Langeafstand

Lerica heeft een langeafstandsrelatie: ‘Ik heb hem een halfjaar niet gezien’

Een langeafstandsrelatie hebben is niet makkelijk, zéker niet tijdens de coronacrisis. Lerica kan hierover meepraten. Zij heeft een partner in het buitenland.

Lerica (36) is Zuid-Afrikaans en woont samen met haar dochter Helen (6) in Nederland waar ze werkt als dierenarts en promovendus in de Veterinaire Klinische Farmacologie Groep van de Faculteit Diergeneeskunde. Haar vriend Bernd (50) woont deels in Namibië en deels in Nederland.

Breuk met partner

“De schoonheid van Namibië en de aardige bevolking bleek een grote troost toen mijn huwelijk vier jaar geleden plotseling stuk liep. Ik dacht voor altijd samen te blijven met de vader van mijn dochter, maar het liep allemaal anders. Na de breuk bleef ik ontgoocheld achter in Namibië, het land waar ik met mijn gezin naartoe verhuisd was voor mijn werk als dierenarts. Maar hoe van slag ik ook was, ik was vastbesloten om een mooi leven voor mijn dochter en mij op te bouwen. Vol vertrouwen stortte ik me op een nieuwe uitdaging: lesgeven aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Namibië.”

Avontuurlijk leven

“Ik was niet op zoek naar de liefde toen ik Bernd ontmoette. Het gebeurde gewoon. Bernd is één van de weinige mensen die me altijd kan laten lachen en weet wat ik nodig heb, nog voordat ik het heb aangegeven. Bernd is videograaf, iemand die zelfstandig filmt en monteert. Van opdrachtgevers uit de hele wereld krijgt hij klussen. Door zijn avontuurlijke en onvoorspelbare leven is hij vaak van huis, maar dat vond ik niet erg. Ik ben vrij zelfstandig en gewend om alles alleen te doen. Ik denk dat onze relatie daarom ook werkt. Bernd en ik genieten als we samenzijn, maar als we elkaar niet zien, hebben we het ook goed.”

Lees ook: Vivian heeft een langeafstandsrelatie: ‘Het was meteen raak tussen ons’

Maandenlang missen

“Twee jaar geleden kreeg ik de kans om te promoveren in Nederland op het gebruik van geneeskrachtige kruiden in de vee-industrie. De afgelopen tien jaar is het gebruik van antibiotica met 65% afgenomen. We gaan steeds bewuster met dieren om. Ik vind het belangrijk om daaraan mee te werken. Samen met mijn dochter verhuisde ik naar Nederland. Bernd en ik zien elkaar nu alleen tussen zijn opdrachten door, wat betekent dat we elkaar maandenlang moeten missen. Door de coronacrisis heb ik hem nu zelfs een half jaar niet gezien! Dat is lang, maar het maakt me niet van streek. Daarvoor heb ik het te druk met mijn werk, de opvoeding van mijn dochter en de zorg voor onze twee honden.”

Met de dag leven

“Hoe onze toekomst eruitziet weet ik niet, maar dat weet niemand. Toen ik trouwde dacht ik veertig jaar vooruit, tegenwoordig leef ik met de dag en doe ik wat goed is voor mijn dochter en mij. En als Bernd er is genieten we nog meer. Want dat is wel zo, met Bernd erbij is alles leuker.”

Lees ook: Mureille: ‘In de coronacrisis besloot ik dat mijn toekomst in Suriname ligt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen