Persoonlijke verhalen

Eline: ‘Ik werd versierd door een twintig jaar jongere man en dacht: ik doe het gewoon’

Sinds haar scheiding stond het hoofd van Eline (43) niet naar een nieuwe man. Tot ze werd verleid door een student. “Ik dacht: deze kans krijg ik nooit meer.”

‘Ik smulde van de verhalen van mijn vriendin over haar dates en onenightstands’

Samen honderd worden
“Toen mijn vriendin en haar man uit elkaar gingen, vertelde ze me dat ze helemaal los wilde gaan. Ze was twintig jaar getrouwd geweest en had zich de laatste jaren opgesloten gevoeld. Ze wilde weer ‘knallen en mannen verslinden’, zoals zij dat uitdrukte. Voor mij was dat wel het laatste waar mijn hoofd naar stond. De situatie waaruit ik kwam, was dan ook heel anders. Mijn echtgenoot en ik waren nog maar acht jaar samen. En ik was erg gelukkig met hem. Oké, het bruiste niet meer zoals in de eerste jaren, maar dat is normaal, zeker als je een gezin hebt, toch? Ik hield van hem en wilde honderd met hem worden. Hij niet met mij, vertelde hij me op een avond toen hij veel te laat en aangeschoten van een voetbaltraining kwam. Ik sliep half, maar schrok overeind toen hij mompelde dat hij dit niet langer volhield. Hij bleek al maanden verliefd te zijn op een ander. Hoewel hij niets met die verliefdheid had gedaan – althans, dat beweerde hij – zag hij het wel als een teken dat het niet goed meer zat tussen ons. Dan moesten we daaraan werken, zei ik onmiddellijk. Je geeft een gezin met twee kinderen, toen zes en drie jaar, toch niet zomaar op? Maar hij bleek mij, ons, al afgeschreven te hebben. Hoe ik ook huilde en smeekte, twee dagen later vertrok hij. Eerst naar zijn broer, een paar maanden later woonde hij bij die andere vrouw. Ik was kapot van verdriet. Op jacht gaan naar een andere man was wel het laatste waar ik zin in had. Ik was toen ik trouwde juist zo blij geweest dat ik de ware had gevonden. Ik heb altijd een hekel gehad aan sjansen, aan de eerste stappen naar een relatie toe. Die onzekerheid, jezelf blootgeven, letterlijk en figuurlijk – ik was blij dat het voorbij was. Dat ik me nu weer voor een ander zou moeten openstellen vond ik een nachtmerrie, en geen avontuur, zoals mijn vriendin. Toch smulde ik wel van de verhalen van mijn vriendin. Zij had geregeld dates en onenightstands. Ze kon daar zo smakelijk over vertellen dat ik me rot lachte. Ze probeerde me over te halen een datingapp te downloaden, maar ik had tot dan toe steeds geweigerd. Vluchtige contacten waren niets voor mij en ik was nog niet klaar voor een echte relatie. Nee, voorlopig geen man in mijn bed, zei ik standvastig.”

‘Mevrouw’ en ‘u’
“Maar die ene zaterdagavond gebeurde er iets onverwachts. Terwijl mijn vriendin en ik aan de bar zaten te kletsen, hoorde ik opeens mijn naam achter me. Ik keek op en zag Mike staan, een jongen die eerder die maand twee keer bij mij thuis was geweest om me te helpen met mijn computer. Een student, verbonden aan een pc-winkel in onze stad. Hij bleek erg handig. En aardig, al zei hij de hele tijd ‘u’ en ‘mevrouw’ tegen me, iets waardoor ik me altijd zo oud voel. Dus had ik een paar keer benadrukt: ‘Zeg nou toch gewoon Eline.’ De avonden waarop hij met mijn computer bezig was, was hij telkens de mist ingegaan en weer in ‘u’ vervallen. ‘Dag Eline’, zei hij
nu zelfverzekerd. ‘Wat leuk om jou hier te zien.’ Hij grijnsde bij het woord ‘jou’. ‘Wil je iets drinken?’ Hij lachte opnieuw naar me. En ik heb geen idee hoe het kwam, maar zijn blik maakte kriebels bij me los. Dat hij knap was, had ik die twee keer toen hij bij mij thuis was al gezien. Maar toen had ik hem gewoon als student beschouwd, een jongen die een klusje voor me deed. Nu zag ik hoe aantrekkelijk hij eigenlijk was. Al was hij dan belachelijk jong, ik kon er niet omheen: hij was een lekker ding. Ik voelde mijn wangen rood worden. Dat probeerde ik te verdoezelen door hem uitbundig te begroeten, alsof we elkaar al jaren kenden, en ik zei brutaal: ‘Ja graag, maar alleen als je voor mijn vriendin ook wat haalt.’”

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram