Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Waar ben jij goed in: opruimen of organiseren?’

Vaak denken mensen dat als ze éénmaal hebben opgeruimd, dat het dan allemaal op rolletjes loopt.

Vaak denken mensen dat als ze éénmaal hebben opgeruimd, dat het dan allemaal op rolletjes loopt.

Opruimen of organiseren? Het zijn twee verschillende dingen!

Je hebt je keukenkastjes uitgemest. Alles wat over de datum was, weggedaan. Lekker een sopje door de kastjes. En hopelijk ook nog het een en ander aan dubbele spullen weg gedaan. Je hebt een heerlijk tevreden gevoel. Je beloont jezelf met een uurtje heerlijk lezen.

Tot zover helemaal goed, want je hebt je keuken nu een goede sopbeurt gegeven. Maar wat als je nu alles kwijt bent, steeds misgrijpt of onrustig wordt van je opgeruimde keuken? Dan is puinruimen niet voldoende. 

Je bent goed bezig: nu gaan we organiseren

Daarom wordt het tijd om te leren organiseren. En dat is nu net wat veel mensen lastig vinden. Hoe deel ik mijn keuken in zodat alles op een handige plek ligt? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet misgrijp? Hoe komt het dat er altijd zo veel losse spulletjes in de keuken liggen?

Al deze vragen kan een professional organizer beantwoorden. Een professional organizer gaat eerst met jou ‘puinruimen‘ en daarna naar jouw wensen organiseren. Wil jij ook je huishouden georganiseerd hebben en zoek jij een professional organizer? Kijk eens op de site van de Nederlandse Beroepsvereniging van professional organizers: www.nbpo.nl.

Lees ook: Zo breng je de administratie op orde

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen