk van niet. Ik vertrouw haar niet meer. Ik weet nu wel hoe ze echt over mij en mijn kind denkt. Daar helpt honderd keer sorry zeggen echt niet tegen.”

Lees ook: Natascha: ‘Ik vind de kinderen van mijn beste vriendin vreselijk’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Anoniem
  Jeetje overdrijven kun jij ook zeg Wees een volwassenen vrouw en praat er gewoon over , iedereen uit zich wel eens op een negatieve manier. Je kunt het op zn minst er over praten hoe jij je voelt maar laat haar het ook even uitleggen want je "vriendin" lijkt me helemaal geen slecht persoon sterker nog ze heeft er spijt van. Maar goed dat is mijn mening!
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Chantal
   Zo zie ik dat ook inderdaad..zijn meestal de mensen die hun kop in de wind gooien en denken dat ze overal gelijk in.hebben..die frustratie van haar vriendin begrijp ik wel..en ze moet juist blij zijn dat dit uitgesproken word
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Donderwolkje
  Dus als ik het goed begrijp sta jij regelmatig bij Linda op de stoep met drie kinderen, eis je begrip voor het feit dat één van die kinderen onhandelbaar is in het huis van een ander, laat je hem dit huis volledig overhoop trekken zonder er iets van te zeggen, en ben je nu beledigd dat Linda daar een beetje geïrriteerd over is? Ik begrijp dat zo'n bericht even hard aankomt, maar wat je hiervan had kunnen leren is dat je vriendinnen blijkbaar soms frustratie voelen over het feit dat jij regelmatig een onhandelbaar kind hun huis insleept, en niet ingrijpt. Dat is redelijk en had je op een normale manier kunnen uitpraten, als je Linda de kans had gegeven. Je vingers in je oren stoppen en de deur dichtsmijten in het gezicht van een vriendin met spijt is niet alleen heel kinderachtig, maar ook enorm onbeschoft.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Wilma Kieft
  Hoi Petra, wat een vervelende situatie, maar erg fijn dat je bij je vriendinnen terecht kunt met Marvin. Dit voorval met dat appje was natuurlijk heel naar, maar tegelijkertijd een goed aanknopingspunt om erover te praten met Linda. Kennelijk stoort zij zich aan het gedrag van Marvin en vindt zij dat jij nalaat daar iets aan te doen terwijl ze vindt dat je zou moeten ingrijpen. Bedenk dat eenieder mag voelen wat hij of zij voelt. Dat Linda dat eerder en anders aan jou had moeten vertellen, natuurlijk is dat zo. Maar nu het is gegaan zoals het is gegaan, is het jammer dat zij gelijk voor jou heeft afgedaan. Ze heeft jou met Marvin al die tijd welkom geheten in haar huis en zo te lezen heeft haar dat behoorlijk wat incasseringsvermogen gekost. Als zij sorry wil zeggen voor hoe dit gebeurd is, moet je haar die kans geven, vind ik. En vervolgens kunnen jullie erover praten en bedenken hoe een bezoekje van jou met Marvin wel fijn kan zijn voor jullie allemaal. Leef je ook in, in haar kant van het verhaal, praat het uit en geef het een nieuwe kans. Dat zij jou heeft gebeld en bij je langs is gekomen toont alleen maar dat ze het goed wil maken. Ga ervoor. Jullie vriendschap is toch zeker wel bestand tegen zo'n voorval?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Chantal
  Ik weet nu hoe mijn.vriendin over mijn kind denkt...snap echt niet dat je daar boos over bent..je zegt zelf al dat je zoontje van 4 niet makkelijk is..zou juist samen erover hebben want ik denk echt niet dat je beste vriendin de enige is die er zo over denkt.maar om nou je vriendschap daardoor weg te gooien zegt ook genoeg over jou dat je niks kan hebben
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen