Leuke dingen doen

Goed om te weten: zo kun je tegelijk klaarkomen met je partner

In bijna iedere film kom je ‘m wel tegen: een seksscène waarin twee mensen tegelijk klaarkomen. In werkelijkheid is dat helemaal niet zo makkelijk. Toch zijn er een aantal manieren om de kans te vergroten.

Allereerst is het goed om te weten dat tegelijk klaarkomen niet over één nacht ijs gaat. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen kan tijdens de seks zelden tot nooit klaarkomen. Bovendien komen vrouwen meestal alleen klaar wanneer hun clitoris gestimuleerd wordt, en niet (alleen) door penetratie. Toch zijn er een aantal trucjes om de kans op een gelijk hoogtepunt te vergroten.

1. Stimuleer de clitoris

We schreven het hierboven al: veel vrouwen kunnen alleen klaarkomen wanneer hun clitoris gestimuleerd wordt. Kies daarom voor een standje waarbij jij of je partner makkelijk met de hand bij de vagina kan komen. Een vibrator kan hierbij ook helpen.

Lees ook: Door deze seksstandjes krijg je als vrouw sneller een orgasme

2. Meervoudig orgasme

Gooi niet gelijk de handdoek in de ring als het de eerste keer niet lukt. Veel vrouwen kunnen namelijk meerdere keren achter elkaar klaarkomen. Nóg meer kans dat jullie tegelijk klaarkomen dus.

3. Leren timen

Uit onderzoek blijkt dat mannen met de leeftijd meer controle krijgen over hun orgasme. En hoe beter hij kan timen, hoe meer hij zich kan instellen op jouw hoogtepunt. Conclusie: veel oefenen en geduld hebben.

Lees ook: Dit zijn de 3 meest gegoogelde seksvragen mét antwoord

Bron: Ze.nl

Foto: Getty Images

Reageer op dit artikel