Trouwen (2)

Martine en Wilfred zijn bijna 30 jaar samen: ‘Hij is de liefde van mijn leven’

Martine (48) en haar man Wilfred (48) zijn sinds hun negentiende samen. Ze hebben een zoon, Stan (19). “We zijn gewoon een goed setje.”

Jeugdliefde

Martine: “Ergens in mijn tienerjaren leerde ik Wilfred kennen op korfbal. We hadden dezelfde vrienden waarmee we vaak uitgingen. Tijdens carnaval, negentien was ik inmiddels, sloeg bij mij de vonk over. Ik zag hem op de dansvloer gek doen en dacht: eigenlijk is hij best leuk. Dat was me daarvoor helemaal niet opgevallen. Met Koninginnedag had ik genoeg moed verzameld om hem te zoenen. Zonder het echt uit te spreken waren we daarna een setje.”

Samenwonen en trouwen

“Het was mijn allereerste vriendje en ik was in het begin wel iets serieuzer dan hij. Dan hadden we bijvoorbeeld afgesproken en kwam hij niet opdagen. Gelukkig veranderde dat al snel en na anderhalf jaar woonden we samen. Via de woningbouw kregen we een spiksplinternieuw huurhuis. Vijf jaar later trouwden we. Op onze trouwkaart stond letterlijk: ‘Ja, laten we het maar proberen.’ Het was een uitspraak van Wilfred. Samen moesten we er hard om lachen. Wilfred is heel lief en zorgzaam, maar echt romantisch is hij niet. Dat vind ik ook zo leuk aan hem. Hij is meer een kwajongen die lekker tegendraads kan zijn. Precies waar ik van hou.”

Lees ook: Jeugdliefde: ‘We waren allebei piepjong, maar zijn nog steeds samen’

Bindweefselaandoening

“Op mijn 41e werd bij mij het Ehlers-Danlos syndroom geconstateerd. Dit is een bindweefselaandoening waarbij, in mijn geval, mijn banden en pezen te los zijn waardoor mijn gewrichten ontwrichten. Hierdoor lig ik tussen de 20 en 22 uur per dag plat en rol ik, meestal vrolijk, elektrisch door het leven. Leuk is anders, maar het is wat het is. Ik vind het ‘t moeilijkst voor mijn gezin. Ons leven is door mijn aandoening compleet veranderd.”

Nog steeds gelukkig

“Wilfred helpt me waar hij kan, maar samen er lekker op uitgaan, zit er voor ons gewoon niet in. Zo had ik onze relatie niet voor me gezien en ik voel me soms best schuldig naar Wilfred. Volgens hem is dat helemaal niet nodig, maar ik heb weleens gedacht: wat moet hij nog met mij? Ondanks alles zijn we nog steeds gelukkig samen. Hij is de liefde van mijn leven. Onze grootste droom is om met een camper, ik weliswaar liggend, door Europa te toeren. Ik weet zeker dat dat gaat gebeuren. We zijn gewoon een goed setje.”

Lees ook: Wendy en Serge waren elkaars eerste liefde: ‘Het voelde meteen goed’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen