Stefanie: kamperen of kramperen

Stefanie denkt na over de vakantieplannen van dit jaar. Kamperen lijkt haar niet leuk, of zal ze het toch proberen?

Stefanie denkt na over de vakantieplannen van dit jaar. Kamperen lijkt haar niet leuk, of zal ze het toch proberen?

We hebben intussen een tuinset gekocht bij een gewone meubel- en interieurwinkel. Ik ben dik tevreden. Bij een speciaalzaak waren de tuinsets twee keer zo duur. Het was wel leuk om daar rond te kijken. Behalve tuinmeubelen was er ook een tentenshowroom. Die tenten waren niet eens zo duur. Dat dacht ik tenminste. Eigenlijk heb ik geen idee hoeveel een tent kost. Dirk en ik zijn geen kampeerders. De enige keer dat wij gekampeerd hebben, is jaren geleden in een ingerichte wigwam bij een pretpark.

Comfort
De kinderen vonden het geweldig, maar wij misten comfort. Dirks lange benen staken uit de slaapcabine. Geef ons maar een bungalow. Een beetje avontuur is leuk, maar ik houd niet van avontuurlijk sanitair, waar je ’s nachts met een toiletrol onder je arm naartoe moet.

In de winkel wees Adriana naar de slaapcabines van een modeltent. ‘Daar kan ik slapen en jullie daarnaast,’ fantaseerde ze. Dirk en ik surfen al weken op internet, op zoek naar een betaalbare vakantiebungalow in Nederland. In het hoogseizoen betaal je daarvoor de hoofdprijs. De tent die Adriana aanwees, kost nog geen vierhonderd euro. Het lijkt mij leuk om met Adriana voor zo’n tent pannenkoeken te bakken en ’s avonds in een slaapzak te kruipen.

Romantisch idee 
Waarom lijkt kamperen mij ineens leuk? Het knusse cowboyhuisje van vorig jaar was toch ook geslaagd? Ik romantiseer kamperen te veel. Straks zitten we tijdens een regenbui te bibberen in een natte tent met stinkende, niet droog te krijgen, handdoeken en een luchtbed met een gat erin. Ik probeer niet te denken aan marshmallows roosteren boven een vuurtje, naast een schattig tentje. Ik roep liever het beeld op van een smerige douchecabine met koud water, waarin mijn schone onderbroek op de natte vloer valt. Dat helpt gelukkig om het idyllische kampeergevoel weg te laten ebben.

Impulsaankoop
Ik ben de tenten al vergeten, als ik in een warenhuis een enorme doos zie staan, waar een tweepersoonstentje op afgebeeld staat: 30 euro! Ik zou gewoon één nachtje met Adriana op een camping bij ons in de buurt kunnen gaan staan. Desnoods zetten we het tentje in de tuin. Zal ik? Nee, ik doe geen impulsaankoop.
Wel heb ik aan Adriana beloofd om in de vakantie een nachtje met haar op zolder te kamperen. Dan slapen we in een slaapzak en nemen een zaklantaarn mee naar boven. Maar als we naar de wc moeten, kunnen we lekker op onze eigen, schone toiletpot gaan zitten.

OVER STEFANIE

Stefanie (44) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen