Juffen over De luizenmoeder: ‘Elke aflevering besprak ik met mijn collega’s’

Juffen over De luizenmoeder: ‘Elke aflevering besprak ik met mijn collega’s’

Ook bij juffen zelf maakt tv-serie De luizenmoeder veel los: “Door De Luizenmoeder ben ik gaan beseffen hoeveel regels er wel niet zijn in het onderwijs” maar ook: “Sinds aflevering één ben ik fan.”

Ook bij juffen zelf maakt tv-serie De luizenmoeder veel los: “Door De Luizenmoeder ben ik gaan beseffen hoeveel regels er wel niet zijn in het onderwijs” maar ook: “Sinds aflevering één ben ik fan.”

Lotje (33) 
Leerkracht van: groep 5
Thuis: samen met Sander (35) en moeder van een dochter (1,5)

Lotje: “De luizenmoeder wordt opgenomen in een leegstaand pand in mijn woonplaats, waar vroeger een oude basisschool zat. Laatst fietste ik er langs en hoorde ik op het schoolplein allerlei geroezemoes. Wat leuk, dacht ik, de opnames van het tweede seizoen zijn bezig! Zodra die worden uitgezonden, zit ik weer voor de buis. Ik vind alle avonturen op basisschool De Klimop hilarisch en begrijp wel dat de serie een hit geworden is. Veel dingen zijn voor ouders en leerkrachten zo herkenbaar. Neem de klok die juf Ank neerzet bij de tien-minuten-gesprekken: ook op mijn school houden sommige collega’s op die manier de tijd in de gaten, zodat de gesprekken niet uitlopen.

Mijn favoriete personage? Dat is lastig kiezen – ik vind ze allemaal leuk. Elk personage heeft iets eigens. Zo is directeur Anton een warhoofd, hij maakt overal een zootje van. Heel onrealistisch, maar erg grappig. Nancy, een moeder wiens kinderen al naar het voortgezet onderwijs gaan, doet allerlei klusjes op de basisschool. Zij heeft een oogje op Anton en de twee gaan heel amicaal met elkaar om, tot het overdrevene aan toe. In werkelijkheid zou dat natuurlijk nooit gebeuren.

‘Ik blijf graag de duidelijke, maar vriendelijke juf Lotje’

Met mijn collega’s sprak ik bijna elke week over de afleveringen. Vooral om de biologieles van juf Ank – waarin ze vertelt over de bloemetjes en de bijtjes, met de ‘pielemuis’ en de ‘voorbips’ – moesten we erg lachen. Of ik een voorbeeld heb genomen aan Ank? Ze is mij te streng, ik blijf graag de duidelijke, maar vriendelijke juf Lotje. Wel heb ik een keer haar liedje gezongen toen ik vorig jaar leerkracht was van groep 3: ‘Dag dag dag, dag ouders van groep 3!’ Veel ouders moesten daarom lachen. Ik heb met hen niet over de serie gesproken, maar kon uit hun reacties precies opmaken wie De Luizenmoeder had gezien. Grappig genoeg werkte het liedje nog ook: de meeste ouders waren tegen half negen vertrokken, terwijl ze normaal gesproken langer blijven hangen. De meeste ouders vielen na een tijdje wel weer terug in hun oude gewoonte, haha.”

Wij kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen! 

Yes! Op deze datum begint het tweede seizoen van De Luizenmoeder

Hilarische schoolpleinverhalen: ‘Ik kon wel door de grond zakken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen