Lezeressen vertellen: 'Zo gaf ik mijn seksleven een boost'

Zó houd je de seks spannend in een lange relatie

Voor wie in een lange relatie zit, kan het seksleven in een sleur terecht zijn gekomen. Met deze tips breng je hier verandering in.

1. Iets nieuws

Bespreek elkaars verlangens en fantasieën en bedenk manieren om deze uit te laten komen. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe plek, nieuwe positie of verras je partner met verleidelijke lingerie. Of vertel hem/haar tijdens het eten dat je geen slipje aan hebt. Wedden dat je partner hier opgewonden van raakt?

2. Meer tijd samen

Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar kan ervoor zorgen dat jullie seksleven weer een boost krijgt. Het maakt dat je je partner even vanuit een ander perspectief kunt zien: niet als je vanzelfsprekende huisgenoot, maar als degene op wie je ooit heel erg verliefd op bent geworden.

3. Meer aandacht voor seks

Misschien zijn jullie ’s avonds vaak moe of hebben door het drukke gezinsleven nauwelijks tijd om van elkaar te genieten. Zonde, want seks kan er juist voor zorgen dat jullie je verbonden voelen. Zorg er dan ook voor dat seks weer een prioriteit wordt en maak hier bewust tijd voor vrij. Tip: breng één avond in de week samen door zonder mobieltjes of iPads.

4. Spel

Maak een doos vol met spannende ideeën: fantasieën, standjes of uitjes. Schrijf allebei wat op, maar laat het nog niet aan de ander zien. Vervolgens kunnen jullie elke week of elke twee weken een briefje uit de doos pakken en uitvoeren wat erop staat.

5. Pas je verwachtingen aan

Hebben jullie niet meer zoveel seks als vroeger? Helemaal niet erg. Dit hoeft ook niet te betekenen dat je partner je niet meer aantrekkelijk vindt. Het is logisch dat de spanning minder wordt en je hormonen werken nou eenmaal anders wanneer je ouder wordt, waardoor ook je libido beïnvloedt wordt. Hier is niets vreemds aan.

Viva, Flair.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen