Sientje is drielingmoeder

Drielingmoeder Sientje: ‘Hoe weet je zeker dat je de juiste namen kiest?’

Een kindernaam bedenken is vaak lastig. Helemaal als je er drie nodig hebt. Zo weet ook Sientje, die er best van wakker heeft gelegen.

Een kindernaam bedenken is vaak lastig. Helemaal als je er drie nodig hebt. Zo weet ook Sientje, die er best van wakker heeft gelegen.

Spijt van de namen

“Ik was bang dat ik spijt zou krijgen. Het moment waarop ik mijn ouders belde om te vertellen dat ze opa en oma zijn geworden, ik de naam van onze kinderen uitspreek en ineens twijfel. Of het moment dat ik de kinderen aan tafel roep en nog altijd spijt heb van de naam die ik ze heb gegeven. Dat ik aanmeld op de basisschool en liever een andere naam op het aanmeldingsformulier zou schrijven. De dag waarop een van hen gaat trouwen, haar naam in de kerk hardop wordt uitgesproken en ik me bijna zit te schamen.”

Lees ook: Sientje: ‘Ik wilde het geslacht niet weten, maar het liep anders’

Typische Nina

“Hoe weet ik zeker bij het kiezen van een naam dat ik daar geen spijt van ga krijgen? En dat maal drie? En wie krijgt nu welke naam? Hoe gaan we dat beslissen? In het dagelijkse leven doe ik het vaak: mensen een naam geven terwijl ik hun officiële naam nog niet gehoord heb. Dat is een typische Nina of een echte Bas. Vraag me niet waarop ik dat baseer, maar ik doe het stiekem wel. Meestal geef ik ze trouwens de verkeerde naam overigens en heet de typische Nina ineens Imke en is Bas gewoon Gerard. Even schakelen en weer door.”

Onjuist bestaat niet

“Maar wat nou als dit gebeurt bij je eigen kinderen? Dat de twijfel toeslaat als je een definitieve keuze maakt. Ik heb echt nooit getwijfeld aan de namen van onze kinderen, maar het is een keuze die je maakt voor de rest van je leven en dat blijft spannend. Toen wist ik nog niet dat spijt onmogelijk is en onjuist niet bestaat. Zodra ik mijn kinderen hun naam gaf, klopte dit. Het zou niet meer anders kunnen. Tess is een echte Tess, Janne de perfecte Janne en Pip de juiste Pip. Twijfelen was geen optie meer. Ik kijk er nu al naar uit om ze aan tafel te roepen, ze in te schrijven op school en te horen hoe hun namen hardop worden uitgesproken op hun trouwdag.”

Lees ook: Drielingmoeder Sientje: ‘Missen de meiden elkaar?’

Over Sientje

Sientje blogt iedere week over haar leven als drielingmoeder. Volg Sientje, Tess, Janne en Pip op de voet! Sientje stond eerder dit jaar met haar verhaal in Vriendin. Na een zwangerschap van 28 weken, werden Tess, Janne en Pip geboren. Ze waren klein, maar dapper. Vooral Pip; zij had het moeilijk en vocht om in leven te blijven. De meisjes lagen zeven weken in een couveuse om aan te sterken. Het was een periode waarin Sientje zich vaak machteloos voelde omdat ze niets voor haar dochters kon doen, maar ook een tijd waarin zij en Jos veel steun van hun omgeving kregen. Jos en Sientje zijn nooit gestopt met hopen en wensen dat hun kinderen alle drie naar huis zouden komen. Toen het eindelijk zover was, durfden ze het geboortekaartje pas te versturen. ‘If you can dream it, you can do it’ staat er in sierlijke letters op het kaartje. Volg drielingmoeder Sientje ook op Instagram.