Jeroen van der Boom: 'Mijn gezin houdt me met beide benen op de grond'

Jeroen van der Boom: ‘Mijn gezin houdt me met beide benen op de grond’

Jeroen van der Boom (46) toert met zijn nieuwste theatershow door ons land. Wij vroegen lezeressen via Facebook: wat wil jij weten van Jeroen? En uiteraard legden we hun vragen aan hem voor. 

Jeroen van der Boom (46) toert met zijn nieuwste theatershow door ons land. Wij vroegen lezeressen via Facebook: wat wil jij weten van Jeroen? En uiteraard legden we hun vragen aan hem voor.

Bianca: Was je op de basisschool een lieverdje of juist een kind dat veel kattekwaad uithaalde?
“Een lieverdje. Ik keek het liefst lekker naar buiten. Mijn concentratieboog was ongeveer drie kwartier, dan was het wel klaar. Dat ondeugende kwam later. Ik begon al vroeg met optreden. Ik was een jaar of twaalf toen ik voor het eerst op feestjes ging spelen. Toen ik doorkreeg dat mensen dat leuk vonden, werd ik wat brutaler en ging ik mensen nadoen en zo, een beetje de lolbroek uithangen.”

Sonja: Bij Jeroen van der Boom denk ik meteen: een familieman. Klopt dat?
“Klopt als een bus. Ik ben gek op mijn familie en op mijn gezin. Thuis zeggen we altijd: we doen het hek dicht. Dan komt er niemand meer in en zijn we lekker met elkaar. Ik vind dat belangrijk, dat houdt je met beide benen op de grond. Anders ga je geloven dat de wereld waarin ik zit the real world is. Maar dat is niet zo. Ik weet heel goed wat de echte wereld is.”

Sammie: Je had een prachtige rol in The passion. Zou je in de musical Jesus Christ Superstar willen spelen?
“Ik heb vroeger weleens auditie gedaan voor musicals. Steeds kwam ik tot de laatste ronde. Dan had ik me helemaal blauw gestudeerd om al die teksten uit mijn hoofd te leren en kreeg ik te horen: ‘Nee, je blijft toch te veel Jeroen van der Boom, met die wenkbrauwen.’ Dus of ze een Jezus met wenkbrauwen willen hebben: ik weet het niet. Ik word nog weleens gevraagd voor musicals en dat vind ik altijd een eer. Als het iets Amerikaans of Engels is met veel popmuziek, iets met Queen of Bruce Springsteen, zou ik er zeker over nadenken.”

‘Bij mij zit er niet veel verschil tussen de Jeroen op tv of op straat’

Karin: Waarvoor kunnen we jou midden in de nacht wakker maken?
“Mijn vrouw Dany mag mij altijd wakker maken, haha. Of het nou om één, drie of vier uur is. Maar niet voor een broodje kroket ofzo. Dat eet ik dan wel de volgende dag.”

Sita: Ben je het nooit beu om overal herkend te worden?
“Ik heb er niet zo’n last van. Gelukkig maar, want je ziet aan mij vrij snel dat ik Jeroen van der Boom ben. Bij andere BN’ers denk je soms: is het hem nou of niet? En vrouwelijke collega’s worden zonder make-up vaak niet herkend. Bij mij zit er niet veel verschil tussen de Jeroen op tv of op straat. Het enige is: ik ben 1,86, maar ik merk dat men vaak verwacht dat ik langer ben.”

Corina: Hoe drink je je koffie?
“Zwart, zonder suiker.”

Anoeska: Weet je nog dat je bij ons kwam zingen voor mijn zieke zoon?
“Was dat in Friesland? Ja, dat weet ik nog. Het huis was versierd en de hele straat liep uit. Dat soort dingen vergeet ik niet zo snel. Ik hoop dat het goed gaat met je zoon.”

Corina: Ben je snel jaloers?
“Nee, niet zo snel, en Dany ook niet. We hebben allebei ook geen reden om jaloers te zijn. Ik krijg best veel aandacht. Maar ik weet wat ik heb.”

Dit interview komt uit Vriendin 2. Daarin lees je nóg meer antwoorden op jullie vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen