Juf Sarah: 'Dit mooie gebaar van mijn leerling vergeet ik nooit meer'

Juf Sarah: ‘Dit mooie gebaar van mijn leerling vergeet ik nooit meer’

Vraag een juf naar mooie momenten en een reeks bijzondere voorvallen volgt. Sarah kan zich nog een mooi gebaar van een leerling herinneren. “Dat vergeet ik nooit meer.”

Vraag een juf naar mooie momenten en een reeks bijzondere voorvallen volgt. Sarah kan zich nog een mooi gebaar van een leerling herinneren. “Dat vergeet ik nooit meer.”

Sarah (31): “Als juf op een praktijkschool voerde ik wekelijks een mentorgesprek met een leerling die het zowel thuis als op school moeilijk had. Gedurende het schooljaar kreeg ik een steeds beter contact met deze leerling en vertrouwde hij me meer en meer. Door collega’s werd zijn gedrag vooral als ‘moeilijk’ en ‘problematisch’ omschreven, maar ik wist dat dit alles ergens vandaan kwam. Toch was er een week waarin ik hem meerdere keren moest waarschuwen, hij slecht luisterde en weigerde naar het mentorgesprek te komen. Toen hij diezelfde week ook nog eens te laat kwam, viel ik tegen hem uit. Juist omdat hij geen reden had voor zijn te laat komen.

Juffen over De Luizenmoeder: ‘Elke aflevering besprak ik met mijn collega’s’

Na de les kwam hij naar me toe en vroeg of ik mee wilde lopen naar de kluisjes. Bleek hij voor de les naar de winkel te zijn gegaan om een bosje bloemen voor mij te halen. Hij wilde me bedanken voor mijn inzet voor hem. De bloemen had hij in zijn kluisje bewaard omdat hij ze niet in de klas met de andere leerlingen erbij wilde geven. Waarom hij die dag te laat was? De bloemenwinkel bleek niet eerder open te zijn. Wat een mooi gebaar was deze mooie bos rozen. Dat moment en die leerling vergeet ik nooit meer.”

Lees ook: Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

Dit verhaal komt uit Vriendin 11. Daarin lees je ook de verhalen van zeven andere juffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen