Petra: ‘Mijn dochter maakte mij na in Sims’

‘De borsten en billen van mijn moeder zijn veel groter’, hoor ik mijn dochter tegen haar vriendinnetje zeggen. Ik sta in de keuken en vraag me af waar dit in hemelsnaam over gaat. Als ik kijk wat ze aan het doen zijn word ik weggestuurd. Ze hebben een verrassing die ik straks mag zien want…

‘De borsten en billen van mijn moeder zijn veel groter’, hoor ik mijn dochter tegen haar vriendinnetje zeggen. Ik sta in de keuken en vraag me af waar dit in hemelsnaam over gaat. Als ik kijk wat ze aan het doen zijn word ik weggestuurd. Ze hebben een verrassing die ik straks mag zien want ze maken de vaders en moeders na op Sims.

Confronterend en hilarisch
Sims is een spelletje op de playstation waarbij je je eigen wereld creëert en je eigen poppetjes maakt. De dames zijn dus bezig om hun vader en moeder te creëren en het is vanuit de keuken confronterend en hilarisch om te horen. Ze kunnen uit allerlei uiterlijke kenmerken kiezen en ze zijn genadeloos. De ene moet groter, grijzer, dikker en de ander dunner of kleiner. Een beetje angstig ga ik het resultaat bekijken, want ik ben benieuwd hoe groot mijn borsten en billen uiteindelijk zijn geworden. Gelukkig valt het erg mee en zie ik vier prachtige poppetjes. Alleen is het niet helemaal de realiteit, want in het echte leven zien we er volgens mij een beetje anders uit. Tenzij ik een verkeerd zelfbeeld heb.

Modern dromen en fantaseren
Maar als ik een blik in de spiegel werp moet ik eerlijk toegeven dat dit poppetje een heel charmante versie van mij is. Mijn zelfbeeld is dus wel reëel, maar ik vraag me wel af wat dit spel met de meiden doet. Ze fantaseren hoe ze er later uitzien en creëren prachtige poppetjes met alles erop en eraan. Die poppetjes zien er zo perfect uit dat het later bijna alleen maar kan tegenvallen. Ik vraag me af of dit spel invloed heeft op hun toekomstbeeld of dat het gewoon modern dromen en fantaseren is. Ik droomde vroeger immers ook dat ik later op Barbie zou lijken en dat is nét niet helemaal uitgekomen.

Niets aan jezelf veranderen
Fantaseren en dromen is helemaal niet erg maar je moet uiteindelijk wel tevreden zijn met wat je hebt en wie je bent. Dit vertel ik de meiden nog maar eens en ik vertel ze ook dat je in het echte leven niet alles kan kopen en creëren. Dat een mooi innerlijk en een gezond lijf veel belangrijker zijn dan een mooi uiterlijk. Ik hoop maar dat ze het onthouden want het is tegenwoordig bijna normaal dat je wat aan jezelf laat veranderen. Ik ben daar geen fan van maar je weet nooit hoe het leven loopt. Misschien bedenk ik me nog eens dus om goed voorbereid te zijn ga ik zo eerst maar mijn eigen poppetje creëren. Of ik zoek mijn oude Barbie weer eens op.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen