Vrouw (5)

Lindsay: ‘Er lag een grote schat op het zebrapad’

Lindsay wilde maar wat graag op vakantie met haar vriend, maar zat nogal krap bij kas. Tot ze plotseling een schat vindt op het zebrapad.

Gezakt voor rijexamen

Lindsay (34): “Ik wilde samen met mijn vriend Bas de hele zomer langs de kust van Frankrijk gaan rijden. We studeerden allebei nog en hadden nauwelijks geld. Ik had een beetje gespaard waardoor ik net genoeg had om rijlessen te nemen. Als ik dan, net als Bas, de eerste keer voor mijn examen zou slagen, konden we aan onze zomerreis beginnen. Maar ik zakte omdat ik een zebrapad niet had gezien en daardoor geen vaart minderde. Zo stom, want ik kon heus wel rijden.”

Jaartje wachten

“En het erge was: ik had geen geld om nog meer lessen en nog een rijexamen te gaan doen. Dat betekende dat Bas dan de enige was die de auto mocht besturen en eigenlijk zagen we dat allebei niet zo zitten: dat maakte de roadtrip een stuk minder ontspannen en bovendien waren we dan afhankelijk van zijn energielevel in plaats van dat we elkaar konden afwisselen en pas ergens stoppen als we de plek mooi genoeg vonden. Ik probeerde nog geld te lenen van mijn ouders, maar zij vonden dat ik al te veel schulden had met mijn studiefinanciering. Ze vonden het verstandiger als we dan nog maar een jaartje zouden wachten met deze autovakantie.”

Schat op het zebrapad

“Ik was erg verdrietig en zag het totaal niet zitten om de zomer op de kleffe terrasjes van Nederland door te brengen. Maar op een avond fietste ik naar huis en zag ik vlak bij mijn huis een dikke witte envelop op het zebrapad liggen. Ik keek om me heen, maar zag nergens iemand lopen. Dus ik stopte en pakte de envelop op. Er zat geld in, een heleboel briefjes. Ik stond daar verstijfd midden op straat en liep met mijn fietsstuur in mijn ene hand en de envelop in de andere naar de stoep. Even dacht ik dat het een grap was, dat er vast snel iemand op me af kwam rennen en ‘gefopt!’ zou zeggen. Of anders de rechtmatige eigenaar die in paniek aan zou komen lopen. Maar ik heb een kwartier op een bankje naast dat zebrapad gezeten en niemand kwam de envelop opeisen.”

Toch op droomreis

“Er stond ook geen naam of ander kenmerk op. Als ik dit naar de politie zou brengen, zou die er toch ook niks mee kunnen doen? Dus ik nam de envelop mee naar huis. Daar bleek dat er meer dan tweeduizend euro in zat! Van dat geld heb ik meer lessen en een nieuw examen betaald. Van de rest hebben we een tweedehandsauto gekocht. En zo konden we die zomer toch onze droomreis maken! Bas grapt soms weleens: wat een geluk dat je dat zebrapad wél zag.”

Lees ook: Karen: ‘Ik bleek mijn vriend al eens ontmoet te hebben’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Jitta
  Je hebt een schat gejat, bah wat naar
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Linda
  Nou idd! Dit is diefstal, je had het naar de politie moeten brengen!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen