vrouw

Carla’s vakantie werd verpest door haar buren: ‘We konden geen kant op’

Carla dacht een ontspannen vakantie met haar gezin te gaan hebben. Tot haar buurvrouw plotseling bij het buffet verscheen: “Verrassing!”

Luidruchtige types

Carla (44): “Onze buren zijn best aardig, maar het zijn gewoon niet onze types. Ze praten heel luid – zeg maar gerust: schreeuwen. Hun kinderen mogen alles en zijn echt verwende nesten. En ze draaien de hele dag lang van die Nederlandstalige levensliederen. Ben en ik merken het altijd meteen als ze van huis zijn, want dan heerst er een complete rust.”

Andersom wel fan

“Het gekke is dat onze buren andersom juist erg fan van ons lijken te zijn. Ze roepen minstens één keer per week dat we weer eens samen moeten borrelen, en merken onze subtiele afwijzingen niet op. Soms komen we er niet onderuit. Dan staat Angela, de buurvrouw, met stukken taart op de stoep om koffie met me te drinken. Tijdens een van deze bezoekjes vertelde ik haar over onze vakantieplannen. Ben en ik gaan het liefst met de kinderen naar een leuk all-inclusivehotel aan de Spaanse kust en waren dat nu weer van plan. Ik liet haar foto’s van een vorige keer zien, waarop ze enthousiast reageerde.”

Bij het buffet

“Hoe enthousiast ze werkelijk was, ontdekte ik bij aankomst op onze bestemming. Want wie stonden daar voor ons bij het lopend buffet? Onze buren! Ze lachten hard en riepen ‘Verrassing!’ Angela legde uit dat ze door mijn verhalen ook zin hadden gekregen om naar Spanje te gaan. En dat het zo leuk was dat we nu eindelijk eens samen tijd konden doorbrengen.”

Opgekropte irritaties

“Ben en ik konden geen kant op, want buiten het hotel was er niet veel te doen. De kinderen hadden onderling al snel ruzie en Ben en ik moesten ook geregeld op onze tong bijten om niet tegen hen uit te vallen. Wat een relaxte tijd had moeten zijn, werd twee weken vol opgekropte irritaties. Ontspannen was deze vakantie zeker niet…”

Lees ook: ‘Ik zoende stiekem met onze campingbuurman’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen