Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Van dit trekje van mijn man word ik gillend gek’

Hij is de liefde van je leven en je bent hartstikke gelukkig met hem, maar hij hééft een eigenschap die je zo nu en
dan tot waanzin drijft… Vier lezeressen over hun irritatie.

'Bij hem draait alles om eten'

Kelly (27): “Wat ik irritant vind aan mijn vriend? Hij heeft altijd honger. Hij eet gemiddeld zes keer op een dag en dan nog zegt hij meerdere keren dat hij honger heeft. Alles draait dus om eten. Hij kan twee volle borden pasta wegwerken en twee uur later weer een paar boterhammen met pindakaas staan smeren. Ik kan daar echt misselijk van worden. Ik zit dan namelijk nog wél hartstikke vol van het avondeten. Hij zou een keer mee moeten doen aan de ramadan, roep ik weleens. Of hij zou eens écht moeten ervaren wat honger is. Gelukkig sport hij veel en heeft hij geen aanleg om aan te komen. Maar honger? Dat kan ik niet meer horen.”

'Ik ken al die grapjes nu wel' 

Corine (45): “Mijn vriend heeft zo z’n vaste ‘lollige’ dingetjes. Zo zegt hij altijd op een gekke manier ‘hallo’ als hij binnenkomt. Dat vond ik toen we net bij elkaar waren heel leuk, maar inmiddels heb ik het wel gehoord. Als iemand zich aan hem voorstelt met een naam, antwoordt hij altijd: ‘Daar kun jij ook niets aan doen.’ Tenenkrommend. Als hij thee drinkt, laat hij me steevast schrikken door het hete lepeltje even tegen me aan te houden en als hij een schepje mosterd uit het potje pakt, smeert hij altijd een klodder op mijn hand. Reuzelollig, maar ik zou het leuker vinden als hij zich eens verdiepte in wat nieuwe en originelere grappen.”
 

'Hij is echt té netjes' 

Esmay (29): “Ik ruim de rommel van de kinderen altijd op als ze naar bed zijn. Ze blijven toch alles overhoop trekken, dus waarom zou je het eerder doen? Daardoor is het als mijn man thuiskomt niet altijd even netjes, en dat vindt hij vreselijk. Laat het los, denk ik dan. Maar alles moet persé opgeruimd worden voordat hij aan tafel gaat. Het komt regelmatig voor dat ik al met de kinderen aan tafel klaarzit en hij nog als een bezetene het speelgoed opruimt. Dat stoort me behoorlijk. Je eten koud laten worden omdat je zo perfectionistisch bent. Waarom?”

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram