Marleen: ‘Dertig en nog maagd, soms vind ik mezelf zo sneu’

Marleen heeft nog nooit een relatie gehad en is ook nog nooit intiem geweest met iemand. En dat weet niemand. “Of ik me schaam? Soms.”

Dertig en maagd

Marleen (30): “Je kent ze wel: vrouwen van dertig van wie niemand snapt dat ze nog geen relatie hebben, die op elk familiefeestje weer aan tante Anja moeten bevestigen dat ze inderdaad nog stééds de ware niet zijn tegengekomen en die zuchtend in de supermarkt toch weer een makkelijke eenpersoonsmaaltijd in hun mandje gooien, omdat koken voor jezelf nu eenmaal niet zo veel voldoening geeft. Zo’n vrouw ben ik dus, sinds ik vorige maand dertig werd. Maar dat is niet alles: ik heb niet alleen nog nooit een serieuze relatie gehad, ik ben ook nog nooit intiem met iemand geweest. Althans, ik ben nog nooit verdergegaan met een man dan wat gefriemel in de kroeg.”

Soms verdrietig

“Ik ben dertig en nog maagd. En dat weet niemand. Als mijn vriendinnen over seks praten, lach ik mee en ontwijk ik het onderwerp. Of ik me schaam? Soms. Wie heeft er op haar dertigste nou nog nooit gevreeën? Als ik daarover nadenk op dagen dat ik onzeker ben, voel ik me verdrietig. Ben ik soms niet leuk of mooi genoeg om te worden aangeraakt? Rationeel weet ik dat dat niet waar is en dat het vooral door mezelf komt dat ik nog nooit met iemand naar bed ben geweest.”

Te kritisch

“Ik ben gewoon te kritisch, heb een nogal romantisch beeld van seks. Ik wil dat het klópt tijdens mijn eerste keer en daardoor laat die nog steeds op zich wachten. Eigen schuld… Maar wat moet ik anders? Mezelf op de eerste de beste vrijwilliger gooien om van die maagdelijkheid af te zijn? Dat lijkt me niets. Dus voorlopig blijf ik vast nog even maagd. Al hoop ik toch dat dit echt de laatste verjaardag was die ik manloos heb gevierd.”

Lees ook: Lineke was tot haar 32ste maagd: ‘Ik vond het zo spannend om aan mijn vriend te vertellen’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Iemand
  Hoi, Schaam je niet, hier hetzelfde geweest totdat ik 7maanden geleden mijn vriend leerd kennen. En ja ik voelde me net als jij, ik was 31 en nooit iets serieus gehad of intiem geweest. Maar na vele Tinder afspraken en eigenlijk de hoop opgegeven hebben me vriend tegengekomen. En bij hem pas verder gegaan, ik ben blij dat ik nietet de eerste de beste in bed ben gedoken. En ja ze bestaan echt, mij vriend had er geen moeite mee en eerste keer was intiem en zoals het hoort. Dus neem je tijd, doe leuke dingen, ga daten want daarvan leer je ook veel over jezelf en geef de hoop niet op! En nee er is niks mis met ons, soms is je tijd gewoon niet gekomen. Succes!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  chris
  Je bent niet de enige. Ben inmiddels 32 en nog geen relatie gehad, of intieme ervaringen opgedaan.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen