Stel (12)

Lezeressen vertellen: ‘Zó was de eerste keer seks na de scheiding’

Een nieuw lichaam tegen het jouwe. Opnieuw onzeker, opnieuw ontdekken. De eerste keer seks na de scheiding: spannend, maar vaak óók even wennen.

‘Zo kon het dus ook’

Chantal (39) scheidde twee jaar geleden van Peter. Sinds een jaar heeft ze een lat-relatie.

“We waren high school sweethearts. Verliefd sinds 3 havo. Op een schoolfeest gaf Peter me mijn eerste kus, een jaar later was hij de eerste met wie ik – net zestien – het bed deelde. Vrijen met Peter vond ik altijd fijn. Een soort knuffelen-plus: rechttoe-rechtaan, maar intiem. Alleen, tot een hoogtepunt kwam ik nooit. Met vriendinnen sprak ik daar niet over, ik dacht dat het bij iedereen zo ging. Tot Peter en ik uit elkaar gingen en ik een jaar geleden op mijn eerste vakantie alleen met de kinderen, pubers inmiddels, Remco tegenkwam. Ook hij was gescheiden, en bij het zwembad van het Limburgse vakantiepark zat ook hij doorgaans in zijn eentje – de kinderen op pad met vakantievrienden. Het klikte vanaf het eerste gesprek en diezelfde vakantie nog, op klaarlichte dag terwijl de kinderen buiten hingen, belandde ik bij hem in bed. Misschien was het de vakantiestemming, of de lunchrosé. Maar het voelde zo ontspannen en veilig, dat ik niet eens schrok toen ik een hoogtepunt bereikte. Mijn hart ging tekeer als een bezetene: zo kon het dus ook! Het voelde als een tweede ontmaagding. Sindsdien zien we elkaar alleen in de weekends waarin we geen kinderen hebben. We willen onze gezinnen niet samenvoegen, de kinderen wonen waarschijnlijk nog maar zo kort thuis. Dat betekent weinig tijd voor elkaar, maar het houdt de boel wel spannend. We vrijen de sterren van de hemel, soms wel drie keer per dag. Ik ontdek dingen waar ik geen idee van had. Als ik terugdenk aan mijn huwelijk, maakt het me verdrietig dat Peter en ik niet meer aandacht hebben besteed aan ons seksleven. Ik hoop dat ook hij leert, en een vrouw vindt met wie hij net zo kan genieten als ik nu doe.”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Dit is mijn grootste seksfantasie’

‘Binnen vijf minuten was het klaar’

Twee jaar geleden verliet de man van Daphne (47) haar voor een ander.

“Wat hij kan, kan ik ook, dacht ik toen mijn ex zijn verhouding opbiechtte. Het bleek al meer dan een halfjaar aan de gang. Verblind door woede maakte ik een Tinder-account aan, en ik sprak diezelfde week nog af met een man uit mijn woonplaats. Ik vertelde hem eerlijk dat ik niet op zoek was naar een relatie, maar me gewoon weer eens begeerd wilde voelen. Na twee keer lunchen spraken we af bij hem thuis. Mijn hart klopte in mijn keel, maar meer uit spanning dan door de opwinding. Met mijn ex nog in mijn achterhoofd, liet ik hem zijn gang gaan. Ik had mijn hoofd er totaal niet bij. Net toen ik wilde zeggen dat dit niets zou worden, was hij klaar, zonder maar een vinger naar me uitgestoken te hebben. Wat een desillusie. Al was ík natuurlijk degene die mezelf voor de gek had gehouden.”

Prutswerk 2.0

Roeli (45) dacht haar nieuwe vlam goed aan te voelen, maar dat viel even tegen.

“Eén ding had ik me niet gerealiseerd toen ik na mijn scheiding weer aan het daten sloeg: het is weer net zo prutsen als vroeger. De eerste keer dat ik vrijde – met de man op wie ik in de laatste fase van mijn huwelijk al heimelijk verliefd was nota bene – vergat ik in het heetst van de strijd bijna een condoom te gebruiken, dat was ik al tien jaar niet meer gewend. En de trucjes waarmee ik mijn ex binnen een mum van tijd in vuur en vlam had, bleken bij deze man helemaal niet te werken. Hoe goed we geestelijk ook matchten, fysiek was het maar gestuntel. Doordat ik meer bezig was met de vraag of ik het wel goed deed, kon ik er niet echt van genieten. Inmiddels gelukkig wel: na een relatie van anderhalf jaar ken ik inmiddels ook zíjn lekkerste plekjes, en hij de mijne.”

Lees ook: Milou: ‘We zijn gescheiden, maar stiekem hou ik nog van hem’ 

Foto: Getty Images