Bruid

Bodil: ‘Door een ruzie was mijn beste vriendin niet op mijn bruiloft’

Van een mug een olifant maken. Dat gebeurde ook Bodil en haar beste vriendin Sacha. Ze kregen ruzie en zagen elkaar twee jaar niet.

Onenigheid

Bodil (29): “Mijn beste vriendin Sascha was niet aanwezig op mijn bruiloft, nu vijf jaar geleden. We hadden onenigheid over iets lulligs, iets kleins. Helemaal precies weet ik het niet eens meer. Maar op de een of andere manier liep de ruzie dit keer zo uit de hand dat we elkaar twee jaar niet zagen.”

Kans laten liggen

“Uitgerekend in die periode vroeg mijn vriend me ten huwelijk. Ik twijfelde nog of ik het zou goedmaken met Sascha. Via haar moeder hoorde ik dat ze blij was voor mij en hoopte dat het tussen ons snel weer als vanouds kon zijn. Toch durfde ik het destijds niet aan om haar te bellen en onze ruzie bij te leggen. Dat ik toen die kans heb laten liggen om onze vriendschap nieuw leven in te blazen, daar heb ik last van gehad. Tijdens, maar ook na de bruiloft. Ik miste Sascha.”

Eindelijk weer goed

“Pas toen ik zwanger bleek van mijn eerste kind heb ik de telefoon gepakt en haar gebeld. Ik dacht: het gaat me niet nog eens overkomen dat ik een belangrijk moment in mijn leven meemaak zonder dat Sascha daarbij is. Inmiddels is het weer goed tussen ons en hebben we allebei een zoontje. Er is genoeg wat we kunnen delen, alleen mijn bruiloft blijft een teer puntje.”

Lees ook: Mathilde: ‘Na de wintersport was onze vriendschap voorbij’

Foto: Getty Images