Persoonlijke verhalen

De favoriete zomeradresjes van Jasmine Sendar

Jasmine is vaak op haar eiland: Curacao, maar ook in Nederland weet ze zich te vermaken. Dit zijn haar favoriete zomeradresjes.

Favo park

“Als ik in Amsterdam de zon opzoek, ga ik vaak naar het Beatrixpark, daar kan mijn hondje ook mee naartoe. Daar leg ik dan een kleedje neer en ga ik lekker picknicken. Laatst nog, met een vriendin. Zij had haar nichtje mee, die riep om een zwembad. Grappig: ik zei nog dat we dat daar niet hadden. Toen we het park uit liepen, hoorde ik opeens allemaal kinderen… En wat bleek? Er was toch een klein badje! Dat wist ik helemaal niet. Verder is het een leuk, klein parkje, niet zo druk.”

Favo strandtent

“Strandtenten vind ik leuk om te eten. Aan het einde van de dag erheen, bijvoorbeeld naar Bloemendaal of Zandvoort, en dan een terrasje pakken en iets lekkers bestellen. Ik heb geen vaste adressen, je vindt er altijd wel een daar.”

Lees ook: De favoriete zomeradresjes van Gaia Aikman

Favo terras

Het terras van Vondel CS, in het Vondelpark, vind ik echt fijn. Daar kun je leuk mensen kijken.”

Favo rooftopbar

“Als ik ’s avonds een drankje ga doen met vriendinnen, spreek ik vaak af in een hotel, zoals de Skylounge boven in DoubleTree Hilton. Daar is een terras met een geweldig uitzicht en vaak een dj. Of bij het Okura hotel, ook bovenin. Dat is niet in de buitenlucht, maar ’s avonds wel gezellig met de lichtjes van Amsterdam om je heen.”

Favo ijssalon

“Vroeger gingen we naar La Venezia in Dordrecht om een ijsje te halen. Dat zat in de stad, nog steeds trouwens, en er stonden altijd rijen mensen voor. Dan haalden we een familiebak en mochten we allemaal een smaak uitkiezen. Ik koos altijd voor malaga, lekker met rozijntjes, en verder hadden we pistache, mango en kokos.”

Favo festival

“Vroeger ging ik vaak naar Open Air. Dit jaar ben ik veel op Kwaku, waar ik presenteer. Daar heb je leuke artiesten en lekker eten, net zo belangrijk. En de Parade is om de hoek, daar ga ik vaak wel even een kijkje nemen. Je hebt ook een foodtruck-festival in het Amstelpark, TREK, wat ik leuk vind. Maar je hebt ook de Antilliaanse feesten in Hoogstraten! Mijn ouders én hun vrienden hebben allemaal een camper en we maken daar op de camping gewoon een
extra feest.”

Favo strand

“In Nederland ga ik bijna nooit naar het strand, op Curaçao des te meer. Daar heeft de zee vier, vijf verschillende
kleuren blauw en groen, zoals het ‘hoort’! Hier is de zee bruin, ik kan niet door het water kijken en zie geen visjes of zelfs mijn voeten. Op Curaçao vind ik Kokomo leuk, omdat het er relatief rustig is. Je hebt er een vlonder en een schommel, maar kunt ook gewoon de zee in lopen. Ook richting Westpunt is het prachtig en rustig. Ik kom het liefst op strandjes waar de locals naartoe gaan, daar is vaak muziek en spreken ze mijn taal.”

Tekst: Tanja Spaander. Foto’s: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts. Met dank aan Strand Zuid, Amsterdam.

Lees ook: De favoriete zomeradresjes van Marlijn Weerdenburg

Reageer op dit artikel