Stefanie maakte samen met haar dochter haar eigen knikkerbaan

Stefanie: Adriana is dol op appen

Adriana verstuurt weleens een appje via de telefoon van Stefanie. Ze hoopt maar dat haar contacten weten wanneer het Adriana is geweest.

Adriana verstuurt weleens een appje via de telefoon van Stefanie. Ze hoopt maar dat haar contacten weten wanneer het Adriana is geweest.

Wat is WhatsApp toch gemakkelijk: even iets doorgeven, een fotootje versturen. Leuk! Ik zit niet, zoals de jongere generatie, aan mijn smartphone geplakt. Vaak laat ik mijn telefoon in mijn tas zitten en zie ik een paar uur later pas dat ik een appje ontvangen heb.

Afspraak maken
Gelukkig voor Adriana, hoor ik dit keer een appje binnenkomen. De moeder van haar vriendinnetje, Lonneke, vraagt of Adriana kan spelen. Mijn dochtertje wil graag bij ons thuis spelen.
‘Bij ons om 13.00 uur?’, app ik terug. De moeder appt dat ze zelf weg moet, maar dat ze het met haar man zal overleggen.
’13:00 uur is prima’, krijg ik van de vader van het meisje teruggestuurd. Nu heb ik gelijk zijn telefoonnummer. Die had ik nog niet. Ik stuur een dikke duim terug.

Als we een boterham gegeten hebben, vraagt Adriana: ‘Wanneer komt Lonneke?’
‘Over een kwartiertje’, antwoord ik.
‘Hier staat: prima’, zegt Adriana. Ze houdt mijn telefoon voor mijn neus. Dan gaat ze ermee op de bank zitten. Dat mag wel even. Ze krijgt nog geen eigen telefoon, maar ik vind het wel goed dat ze weet hoe een smartphone werkt.

Speskoeter
Soms maakt ze een foto of doet een spelletje. Ze appt via mijn telefoon wel eens met haar beste vriendinnetje, Sanne. Dan stuurt ze via haar moeder allemaal leuke plaatjes naar Sanne. Nu Adriana kan schrijven, zet ze er ook wel eens een tekst bij. Dan vraagt ze voor schooltijd bijvoorbeeld:
‘Neem je de speskoeter mee?’
‘Je weet toch wel dat Adriana die appjes stuurt?’, vroeg ik laatst aan de moeder van Sanne, voor het geval zij denkt dat ik niet weet hoe je ‘space scooter’ schrijft.

Kuspoppetjes
‘Lonneke is er!’ roept Adriana. De kinderen spelen de hele middag in het badje. Om vijf uur komt haar vader Lonneke weer ophalen en zwaaien we het meisje uit. ’s Avonds kijk ik op mijn smartphone. Onder de dikke duim, die ik naar de vader van Lonneke heb gestuurd, zie ik allemaal emoticons met kusjes staan. Het was natuurlijk Adriana’s bedoeling om die naar Lonneke te sturen.

De vader heeft er niet op gereageerd. Ik schaam me rot. Wat zal hij daarvan denken? Ik stuur er een appje achteraan, waarin ik vertel dat Adriana die plaatjes verstuurd heeft. Ik krijg geen antwoord en blijf met een beschaamd gevoel zitten. Handig dat appen, maar misschien moet ik mijn smartphone toch eens beveiligen.

 

Over Stefanie

Stefanie (44) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Annie Kemps
  Humor vind ik dit ook al snap ik je schaamtegevoel
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Stefanie Harmsen
  Ja, ik kan er ook wel om lachen, Annie, maar wel met het schaamrood op mijn kaken...
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen