seks menstruatie ongesteld

Eline: ‘Ik werd versierd door een twintig jaar jongere man en dacht: ik doe het gewoon’

Sinds haar scheiding stond het hoofd van Eline (43) niet naar een nieuwe man. Tot ze werd verleid door een student. “Ik dacht: deze kans krijg ik nooit meer.”

Samen honderd worden

“Toen mijn vriendin en haar man uit elkaar gingen, vertelde ze me dat ze helemaal los wilde gaan. Ze was twintig jaar getrouwd geweest en had zich de laatste jaren opgesloten gevoeld. Ze wilde weer ‘knallen en mannen verslinden’, zoals zij dat uitdrukte. Voor mij was dat wel het laatste waar mijn hoofd naar stond. De situatie waaruit ik kwam, was dan ook heel anders. Mijn echtgenoot en ik waren nog maar acht jaar samen. En ik was erg gelukkig met hem. Oké, het bruiste niet meer zoals in de eerste jaren, maar dat is normaal, zeker als je een gezin hebt, toch? Ik hield van hem en wilde honderd met hem worden. Hij niet met mij, vertelde hij me op een avond toen hij veel te laat en aangeschoten van een voetbaltraining kwam. Ik sliep half, maar schrok overeind toen hij mompelde dat hij dit niet langer volhield. Hij bleek al maanden verliefd te zijn op een ander. Hoewel hij niets met die verliefdheid had gedaan – althans, dat beweerde hij – zag hij het wel als een teken dat het niet goed meer zat tussen ons. Dan moesten we daaraan werken, zei ik onmiddellijk. Je geeft een gezin met twee kinderen, toen zes en drie jaar, toch niet zomaar op? Maar hij bleek mij, ons, al afgeschreven te hebben. Hoe ik ook huilde en smeekte, twee dagen later vertrok hij. Eerst naar zijn broer, een paar maanden later woonde hij bij die andere vrouw. Ik was kapot van verdriet. Op jacht gaan naar een andere man was wel het laatste waar ik zin in had. Ik was toen ik trouwde juist zo blij geweest dat ik de ware had gevonden. Ik heb altijd een hekel gehad aan sjansen, aan de eerste stappen naar een relatie toe. Die onzekerheid, jezelf blootgeven, letterlijk en figuurlijk – ik was blij dat het voorbij was. Dat ik me nu weer voor een ander zou moeten openstellen vond ik een nachtmerrie, en geen avontuur, zoals mijn vriendin. Toch smulde ik wel van de verhalen van mijn vriendin. Zij had geregeld dates en onenightstands. Ze kon daar zo smakelijk over vertellen dat ik me rot lachte. Ze probeerde me over te halen een datingapp te downloaden, maar ik had tot dan toe steeds geweigerd. Vluchtige contacten waren niets voor mij en ik was nog niet klaar voor een echte relatie. Nee, voorlopig geen man in mijn bed, zei ik standvastig.”

‘Mevrouw’ en ‘u’

“Maar die ene zaterdagavond gebeurde er iets onverwachts. Terwijl mijn vriendin en ik aan de bar zaten te kletsen, hoorde ik opeens mijn naam achter me. Ik keek op en zag Mike staan, een jongen die eerder die maand twee keer bij mij thuis was geweest om me te helpen met mijn computer. Een student, verbonden aan een pc-winkel in onze stad. Hij bleek erg handig. En aardig, al zei hij de hele tijd ‘u’ en ‘mevrouw’ tegen me, iets waardoor ik me altijd zo oud voel. Dus had ik een paar keer benadrukt: ‘Zeg nou toch gewoon Eline.’ De avonden waarop hij met mijn computer bezig was, was hij telkens de mist ingegaan en weer in ‘u’ vervallen. ‘Dag Eline’, zei hij nu zelfverzekerd. ‘Wat leuk om jou hier te zien.’ Hij grijnsde bij het woord ‘jou’. ‘Wil je iets drinken?’ Hij lachte opnieuw naar me. En ik heb geen idee hoe het kwam, maar zijn blik maakte kriebels bij me los. Dat hij knap was, had ik die twee keer toen hij bij mij thuis was al gezien. Maar toen had ik hem gewoon als student beschouwd, een jongen die een klusje voor me deed. Nu zag ik hoe aantrekkelijk hij eigenlijk was. Al was hij dan belachelijk jong, ik kon er niet omheen: hij was een lekker ding. Ik voelde mijn wangen rood worden. Dat probeerde ik te verdoezelen door hem uitbundig te begroeten, alsof we elkaar al jaren kenden, en ik zei brutaal: ‘Ja graag, maar alleen als je voor mijn vriendin ook wat haalt.’”

Indringende blikken

“Hij draaide zich om en mijn vriendin greep me bij mijn arm. ‘Wie is dat?’ vroeg ze verbaasd. ‘Vertel, wat heb je voor me achtergehouden?’ ‘Ach niks’, zei ik, want daar was Mike alweer, met twee glazen wijn. Hij begon met ons te praten, gedroeg zich heel charmant tegen mijn vriendin, maar gaf mij duidelijk de meeste aandacht. Dat bracht me in verwarring. Wat moest deze jongen met mij? De kroeg stond vol jonge meiden; waarom besteedde hij zijn aandacht niet aan hen? Kennelijk vond hij mij interessanter. En terwijl mijn vriendin werd aangesproken door een man die naast haar stond, raakten Mike en ik steeds dieper in gesprek. Over de film die ik zojuist had gezien, muziek, vakanties, gestrande relaties; van alles. Elke keer als mijn glas bijna leeg was, wenkte Mike de barman, en stond er weer een vol glas voor me.

Mike keek me steeds indringender aan, en zijn blik bracht me zo van slag dat ik me maar liet meevoeren. In het café werd de muziek steeds harder gezet. Normaal ben ik allang naar huis voordat het zo druk en rumoerig wordt, nu leek het wel of ik aan mijn barkruk geplakt zat. Ik wilde niet weg, ik wilde verder praten met deze knappe jongen die om de een of andere bizarre reden interesse in mij had en het leuk vond om met mij te kletsen. Verder dacht ik nog niet eens.”

Er broeide iets

“Tot ik een hand op mijn knie voelde. ‘Ik vind je vet aantrekkelijk, Eline’, zei Mike opeens. ‘Dat vond ik meteen al. Ik werd nerveus van je, merkte je dat niet? Toen ik bij je thuis was? Maar ik was aan het werk, dus ik moest professioneel blijven. Maar nu ik je vanavond zag zitten, dacht ik: ik grijp mijn kans.’ Zijn hand streelde mijn knie en kroop omhoog, verborgen onder de bar. Er ging van alles door mijn hoofd: dit kan toch niet, ik moet zijn hand wegduwen, ik moet maken dat ik wegkom, ik had zijn moeder kunnen zijn…

Maar ik bleef zitten. Keek terug. En toen hij vroeg of hij die nacht met me mee mocht, vroeg ik niet of hij soms gek was geworden. Nee, ik keek hem aan en zei: ‘Ik geloof dat we dat maar moeten doen, hè?’ Want ik dacht: wat kan mij het schelen? Ik dóé het gewoon. Dit gaat me nooit meer gebeuren, dat zo’n knappe jongen achter mij aan zit.
Het wordt tijd dat ik weer ga leven, zoals mijn vriendin al een hele tijd zegt. En laat ik dat maar op deze manier doen. Hop, uit mijn comfortzone!

We zijn samen vertrokken. Mijn vriendin keek stomverbaasd. Later zei ze dat ze wel had gezien dat er iets broeide. En dat Mike zijn uiterste best deed om me te versieren. Maar ze had nooit gedacht dat ik erop in zou gaan. Ze kent mij. Maar ze herstelde zich snel en omhelsde me stevig. ‘Geniet ervan’, zei ze.”

In no time naakt

“Genieten, dat heb ik inderdaad gedaan. Door alle wijn die ik had gedronken en de absurde situatie, kwam er een soort zelfverzekerdheid over me die ik nog nooit bij een nieuwe man had gehad. Ik had niets te verliezen, Mike was geen relatiemateriaal. Dit zou eenmalig zijn, en ik besloot al mijn verlegenheid opzij te zetten. Mike gaf me ook geen ruimte om bedeesd te doen. Zodra we bij mij thuis waren, begon hij me te zoenen en duwde me naar mijn slaapkamer. Daar was hij in no time naakt. Het was zo spannend om zo’n schitterende jonge man in mijn kamer te zien, dat ik er niet over peinsde hem te vragen of het licht uit kon.

Bovendien was ik sinds de scheiding flink afgevallen, ik hoor nu vaak dat ik er goed uitzie. En Mike wist dat ik veel ouder was, dus ik kon me niet voorstellen dat hij zou afknappen op wat putjes of striae. Dat deed hij inderdaad niet. Hij liet me juist merken dat hij me prachtig vond. Hij maakte doorlopend complimenten, praatte veel terwijl we aan het vrijen waren. Dat was ik niet gewend, maar ik vond het wel leuk. Na de eerste keer lagen we bezweet naast elkaar, dronken wijn die Mike uit mijn koelkast had gehaald – en toen begon hij opnieuw.”

Absoluut geen spijt

“Het was half zeven toen we gingen slapen en twee uur toen we wakker werden. Toen wilde Mike nóg een keer, maar ik niet. Ik glipte vlug uit bed. Hoewel ik absoluut geen spijt had, wilde ik het liefst dat hij snel zou vertrekken. Want romantisch met hem ontbijten in bed? Nou nee, dat voelde vreemd. Ik was me plotseling ontzettend bewust van ons leeftijdsverschil. Ik heb nog wel koffie voor hem gezet en de sfeer was prima. We stonden beiden te grinniken in mijn keuken.

‘Doe je dit vaker?’ vroeg ik hem nog. ‘Ik val wel op oudere vrouwen’, zei hij alleen. ‘En ik wil je best nog eens zien, maar ik vermoed dat jij het hierbij wilt laten?’ ‘Precies’, antwoordde ik eerlijk. Hij nam mijn woorden sportief op en vertrok met een grapje: ‘Dank u voor deze mooie nacht, mevrouw.’”

Nieuw zelfvertrouwen

“Ik ben terug in bed gekropen om de avond en nacht te laten bezinken. Natuurlijk heb ik mijn vriendin gebeld om haar alle smeuïge details te vertellen. ’s Avonds kwam mijn ex de kinderen brengen. Voor het eerst deed het me geen pijn om hem te zien. Ik besefte dat onze breuk mij niet alleen van een toekomst had beroofd, maar mij ook een nieuwe toekomst biedt. Single zijn hoeft niet persé verschrikkelijk te zijn. Mike heb ik nooit meer gezien, maar die nacht met hem heeft me goed gedaan. Die heeft me zelfvertrouwen gegeven. En levenslust. Misschien moet ik binnenkort toch maar eens op een datingsite en serieus naar een nieuwe partner op zoek gaan. Ik geloof dat ik er wel klaar voor ben.”

Lees ook: Nienke: ‘Mijn man verliet me voor mijn zus’

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.