vrouw

Linda: ‘Ik ben getrouwd, maar smoorverliefd op mijn baas’

Linda (38) is getrouwd met Tim (40). Hondstrouw is ze haar man… totdat ze haar nieuwe baas ontmoet. Type: ultieme droomman. “Jelle gaf me een hand en ik dacht: o mijn god, moet ik met jou samenwerken?”

“Twee jaar geleden kreeg de bakkerij waar ik werk een nieuwe filiaalmanager. Mijn vorige baas ging met pensioen en daarvoor in de plaats kwam Jelle, een jonge gast van destijds net 26 jaar. Toen hij kwam kennismaken, was ik op vakantie. Mijn vier collega’s, met wie ik een hecht team vorm, appten me meteen dat de nieuwe leidinggevende helemaal voldeed aan mijn beeld van een droomman: vlot, spontaan en knap. Ze voorspelden dat ik het nu extra leuk zou vinden terug te keren naar het werk.

Het was een onschuldig plagerijtje, want ze wisten natuurlijk dat ik getrouwd was en ik was mijn man hondstrouw. Maar toen ik de eerste dag na mijn vakantie de bakkerij binnenstapte en hem voor het eerst zag – én rook –, sloeg ik steil achterover. Jelle gaf me een hand en ik dacht: o mijn god, moet ik met jou samenwerken? Ik wist niet wat me overkwam: ik, een vrouw van 35, al jaren gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen, stond met een rood hoofd te stotteren vanwege mijn nieuwe baas!”

Smoorverliefd

“Mijn man Tim en ik zijn samen sinds mijn twintigste. We hebben altijd een goed huwelijk gehad. Tim is lief, bezorgd, hardwerkend en zeurt nooit. Hij is de ideale vader voor onze twee zoons. Maar hij is wel iets te rustig en te saai naar mijn wens. Eigenlijk val ik op populaire, joviale mannen met een vlotte babbel.

Mijn collega’s, met wie ik al jaren vier dagen per week intensief samenwerk, kennen me goed. Ze voorspelden dat ik Jelle knap zou vinden. Maar dat ik echt smoorverliefd zou worden, hadden zij ook niet verwacht. Maar dat was wat er gebeurde. Ik voelde me de hele dag koortsig, kon nauwelijks een hap door mijn keel krijgen en verlangde naar Jelle. Vooral zijn lichaamsgeur maakte hem onweerstaanbaar: hij rook mannelijk en lekker, het trok me ontzettend aan.

Het begon collega’s op te vallen, ze plaagden: ‘Lin, je bent verliefd! We zien het aan de manier waarop je naar Jelle kijkt.’ Uiteraard ontkende ik alles. Ook Tim maakte er opmerkingen over. Kennelijk sprak ik vaak en veel over Jelle. Het irriteerde hem dat ik zo vol was van mijn baas. Tegen iedereen zei ik hetzelfde: dat ik het zo leuk vond om wilde verhalen over stappen en festivals te horen van een man die tien jaar jonger was. Omdat het zo’n ander leven was dan het leven dat ik leidde.
Ondertussen kreeg ik het nog steeds erg warm als we in het magazijn samen bestellingen klaarzetten of samen de bakkerij afsloten. Jelle had niets in de gaten. Hij deed tegen mij niet anders dan tegen mijn collega’s. Ik probeerde hem uit mijn hoofd te zetten en lette er ook op dat ik thuis niet meer honderduit over Jelle vertelde.”

Gevaarlijk antwoord

“Afgelopen zomer kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Ik was opgebrand door een opeenstapeling van gebeurtenissen: de continue oorontstekingen van onze jongste zoon, familieproblemen en de toestand op het werk. Na drie maanden thuis, zwakte mijn gevoel voor Jelle af. Ik voelde me langzaamaan ook weer wat beter. Van het UWV moest ik twee uur per week aan het werk. Voordat ik zou starten, kwam Jelle bij mij thuis om te praten over waar het mis was gegaan, de afgelopen maanden. Hij wilde vooral weten waarom ik mijn grenzen niet aangaf. Ik wist dat ik nu eerlijk moest zijn en dus zei ik: ‘Nou, de reden dat ik daar zo veel moeite mee heb, is omdat ik een zwak voor je had. Ik vond je leuker dan goed voor me is.’ Jelle bleef stil, maar werd zichtbaar zenuwachtig. Hij droeg een petje, en het leek of hij zich daaronder wilde verstoppen. Hij ontweek mijn blik en friemelde aan zijn broek. Ik begreep zijn reactie niet, en durfde hem te vragen hoe hij mij zag. Toen antwoordde Jelle: ‘Dat is een levensgevaarlijk antwoord, want ik vind je ook erg leuk.’ Ik was met stomheid geslagen. Ik had alles verwacht, maar niet dit antwoord. Haastig stond Jelle op, maar hij zei nog wel: ‘Jij bent getrouwd en dus gaat er niets gebeuren. Maar ik mag je er wel een beetje mee plagen, toch?’”

Plagerijtjes

“Al op mijn eerste werkdag vlogen de plagerijtjes over en weer. Tijdens openingstijden was hij zakelijk, maar zodra we samen waren, maakte Jelle dubbelzinnige opmerkingen of complimenteerde me met mijn uiterlijk – iets waar ik ’s morgens erg mijn best op deed. In no time was ik weer smoorverliefd. Na een paar weken begonnen we te appen. Normaal ben ik best preuts, nu werd ik steeds vrijer. In een van de laatste appjes schreef ik dat we dan wel besloten hadden dat we slechts collega’s zouden blijven, maar dat we niet eens wisten of het wel fijn was om elkaar te zoenen, misschien viel het wel tegen. Toen reageerde Jelle met: ‘Oké, wacht maar af.’ De volgende dag zoenden we met elkaar, achter in de bakkerij. Ik wist niet dat zoenen zó lekker kon zijn. Tim houdt van vanilleseks: zacht en teder. Jelle ging er vol voor, zoende precies zoals ik wenste: vol overgave en passie. Hij beet me zachtjes in mijn nek, iets waar ik erg opgewonden van werd. Onze zoenpartij duurde wel twintig minuten en ik heb nog een half uur in mijn auto gezeten om af te koelen. Thuis gedroeg ik me hyper en vrolijk. Tim vond dat ik raar deed en was steeds geïrriteerder als ik uit mijn werk kwam. Na twee weken liep de spanning zo hoog op, dat ik met hem wilde praten: wat was er met hem aan de hand? Tim werd woedend: ‘Ik weet alles van jou en Jelle.’ Hij vertelde dat hij me al een paar weken in de gaten hield en elke keer als ik naar het toilet was mijn telefoon checkte. Hij had alle appjes van Jelle en mij gelezen. Ik had nooit iets gewist. Wat Tim het meest had gekwetst, was dat ik Jelle had geschreven dat ik in jaren niet zo fijn had gezoend. Tim was zo boos, dat hij die nacht bij een vriend is gaan slapen. De volgende dag hebben we uren gesproken hoe het kon gebeuren dat ik verliefd was geworden op een ander. We kwamen tot de conclusie dat we toch erg verschilden. Zo spraken we nooit over onze gevoelens of over wat we fijn vonden in bed. We spraken hardop naar elkaar uit dat we voor onze relatie wilden vechten. Tim accepteerde mijn excuses. De dagen erna voelde ik me zo schuldig, dat ik als een gek ging compenseren in het huishouden en Tim overlaadde met knuffels. Volgens Tim was ik aan het overdrijven en mocht het best wat minder. Hij had me vergeven. Het was immers maar één lange zoen geweest.”

Gelukshormonen

“Jelle schrok toen ik hem vertelde dat Tim onze appjes had gelezen. Hij ontliep me op het werk. Maar een paar weken later gingen we toch weer overstag. De aantrekkingskracht tussen ons was te groot. We bleven na sluitingstijd met z’n tweeën achter in een ruimte waar lege meelzakken lagen. Daar hebben we samen de liefde bedreven. Het was fijn, maar Jelle was passief tijdens de seks. Alsof hij zich schaamde. We hebben in totaal vier keer seks gehad, maar echt los ging hij niet. Zelf had ik totaal geen last meer van schuldgevoelens. Dat kwam omdat Tim het in die periode ineens erg gezellig had met een vriendin van hem, die single was. Hij ging bijna elke week met haar ergens een wijntje drinken of sprak met haar en onze kinderen af als ik op zaterdag werkte. De druppel was dat hij me vertelde dat hij de nacht van onze ruzie bij haar had doorgebracht! Hij beweerde dat ze slechts maatjes waren en dat hij op haar bank had geslapen, maar dat geloofde ik niet. Het deed me helemaal niks, ik voelde geen jaloezie, geen boosheid, niks. Ik zag het enkel en alleen als een vrijbrief om seks te hebben met Jelle. Doordat Tim nu veel bij die vriendin zat, vond ik het geen punt meer om met Jelle samen te zijn. Ik zag Jelle alleen onder en vlak na werktijd. Tim wist niet beter dan dat mijn gevoelens voor Jelle voorbij waren. Hij merkte niets meer aan mij, daar zorgde ik wel voor. Tim en ik hadden ook gewoon seks, ik zat vol gelukhormonen en voelde me heerlijk. Die verliefdheid voor Jelle straalde uit op mijn man.”

Kapot van

“Een maand geleden sprak ik met Jelle bij hem thuis af. Een uur voordat ik naar hem toe zou gaan, appte hij dat hij onze geheime relatie wilde beëindigen. Hij had er een weekend lang over nagedacht en vond dat we gevaarlijk bezig waren. Hij wilde absoluut niet degene zijn die straks een scheiding had veroorzaakt waarvan twee kinderen de dupe zouden worden. Ik heb hem nog geprobeerd gerust te stellen door te zeggen dat ik niet bij Tim weg wilde en onze affaire zag als een mogelijkheid om mijn leven iets op te spicen. Maar Jelle was er klaar mee. Ook in het gesprek dat volgde op het werk was hij duidelijk: het was over. Ik was er kapot van. De eerste dagen op mijn werk rende ik elke keer naar de wc als ik hem zag, omdat ik zo moest huilen. Natuurlijk snapte ik hem. Hij is jong, wil later een gezin, kinderen, hij zegt dat ik dat nu in de weg sta. Hij zegt dat hij nog steeds gek op me is, maar bij hem overheerst het verstand. Jelle mijdt me nu op het werk en is flink aan het daten.”

Eenzaam en verward

“Ik voel me eenzaam, in de steek gelaten en verward. Ik zit tegen het depressieve aan. Jelle gaf me het gevoel dat ik de koningin was. Ik had een fijn gezin en een man die verliefd op me was, wat wilde ik nog meer? Nu lijkt alle glans uit mijn leven verdwenen. Tim snapt ook niets van mijn buien. Hij vraagt steeds wat er is en is bezorgd of ik niet weer een burn-out krijg. Hij weet niet beter of ik ben na die ene zoen met Jelle gestopt. Gek genoeg wilde ik tijdens mijn affaire met Jelle nog wel seks met Tim, nu vermijd ik elk lichaamscontact met hem. Hoe het nu verder moet? Geen idee. Een andere baan wil ik niet, want ik heb het erg naar mijn zin in het team en ik kan slecht tegen veranderingen. Weg bij Tim wil ik ook niet. Hij heeft op mijn aandringen het contact met zijn vriendin gestopt en ondanks de seks hebben we het goed samen. Ik probeer er het beste van te maken en hoop van harte dat mijn liefdesverdriet en het intense gevoel dat ik nog steeds heb voor Jelle, vanzelf weer afzwakt.”

Lees ook: Noor: ‘Onze liefde was verboden, toch zijn we al twaalf jaar samen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen