vrouw laptop

Celine schreef zich in op een website om vreemd te gaan: ‘Ik wilde me ook weer vrouw voelen’

Niemand die zo dichtbij je staat als je eigen partner. Toch delen we ook weer niet alles met hem of haar. Vind je zijn moeder stiekem vreselijk? Heb je een geheime (studie)schuld of weet je vriend niets van dat ene slippertje? In de rubriek ‘Dit hou ik geheim voor mijn partner’ vertellen lezeressen wat zij (nog) niet met hun partner bespreken. Deze week vertelt Celine wat zij geheimhoudt voor haar man Sven.

Celine: “Toen ik Sven voor de eerste keer bij gezamenlijke vrienden zag, had ik eigenlijk helemaal geen oog voor hem. Ik zat nog in een relatie, dus was totaal niet bezig met andere mannen. Achteraf bleek dat Sven mij meteen al interessant vond. Toen het uit ging met mijn ex kwam ik weer met Sven in contact en kregen we een relatie.

Hij voelde meteen als mijn soulmate. Met Sven kon ik huilen van het lachen, maar ook goed praten. Hij is ontzettend lief en zorgzaam en denkt steevast eerst aan een ander. Aan het begin van onze relatie ondernamen we allemaal leuke dingen en was het lang leve de lol. We hadden altijd vrienden over de vloer en leefden een vrij zorgeloos leven.”

Ups en downs

“Inmiddels zijn we bijna tien jaar, twee kinderen, en heel wat ups en downs verder. Een aantal jaar geleden heeft ons huwelijk in heel zwaar weer gezeten en was het nog maar de vraag of en hoe we daaruit zouden komen. Uiteindelijk bleek onze liefde sterk genoeg, maar het is nooit meer geworden zoals daarvoor.

Dat heeft ook te maken met de lichamelijke klachten van mijn man, waardoor seks al een paar jaar niet meer mogelijk is. Hij weet dat ik de intimiteit heel erg mis, maar erover praten vindt hij lastig. Ik heb meermaals geprobeerd om het onderwerp aan te kaarten, maar Sven begint dan steeds over iets anders of hij reageert heel kortaf. Hij leek lange tijd zelfs niet in te zien dat ik me graag begeerd en bemind wil voelen en dat het voor mij een steeds groter probleem wordt.”

Stoute schoenen

“Nadat ik er met een vriendin over heb gepraat, heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en ben ik het gesprek met mijn man nog een keer aangegaan. Ik vertelde hem dat ik me zo graag weer vrouw wil voelen en dat ik de seks steeds meer begon te missen. Sven schrok zichtbaar van mijn openheid en toen ik hem vertelde dat ik eraan dacht om op zoek te gaan naar een seksbuddy, trok hij wit weg. Ik weet dat het niet handig van mij was om dat gelijk op te noemen, maar ik kon gewoon niet anders.

Sven deed die nacht geen oog dicht, maar beloofde over mijn woorden na te denken. De volgende dag kwam hij er zelf op terug. Hij zei dat hij was geschrokken, maar nu wel snapte hoe het voor mij moest zijn. Hij vroeg hoe ik een seksbuddy voor me zag. Ik vertelde hem dat er vast wel websites zijn waar je die kan vinden. Ik vertelde hem er maar niet bij dat ik hier al langer mee bezig was, en zelfs al volop in contact was met een man…”

Erotische gesprekken

“Toch nam ik uiteindelijk niet de stap om af te spreken. Of dit kwam omdat het niet goed voelde, of omdat ik niet durfde weet ik niet, maar ik besloot me zelfs uit te schrijven op de website. Afgelopen april schreef ik me in bij een andere site. Ik kreeg meteen veel berichten, maar besloot om niet alles te beantwoorden. Veel mannen waren puur en alleen uit op seks en dat was voor mij niet het belangrijkste. Ik wil graag spanning en uitdaging en als het goed voelt, wil ik de keuze hebben of ik verder wil gaan. Ik wil niet van tevoren het gevoel hebben alsof ik iets ‘moet’.

Bij één man had ik weer meteen een goed gevoel. We wisselden mailadressen uit en nadat we talloze mails verder waren, besloten we over te stappen op telefonisch contact. Dit was voor mij een enorme stap, maar het voelde wel goed. Onze gesprekken zijn ontspannen, onbevangen en ook wel erotisch.

Sven weet niet van het bestaan van deze man. Ik weet dat ik hem erover moet vertellen, maar dat kan ik nog niet. Ik heb er weleens over nagedacht om bij Sven weg te gaan, maar daarvoor hou ik veel te veel van hem. Om mijn huwelijk op te zeggen omdat we geen intimiteit meer hebben, gaat me toch te ver. Ik blijf gewoon heel erg hopen dat er toch iets aan de klachten van mijn man gedaan kan worden. Maar als dit niet op korte termijn kan, hoop ik dat Sven ermee akkoord gaat dat ik intimiteit ergens anders kan zoeken. Dan heb ik in ieder geval al een man gevonden waarmee dit zou kunnen.”

Tekst: Lisa Schoenmaker