Petra: ‘Wat moet ik toch met die vaccinaties?’

Meneer Cactus, mevrouw Stemband en Kweetniet. Aan deze drie personen moest ik denken toen ik in de sporthal stond met mijn dochter, en héél veel andere kinderen van negen jaar, die allemaal een inenting kregen.

Meneer Cactus, mevrouw Stemband en Kweetniet. Aan deze drie personen moest ik denken toen ik in de sporthal stond met mijn dochter, en héél veel andere kinderen van negen jaar, die allemaal een inenting kregen.

In de volksmond de ‘negenjaars’ prik en in mijn geval, dus de prik van de cactus. Het kwam door de combinatie van de hysterische sporthal en die prikken dat ik aan die drie moest denken.

De spelende vrouw is hartstikke dood

Lang geleden speelden ze in De Grote Meneer Cactusshow. Dat was een hilarisch kinderprogramma waarbij gevaarlijke situaties werden nagespeeld en omdat mevrouw Stemband nooit oplette kreeg ze altijd een ongeluk en ging dood. Zij eindigde altijd met haar armen en benen in de lucht en meneer Cactus riep dan: ‘De spelende vrouw is hartstikke…’ En de kinderen gilde in koor: ‘Dood!’ Daarna kwam de vraag; Wat heb je hier nu van geleerd? Er was altijd veel lawaai en geschreeuw en ook altijd een soort onrust. Dat gevoel had ik ineens ook in die sporthal. Die onrust kwam behalve door die sporthal vol zenuwachtige kinderen ook door een moeder die ik net had gesproken.

Mevrouw Stemband

Die moeder vertelde dat haar kinderen geen vaccinaties kregen. Ze had daar bewust over nagedacht, alles tot de bodem had uitgezocht en stond er volledig achter. Daardoor kwam bij mij de onrust. Het kwam niet perse door haar verhaal en argumenten maar meer het besef dat ik het helemaal niet grondig heb uitgezocht. Ik weet dat ik door te vaccineren mijn kind bescherm tegen ziektes en dat vaccins uitgebreid getest worden, maar meer weet ik niet. Toen ik zwanger werd heb ik mij verdiept in kinderwagens, boxen en bedjes, maar niet in die vaccinaties. Midden in die grote lawaaierige sporthal voel ik mij ineens mevrouw Stemband. Ik heb helemaal niet goed opgelet en straks gaat het verkeerd.

Kweetniet

Niet dat ik bang ben dat de prikken verkeerd gaan maar meer de angst voor de toekomst. Straks ontdekken ze dat die vaccinaties toch niet goed zijn. Er komen op zoveel gebieden ineens andere inzichten dat je soms niet meer wat goed of slecht is. Ineens voel ik mij Kweetniet uit de kindershow. Is het nu goed of slecht om te laten inenten. Ik weet niet! Had ik het beter moeten uitzoeken? Ik weet het niet! Moet ik gewoon vertrouwen hebben in de mensen die er verstand van hebben? Ik weet het niet! Zijn die wel te vertrouwen? Ik weet niet. Ik weet het even niet meer. Deze bloggende vrouw is even hartstikke… monddood.

Heb jij tips om Petra van haar twijfels af te brengen? Reageer dan hieronder!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Iris
  Beste Petra, ik denk dat wanneer iets (gratis) wordt aangeboden door een instantie, waar je geen gebruik van hoeft te maken, je onderzoek doet. De slimme meter bijvoorbeeld. Of een nieuwe zorgverzekering, ik noem maar een zijstraat. Je doet onderzoek en kiest wat voor jou het beste is of voelt. Nu worden vaccinaties aangeboden door de overheid. Gratis. En je wilt het beste voor je kind. Dus doe je onderzoek. En maak je een beslissing die bij jou(w) (kind) past en waar je je goed bij voelt. Mijn advies zou logischerwijs zijn dat je je inleest en verder kijkt dan wat de gangbare foldertjes je vermelden. Succes met je beslissing.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Myrna
  Hallo Petra, Wat herkenbaar, zo'n plotselinge realisatie van dat je voor een dilemma staat. Ik had dat zelf 8 jaar geleden na de geboorte van mijn oudste kind. De consultatiebureau-arts maakte het niet veel beter toen ik mijn oprechte twijfels en vragen voorlegde. Alles werd met hoongelach weggewuifd; het was nodig en volledig veilig. Dat kan toch niet, dacht ik. Iedere medische handeling heeft risico's, en je hebt het wel over het triggeren van het immuunsysteem, terwijl ik voortdurend gewaarschuwd wordt om vooral geen mensen met besmettelijke ziektes in de buurt te laten. Gelukkig kon mijn partner me door zijn opleidingsachtergrond helpen door de medische literatuur te spitten, en al gauw trok ik de conclusie dat de veiligheidsonderzoeken mbt vaccinaties shockerend slecht zijn. Er hoeft geen inactief placebo gebruikt te worden tijdens klinisch onderzoek. Meestal wordt er een ander vaccin gebruikt of een injectie met alle stoffen uit het vaccin zonder de ziekteverwekkers. De veel gebruikte adjuvans met aluminium is zo slecht op veiligheid onderzocht dat ik sprakeloos werd toen ik de boel op een rijtje had. Mijn conclusie was uiteindelijk dat niemand me een reëel beeld kon geven van de risico's, terwijl de kansberekeningen dat je kind een van de ziektes oploopt, wat het risico op complicaties is en wat daar tegen te doen valt, wel op een rijtje te zetten is, en dat ik liever een bekend dan een onbekend risico nam. Steek je de weg over terwijl je om je heen kan kijken of doe je een blinddoek om? Mijn kinderen zijn uiteindelijk helemaal niet gevaccineerd, in volledige overeenstemming met mijn partner, zijn nu 5 en 7, hebben meerdere kinderziektes zonder complicaties doorgemaakt en blaken verder van gezondheid.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  simone verhagen
  Wat een ongelooflijk egoistisch verhaal, ja je hebt zo je onzekerheden in het leven, natuurlijk over vaccinaties, zeker na al die verhalen over de commerciele farmaceutische industrie die samenwerkt met (alle !) overheden in de Westerse wereld en onnodig vaccinaties te geven die kinderen totaal niet nodig hebben...?! Hoe dom en naief kun je zien. Egoistisch is het verhaal doordat het hier alleen gaat over haar kinderen, vergeet niet dat bij niet vaccineeren je ook baby's jonger dan 6 maanden die niet gevaccineerd kunnen worden ook gevaar brengt!, dus het gaat niet alleen om jouw kinderen!. Daarnaast worden de vaccinaties wereldwijd gecontroleerd en het gaat hierbij niet alleen om Nederland, de farmaceutische industrie is commercieel, maar als je een ernstige ziekte hebt laat je je ook behandelen of opereren en dan denk je niet na over diezelfde farmaceutische industrie! Doe normaal, vaccineer gewoon, of houd je kinderen binnen als je niet wilt vaccineeren, maar maak dan ook geen gebruik van de ziekenhuizen, artsen etc, want dat is ook allemaal farmaceutische industtire.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen