Serge En Wendy

Wendy en Serge waren elkaars eerste liefde: ‘Het voelde meteen goed’

Op haar achttiende ging Wendy (40) voor het eerst zonder haar ouders op vakantie naar Spanje. En werd daar dolverliefd op de toen achttienjarige Serge (40).

Serge werd haar allereerste vriendje. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze dochter Romee (15) en zoon Levy (12).

Lloret de Mar

Wendy: “Het was de eerste keer dat ik zonder mijn ouders op vakantie ging. Samen met een vriendin ging ik met de bus naar Lloret de Mar. Achteraf hoorde ik dat Serge mij in Nederland al tijdens het instappen had opgemerkt. Hij reisde met dezelfde bus, maar ik was zo zenuwachtig, dat ik hem niet had gezien. Pas de volgende dag viel hij me op. We logeerden in hetzelfde hotel en het waren vooral Serges felblauwe ogen die mij aanspraken. Hij had iets mysterieus. We raakten aan de praat en spraken af om ’s avonds uit te gaan. Die nacht kletsten Serge en ik urenlang.”

Meteen goed

“Het was heel gezellig, maar verder gebeurde er niks. De hele vakantie trouwens niet. Dat gebeurde pas later in Nederland. We bleken maar vijf minuten van elkaar te wonen, dus na onze vakantie spraken we opnieuw af. Het voelde meteen goed. Alsof het zo moest zijn. Die avond zoenden we voor het eerst en sindsdien was het dikke mik. Hij was mijn eerste vriendje en ik was heel erg verliefd.”

In één huis wonen

“Omdat mijn ouders rond mijn 21e voor werk naar Curaçao verhuisden, kwam Serge bij mij in het huis van mijn ouders wonen. Hierdoor werden we best snel volwassen samen. Werken, koken, een huishouden draaiende houden… We leerden van elkaar en door het gewoon te doen. Zo ging het ook toen we trouwden en vlak daarna voor het eerst ouders werden. Opeens hadden we een heel andere rol die we moesten vervullen. Alles was nieuw, maar door met elkaar te blijven praten, vonden we een balans.”

Voor elkaar bestemd

“Helaas werkte dat niet voor alles. Over sommige dingen konden we minder goed praten, zoals spiritualiteit. Het liefst besprak ik alles met Serge, maar dat ging met dit onderwerp wat moeilijker. Totdat ik het accepteerde en het losliet. Voor Serge ontstond er toen ruimte om zichzelf ook verder te ontwikkelen en zo vulden we elkaar weer aan. Mooi vind ik dat. Ik ben ervan overtuigd dat wij voor elkaar bestemd zijn. Er moet een reden zijn geweest waarom wij elkaar zo vroeg ontmoetten. Ik heb in ieder geval nooit iets gemist. Met Serge zat het echt direct goed!”

Lees ook: ‘We waren allebei piepjong, maar zijn nog steeds samen’