Persoonlijke verhalen

Dyanne’s vriend is net zo oud als haar vader

Dat ze geregeld wordt aangezien als zijn dochter weerhield Dyanne (28) er niet van een relatie met Michel (54) te beginnen. “De kans dat ik over 25 jaar met hem nog een rondje Vondelpark kan rennen, is klein, maar hij maakt me zielsgelukkig.”

Dyanne: “Op het consultatiebureau blijven ze Michel steevast aanspreken als de opa van onze zoon Jip, die nu negen maanden is. En ook in de speeltuin hoort hij vaak: ‘Wat zijn kleinkinderen leuk, hè?’. Zulke opmerkingen zijn natuurlijk best kwetsend, maar we worden er niet boos om. Meestal lachen we maar een beetje als iemand zoiets zegt. En het went. Voor Jips geboorte gebeurde het ook al. Dan zei de ober in een restaurant bijvoorbeeld: ‘Ik heb een mooi tafeltje voor u en uw vader achterin’. Of noemde de cardioloog in het ziekenhuis me de dochter van ‘meneer die-en-die’. Het is iets waarmee we geregeld te maken hebben sinds we vier jaar geleden een relatie kregen.”

Leraar van vroeger

“Michel was mijn leraar op de middelbare school. In de jaren dat ik bij hem in de klas zat, was er niets speciaals tussen ons. We hadden wel een klik en hij gaf les in een vak waar ik goed in was. Ik vond het leuk om daarover met hem te praten. Soms bleef ik na afloop van de les even hangen om hem iets te vragen. Of we mailden boekentips of iets anders wat een van ons op internet had gevonden naar elkaar. Maar dat deed ik niet met de gedachte: met deze man zou ik iets romantisch willen beginnen. Absoluut niet.

Lees ook: ‘We waren allebei piepjong, maar we zijn nog steeds samen’

Veel roddels

Ik ben expres vaag over welk vak hij gaf, omdat er over ons wordt geroddeld. Toen Michel mijn leraar was, was hij nog getrouwd en zijn ex verdenkt ons ervan dat we toen al een geheime affaire hadden. Maar dat is niet zo. We zijn pas veel later gaan daten, toen ik al lang van school af was en zelfs al een baan had. Het begon allemaal nádat Michel bij zijn vrouw weg was. Ik zou nooit een man willen die zijn vrouw bedriegt.

Meant to be

We hebben elkaar via Tinder weer gevonden. Dat verbaast me nog steeds. Het kan niet anders dan dat dit meant to be was. Bij het aangeven in welke leeftijdsrange ik zocht, heb ik nooit aangegeven: tot 50 jaar. Ik zocht wel wat ruimer dan de meeste meiden van mijn leeftijd denk ik zouden doen, omdat ik nu eenmaal op volwassenere, serieuzere jongens val. Maar maximaal tien jaar ouder, geen 26 jaar!

Lees ook: ‘Ik ben verliefd op mijn jeugdliefde, maar houd ook van mijn man’

Toch dook Michel op bij de voorstellen van aantrekkelijke mannen. En meer uit nieuwsgierigheid  – wat doet hij hier nou? – dan dat ik hem als potentieel relatiemateriaal zag, heb ik hem naar rechts geswipet. Binnen vijf minuten had ik al een reactie die er niet om loog: ‘Hé, als dat niet mijn meest favoriete ex-leerling is, wat leuk je hier te treffen!’. Het was het begin van een chatsessie die heel lang duurde en uitmondde in een aantal dates waarin we elkaar steeds beter leerden kennen. En waarbij uiteindelijk ook de vonk oversloeg. Ineens zagen we elkaar niet langer als leraar en leerling, maar als mogelijke liefdespartners. Zo begon onze relatie die nu al vier jaar duurt en me nog steeds zielsgelukkig maakt.”

Lees de rest van het verhaal in Vriendin 28. Tekst: Joan Makenbach. Beeld: Unsplash. Om privacyredenen zijn alle namen veranderd, De echte namen zijn bekend bij de redactie.​​​​​​

Reageer op dit artikel