Vrouw Zwanger

Julie werd verlaten toen ze 30 weken zwanger was

Julie was 30 weken zwanger van haar eerste kindje toen haar man niet meer met haar verder wilde. “Waarom had hij deze keuze niet eerder gemaakt?”

Slechte timing

Julie (38): “Ik was dertig weken zwanger van ons eerste kind toen Mark mij verliet. Wat een timing! Dat onze relatie niet het eeuwige leven was beschoren, wist ik diep vanbinnen misschien wel. We leefden passievol en konden behoorlijk ruziemaken. Onze relatie miste vooral diepgang. Maar we hadden tegelijk ook de beste, meest spetterende seks samen.”

Beetje rust

“Achteraf gezien was het allemaal veel te onstuimig, altijd feest, altijd reuring. Never a dull moment klinkt misschien leuk en spannend, maar ik was na verloop van tijd wel toe aan een beetje rust in mijn leven. Ik had dan ook gehoopt dat mijn zwangerschap die rust zou brengen, maar voor Mark was het blijkbaar een eyeopener.”

Lees ook: ‘Ik maakte het uit, maar bleek toen zwanger’

Alleen verder

“Rust en stabiliteit, dat wilde hij helemaal niet. Sterker nog, hij zei dat hij bij me wegging. Woest was ik. Waarom had hij deze keuze niet eerder gemaakt? Hij liet me gewoon zitten met een kind, dat kon toch niet?! Ik realiseerde me al snel dat het geen zin had hem om te praten. Hij zou gaan, ik moest alleen verder.”

Goede vader

“Inmiddels zijn we vijf jaar verder en Mark heeft zich, ondanks alles, ontpopt tot een superleuke vader. Hij ziet zijn dochter elke woensdag en om het weekend. En tussen ons is het contact gelukkig ook weer wat beter. We pasten niet bij elkaar. Ik had eerder naar mijn gevoel moeten luisteren. Aan de andere kant, dan had ik nooit mijn geweldige meisje gehad…”

Lees ook: ‘We waren zes weken samen toen ik zwanger bleek te zijn’

Foto: Getty Images