Lust

Esther: ‘Na mijn scheiding leerde ik pas echt genieten in bed’

Esther had vooral seks om haar ex te plezieren. Nu ze een nieuwe vriend heeft, kan ze wél genieten in bed. “Dat ene moment, waarop mijn lichaam helemaal in extase raakte, was zó bijzonder.”

Leeftijd: 41
Kinderen: 2
Aantal sekspartners: 2
Status: lat-relatie
Geeft haar seksleven een: 7
Frequentie: zeer regelmatig
Favoriete standje: missionaris
Raakt opgewonden van: erotische massages
Knapt af op: seks zonder aandacht

Een ijskast

“Onlangs stelde ik Lars voor aan mijn ex-man Vincent. Ik zag dat Vincent mijn nieuwe liefde van top tot teen opnam. Lars ziet er goed uit en is een paar jaar jonger dan ik. Wat moet híj nou met Esther, zag ik mijn ex denken. Maar hij schudde Lars de hand en zei joviaal: ‘Ik wens jullie veel geluk!’ Inwendig moest ik een beetje lachen. ‘Veel sterkte’ was waarschijnlijk wat hij echt bedoelde. Ik weet dat hij ervan overtuigd is dat ik niet bepaald een goede vangst ben. Niet op seksueel gebied, tenminste. Hij heeft er jaren over geklaagd dat er met mij weinig te beleven viel in bed. Als hij boos was, noemde hij me zelfs een ijskast. Hij moest eens weten dat die ijskast helemaal ontdooid is.”

Lees ook: Ineke baalt van haar mans lage libido

Nare herinneringen

“Vincent was mijn eerste vriendje. Voordat ik hem leerde kennen, had ik net iets akeligs meegemaakt. Tijdens een vakantie in Frankrijk was ik gaan liften, ondanks dat mijn ouders me dat verboden hadden. De man bij wie ik ingestapt was, viel me lastig. Toen ik zei dat ik uit wilde stappen, reed hij een zandpad op. Op een stille plek heeft hij me aangerand. Gelukkig wist ik de auto uit te komen en ben ik hard weggerend. Het was een hele klus om op de camping terug te komen en eenmaal daar durfde ik mijn ouders niets te vertellen, bang dat ze boos op me zouden worden. De beklemmende herinnering droeg ik alleen. Dat ik dat niet aankon, bleek wel toen ik verkering kreeg met Vincent. Zoenen vond ik fijn, maar ik kon me niet goed overgeven als we verder gingen. Vincent, die ik wel had verteld wat er gebeurd was, had niet zo veel geduld met mij. Ik neem hem dat niet kwalijk; hij was nog maar negentien, wat wist hij nou van trauma’s? Net zo weinig als ik. En hij was verder wel heel lief voor me. Maar met ons seksleven is het nooit veel geworden. Ik deed het vooral om hem te plezieren. Na de komst van de kinderen ging ik intimiteit vaak uit de weg. Dus ja, Vincent had wel gelijk dat hij mij een ijskast noemde. Dat de liefde tussen ons sowieso flink aan het bekoelen was, had natuurlijk geen positieve invloed op ons seksleven.”

Hypnotherapie

Drie jaar geleden zijn we gescheiden. Het eerste jaar had ik geen behoefte aan een nieuwe relatie, daarna begon ik een maatje te missen. Maar ja, de seks hè, daar zat ik niet op te wachten. En zou er dan wel een man op míj zitten te wachten? Een vriendin raadde mij hypnotherapie aan. Ze wist van de aanranding en zei: ‘Die heb jij nooit verwerkt.’ Ze had gelijk, zo bleek. Ik heb de hele gebeurtenis onder hypnose opnieuw beleefd. Maar deze keer had ík de controle.”

Lees ook: ‘Mijn man en ik hebben al vier jaar geen seks gehad’

Genieten in bed

“Door de therapie én het geduld van mijn nieuwe vriend Lars, die ik een paar maanden later leerde kennen, is mijn leven helemaal veranderd. Bij onze derde date heb ik hem verteld dat seks voor mij altijd ingewikkeld was geweest. Als hem dat af zou schrikken, kon hij nog stoppen. Maar hij bleef bij me en toen we, pas na twee maanden, met elkaar vreeën, was hij heel teder. Hij kuste en streelde me zo lang dat ík uiteindelijk degene was die hem smeekte om méér. Een hoogtepunt kreeg ik die keer nog niet, daar was meer tijd voor nodig. Maar na een paar maanden kon ik mij zo ontspannen in bed dat ik niets meer inhield. Dat ene moment, waarop mijn lichaam helemaal in extase raakte, was zó bijzonder. Ik heb tranen met tuiten gehuild. Ik realiseerde me wat ik tot dat moment gemist had. Maar gelukkig was het nog niet te laat! Met Lars heb ik nu een heel fijn seksleven. Ik kan het me niet beter wensen. Toch geef ik het nog maar een zeven, omdat ik denk dat er nog heel veel te ontdekken valt. Ik kan nog een stuk vrijer worden. Gelukkig hebben we de tijd.”

Zoek hulp

“Ik vind het jammer dat ik niet eerder hulp heb gezocht. Ik realiseer me ook dat ik mijn ex tekort heb gedaan en dat vind ik ook spijtig. Daarom hoop ik dat ook hij nu een beter seksleven heeft. Fijne seks geeft je zo veel energie. En het zorgt voor veel verbinding. Iedere vrouw die zich, net zoals ik vroeger, geremd voelt door een negatieve seksuele ervaring, zou ik aanraden: zoek hulp. Want geloof me, het is het waard!”

Foto: iStock

Reageer op dit artikel