Placeholder

Stefanie: ‘Ongeremd snoepen in de snoepmaand’

Op de weegschaal staan doe ik niet meer. Ik zou niet weten hoeveel ik weeg. Mijn kleding past in ieder geval nog. Vorig jaar om deze tijd was ik zeker twintig kilo lichter. Ik was net ziek geweest. Niemand vond die dunne versie van mij mooi.

Op de weegschaal staan doe ik niet meer. Ik zou niet weten hoeveel ik weeg. Mijn kleding past in ieder geval nog. Vorig jaar om deze tijd was ik zeker twintig kilo lichter. Ik was net ziek geweest. Niemand vond die dunne versie van mij mooi.

´Ik heb mijn oude Stefanietje weer terug´, zegt Dirk blij. Hij is tevreden met mij. Al begrijp ik dat niet. Toen Dirk jong was vond hij Kim Wilde een mooie vrouw. Ik lijk totaal niet op de zangeres die in de jaren tachtig populair was.

In de Vlaamsche pot

Dirk vond mij vroeger wel op Dirkje uit de komedie In de Vlaamsche pot lijken. En dan bedoelde hij alleen maar het personage Dirkje. Niet de charmante Susan Visser, zoals ze geworden is in bijvoorbeeld Gooische Vrouwen. Nou ja, Dirkje was best een leuke meid, toch?

Lekker in mijn vel

Maar ik ben geen personage. Ik ben Stefanie en mag er best zijn. Toch voel ik mij soms niet mooi en probeer dat dan te compenseren met gewichtsverlies. Ook al weet ik dat schoonheid niet in kilo’s verpakt zit. Ik moet niet streven naar een ideaal gewicht, maar naar een leven waarin ik lekker in mijn vel zit. Alleen dan straal ik schoonheid uit. Ik hoef dus niet lichter te worden, maar ongeremd snoepen is ook niet goed.

Snoepmaand!

Gezond eten is belangrijk en heeft invloed op mijn gemoedstoestand. Wanneer ik mij, om wat voor reden dan ook, niet blij voel, gaat het beter met me als ik gezond blijf eten. Maar nu is het december: snoepmaand. We hebben thuis nog kruidnootjes, chocoladenoten, aangebroken chocoladeletters en schuimpjes. Ik eet het laatste stukje zelfgebakken Sinterklaastaart op en pak een trommel om overgebleven strooigoed in te doen.

754 miljoen euro aan snoepgoed

Voordat ik erover na kan denken, heeft mijn hand een schuimpje in mijn mond gestopt. Vlug doe ik de laatste schuimpjes in de trommel. Dan hoor ik op de radio dat de Sinterklaasomzet van de supermarkten dit jaar is uitgekomen op een recordbedrag van 754 miljoen euro. Pepernoten, gevulde speculaas en chocoladeletters, ze liepen als een trein. Het is nog maar het begin van de decembermaand. De kerstkransjes zijn nu aan de beurt.

Schoonheid uitstralen

Ach, als ik af en toe één neem en daar dan echt van geniet, straal ik vast ook schoonheid uit. Ik grabbel nog maar eens in de trommel naar een schuimpje en troost me met de gedachte dat er samen met mij miljoenen andere zoetekauwen bestaan.

Lees ook: Dilemma: mogen jouw kinderen onbeperkt snoepen?

OVER STEFANIE

Stefanie (45) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar!