Dit zijn de 3 meest gegoogelde seksvragen mét antwoord

Omdat niet iedereen het fijn vindt om over seks te praten, worden veel vragen gegoogeld. Vandaag delen we de drie meest gegoogelde seksvragen mét antwoorden.

1. Waar ligt de G-spot?

Deze mysterieuze term werd in de jaren ’40 bedacht door de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg. De G-spot ligt zo’n 5 tot 8 centimeter boven de vaginale opening, aan de bovenkant dus. De plek is ongeveer zo groot als een munt. Als een vrouw opgewonden raakt, zwelt hij vaak op. Behalve dat is er nog veel onbekend over de G-spot. Sommige onderzoekers noemen het een soort ‘vrouwelijke prostaat’, terwijl anderen zeggen dat het een onderdeel is van de clitoris. Bovendien is deze plek niet voor elke vrouw gevoelig. Echt een duidelijk antwoord op deze vraag bestaat er dus (nog) niet.

2. Hoe zorg ik dat een vrouw klaarkomt?

Ook dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Er is helaas geen kant-en-klare manier om een vrouw klaar te laten komen. Seksuologen geven je vaak als advies om veel te oefenen en goed te communiceren. Niet alle vrouwen vinden hetzelfde fijn. Ook hangt het af van de omstandigheden: de cyclus van een vrouw heeft veel invloed op de gevoeligheid van sommige plekjes. Stress en je mentale gezondheid kunnen ook een rol spelen. Probeer een van deze seksstandjes om de kans op een orgasme te vergroten.

Lees ook: Zoveel procent van de bruidsparen heeft seks tijdens de huwelijksnacht

3. Hoe kom je van herpes af?

Wat je moet doen als je de seksueel overdraagbare aandoening herpes hebt, is de derde meest gegoogelde seksvraag. Meer dan de helft van de mensen is drager van het herpes-virus. Dit betekent niet altijd dat je klachten hebt, en je dus moet laten behandelen. Het herpes-virus blijft voor altijd in je lichaam, maar er bestaan wel geneesmiddelen om de symptomen, zoals branderige blaasjes, te behandelen. Condooms helpen niet altijd, omdat de blaasjes ook op andere plekken van de geslachtsdelen kunnen zitten. Ben je drager van het virus? Communiceer dit altijd met je partner en vrij altijd veilig, ook tijdens orale seks. Als je een uitbraak hebt, is het belangrijk om seksueel contact te vermijden, want dan kun je iemand makkelijk besmetten.

Ook interessant: Zó lang duurt een gemiddelde vrijpartij

Bron: HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.