Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Met deze tips ga je relaxed op vakantie’

Veel mensen hebben het een paar dagen voor hun vakantie nog beredruk: ze moeten nog van alles, voelen zich gestrest en beleven helemaal geen plezier aan de voorpret.

Veel mensen hebben het een paar dagen voor hun vakantie nog beredruk: ze moeten nog van alles, voelen zich gestrest en beleven helemaal geen plezier aan de voorpret.

Relaxed op vakantie

Heb jij daar ook last van? Dan heb ik een aantal tips voor je om dit jaar wél relaxed op vakantie te gaan.

1. Inpakken

Zorg dat je twee dagen voor je op vakantie gaat alles schoon in de kast hebt liggen. De wasmanden zijn (nagenoeg) leeg, het strijkgoed is weggewerkt. Zo kun je een dag van tevoren binnen dertig minuten alle koffers inpakken.

2. Schoonmaken

In plaats van een grote schoonmaak hoef je alleen de noodzakelijke klusjes te doen. Zorg dat de wc schoon is, de prullenbakken geleegd zijn en de koelkast nagelopen is. Verschoon de bedden een paar dagen van tevoren en sla ze lekker open als je weg gaat.

3. Werk

Pak de laatste week geen nieuwe projecten meer op. Begin op tijd met de overdracht aan je collega’s en plan op de laatste dag geen afspraken meer in. Gebruik hem alleen om losse eindjes af te handelen. Vergeet niet om de autoreply van je mail aan te zetten. Vermeld de datum waarop je terugkomt, maar plak er nog twee dagen aan, zodat je wat extra tijd hebt om je mail en andere zaken weg te werken.

Lees ook de vorige blog van Lammy: ‘Zo blijft je vakantie accommodatie opgeruimd’

4. Regelzaken

Verzamel een paar dagen voor vetrek alle papieren die je nodig hebt bij elkaar. Paspoorten, autopapieren, verzekeringspieren, vliegtickets en vouchers van je geboekte accommodatie. Tegenwoordig krijg je bijna overal e-tickets. Markeer deze mails of zet ze in speciaal daarvoor ontwikkelde apps, zoals Wallet.

5. Vlak voor vertrek

Zorg dat iemand de sleutel van je huis heeft om zo nu en dan te checken of alles oké is. Vraag of diegene ook de planten binnen en buiten water wilt geven. En vraag of ze de post op de trap leggen zodat dit niet zichtbaar is.

6. Vergeet niet te genieten

Laat je vooral niet gek maken. Je gaat op vakantie, niet emigreren! Als je toch per ongeluk wat vergeet: de meeste dingen zijn overal te koop. En op vakantie kun je best een dagje langer met kleding doen dan gebruikelijk. Geniet van de zomer en van je welverdiende vakantie!

Over Lammy

Lammy Wolfslag is sinds 2009 professional organizer en eigenaar van Mijn Opruimcoach. Ze helpt mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Ze hebben teveel spullen of zijn zo druk dat ze aan het eind van de dag denken: ‘wat heb ik nu eigenlijk gedaan?’. Sinds april dit jaar organiseert Lammy een Opruim Challenge waarbij je dertig dagen lang wordt uitgedaagd om met je huis aan de slag te gaan. Meer informatie vind je op mijnopruimcoach.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.